Invicta/Frigro 1 verliest eerste competitiewedstrijd

Afgelopen zaterdag 8 september was weer de start van een nieuw korfbalseizoen. Invicta/Frigro 1 mocht starten tegen DWA/Argo 1 uit Winsum, Groningen. Zoals duidelijk werd uit eerdere duels tegen DWA is het een lastige ploeg om van te winnen. Dus de Pruttelpot-formatie was erop gebrand om te winnen vandaag.

Onder leiding van de nieuwe trainer/coach Durk Oostra startte de Pruttelpot-formatie in de verdediging met Gerben de Vries, Wytze van Santen, Jenny Nicolai en Silva v/d Laan. De aanval bestond uit Jesse van Manen, Alex Visser, Elisa Zijlstra en Sanne v/d Meulen. Om 15.30 uur gaf scheidsrechter de heer S. Rave het startsignaal.

Na een aantal nog doelpuntloze aanvallen wist Invicta/Frigro de scoren te openen door middel van een afstandsschot van Alex Visser. Het eerste kwartier ging de wedstrijd nog gelijk op, maar toch wisten de oranjehemden, vandaag zwarthemden, een gaatje van 3 doelpunten te slaan door doelpunten van Gerben de Vries en Jesse van Manen. Stand inmiddels 4-7. Toch wist DWA weer terug te komen tot 1 doelpunt verschil. Zo gingen beide ploegen de kleedkamers in met een stand van 8-9.

Net als in de eerste helft zag het publiek in Winsum een gelijk opgaande tweede helft. Het ene moment stond Invicta/Frigro een doelpunt voor, het andere moment stond DWA weer een doelpunt voor. Tot 13-13, op dat moment wist DWA 4 keer op rij te scoren. Ondertussen kwam Wim Oostra nog in het veld. In de eindfase van de wedstrijd wist Invicta/Frigro nog 2 keer te scoren, maar dit was niet genoeg voor een overwinning. Toen de scheidsrechter affloot stond er een 19-15 op het scorebord, waardoor de eerste competitiewedstrijd een zuur verlies was voor de Pruttelpot-formatie.

Aanstaande zaterdag 15 september spelen we tegen Harkema 1 om 15.30 uur. We hopen jullie dan allemaal te zien op sportpark Baensein in Kollum.