Durk Oostra nieuwe trainer Invicta/Frigro

Beste leden en betrokkenen van K.V. Invicta en K.V. Frigro,

Wij zijn verheugd om u bekend te kunnen maken dat er met ingang van het nieuwe seizoen een nieuwe hoofdtrainer voor de selectie staat. Een bekende van de club en een korfbalman in hart en nieren: Durk Oostra.

Durk heeft erg veel zin in het nieuwe avontuur en ziet het als een uitdaging om de jonge selectie te mogen trainen. Namens het bestuur willen wij hem veel succes en plezier wensen bij onze club.

Met vriendelijke groeten,

Bestuur K.V. Invicta en K.V. Frigro

• Hits: 145

Homepage

Een aantal mensen doen veel zaken achter de schermen binnen onze clubs. Ook Taeke Dijkstra is zo iemand en gaat wel eens alleen op pad om een wedstrijd te fluiten bij een andere club. Wie is Taeke Dijkstra en waarom fluit hij eigenlijk?

Afgelopen zaterdag mocht Invicta/Frigro 3 het opnemen tegen ROG 5. Invicta/Frigro staat terecht tweede en ROG  droeg de rode lantaarn. Invicta/Frigro kreeg hulp van Albert van Dijk uit ons vierde en deed dat verdienstelijk. Hij heeft jaren samen gespeeld met Anneke Planting en Tessa de Poel. Dat kon je zien aan het spel en aan de gezelligheid in de auto op de heenreis.

Invicta/Frigro 2 begon sterk aan de wedstrijd. Het eerste aanvalsvak wist in twee aanvallen twee keer te scoren door middel van doelpunten van Wim en Jesse. Ook Pallas wist de doelpunten te maken en kwam al snel op een 2-2 gelijk.

De hoofdmacht van Invicta/Frigro mocht in het nieuwe jaar de competitie weer hervatten tegen Pallas ‘08 1. Daarvoor reisde de ploeg op 12 januari af naar Leeuwarden waar om 19.50 uur de wedstrijd van start ging. Bekend was dat Pallas ‘08 een goede ploeg is en er moest hard gewerkt worden om er een overwinning uit te slepen.

Waar de bond het spelregelbewijs een paar jaar geleden nog niet verplicht stelde komt er per jaar nu een leeftijdscategorie bij waarvoor het verplicht wordt. Dit betekent dat vanaf 2020 alle senioren, junioren en aspiranten verplicht zijn om het spelregelbewijs in bezit te hebben, waarbij nieuwe leden een jaar de tijd hebben om het te behalen.

Het succes van het Invicta/Harkema team is begonnen in 2013, toen het HAVIC-team gevormd werd door trainers Klaas Visser, Anton van Doorn en Peter Holwerda. De ploeg bleef maar groeien en de spelers werden steeds beter, wat een aantal keer de titel ‘Nederlands Kampioen’ opleverde.

Lees meer: Homepage

• Hits: 34230

Pupil van het jaar 2018

Op vrijdagmiddag 9 juni hebben er 26 kinderen gestreden om de titel Kangoeroe of Pupil van het jaar. Het weer was lekker, niet al te warm met deze hete dagen en er was weer een leuk parcours met spelletjes uitgezet. De kinderen moesten o.a. kansjes doen, strafworpen maken, afstand schieten, maar ook touwtje springen, pionnen van de bank gooien, bal door een hoepel rollen.

Ook waren er weer allerlei waterspelletjes te doen; waterballon gooien, bekers water overbrengen en met een panty op je hoofd flesjes water omgooien. Ook was er tijd voor ranja en een snoepje. Het was weer een gezellige middag, zoals jullie op de foto’s kunnen zien.

De Titels zijn dit jaar gegaan naar:

Kangoeroe van het Jaar 2018:  Daphne van Swieten

E-Pupil van het jaar 2018: Marije Nutma

D-Pupil van het jaar 2018: Marije Hiemstra.

Ik wil alle vrijwilligers bedanken voor hun hulp vrijdagmiddag, want zonder jullie kunnen we dit niet organiseren.

gr Marieke en Margreet

• Hits: 152

HAVIC B1 gaat weer naar de finale NK Hoofdklasse B-jeugd! Ga je mee?

• Hits: 135

Beslissingswedstrijd afgelast. Invicta/Frigro blijft in de derde klasse

Doordat diverse teams vrijwillig degraderen of afzien van promotie degradeert er geen nummer 6 vanuit 3e klasse naar de 4e klasse en is er geen beslissingswedstrijd meer voor Invicta/Frigro.

De wedstrijd die gepland stond voor morgen 15:30uur in Drachten gaat dus NIET door. Invicta/Frigro kruipt dus door het oog van de naald en blijft in de 3e klasse komend veldseizoen.

• Hits: 215