Invicta/Frigro beleeft goede start in de 1e klasse

Zaterdag 27 november mocht Invicta/Frigro haar eerste wedstrijd in de eerste klasse spelen. De Pruttelpot-formatie wist vorig seizoen promotie af te dwingen. Hierdoor komen zij dit zaalseizoen uit in de eerste klasse. Dit betekent dat er wordt gespeeld met een schotklok en zuivere speeltijd. De oranjehemden namen het op tegen Noordenveld, eveneens afgelopen seizoen gepromoveerd naar de eerste klasse. De wedstrijdbal werd gesponsord door vishandel Sterkenburg. De pupillen van de week waren Lotte de Kok en Jouke Pieter van der Wal die voorafgaand aan de wedstrijd een doorloopbal mochten nemen.

Om 19.30 uur floot scheidsrechter Van der Veen voor het begin van de wedstrijd. De ploeg uit Kollum/Gerkesklooster nam direct het initiatief in de wedstrijd. Invicta/Frigro wist de score te openen en bouwde vervolgens de voorsprong al vrij snel uit. Noordenveld had het eerste deel van de eerste helft vrij weinig in te brengen. Noordenveld probeerde via een aantal wissels de wedstrijd te kantelen. De oranjehemden wisten de score echter uit te bouwen naar 11-2. Vlak voor rust wist de ploeg uit Roden nog twee doelpunten te maken. De ploegen gingen de rust in met een stand van 11-4.

Invicta/Frigro walst over WSS

Afgelopen zaterdag 22 oktober stond alweer de laatste thuiswedstrijd op het programma. WSS uit Oude Pekela was de tegenstander vandaag. De wedstrijd stond onder leiding van de heer R. Moes die om 18:00 het startsein gaf.

Tot aan de 2-2 ging het gelijk op. Hierna wist de Pruttelpotformatie een gat te slaan van maar liefst 9 doelpunten met een stand van 11-2. De sterk aanvallende ploeg van Coach Johan wist de korf vaak te vinden en het verdedigend ook goed dicht te houden. De bal ging in de laatste 10 minuten van de eerste helft nog 6 keer door het gat van de korf waardoor ze met 17 doelpunten tevreden konden rusten. WSS wist echter nog maar 4 keer te scoren in deze zelfde 10 minuten. Zij gingen de kleedkamers in met 6 doelpunten. Voor de snelle rekenaar is dit een ruststand van 17-6 in het voordeel van de Invictenaren.

Invicta/Frigro 1 een maat te groot voor Udiros 1

Zaterdag 15 oktober stond de tweede ontmoeting tegen Kv. Udiros op het programma. Ditmaal in de reguliere competitie. Uit de vorige ontmoeting wisten we dat dit zeker geen gemakkelijke wedstrijd zou gaan worden. We moesten wederom alles op alles zetten om de winst mee naar Kollum/Gerkesklooster te nemen.

In het regenachtige weer gaf om 15.30 uur de scheidsrechter het startsein van de wedstrijd.

De oranjehemden begonnen gelijk scherp aan de wedstrijd, door middel van een mooie aanval werd het eerste schot gelost en deze wist gelijk de korf te vinden. Udiros had hier het antwoord al snel op door 3 keer achter elkaar te scoren, 3-1. In de eerste helft werd er om en om gescoord, hierdoor gingen de beide ploegen gelijk op. Tegen het einde van de eerste helft wist de ploeg van Coach Johan nog een klein gaatje van 2 te maken. Met een stand van 11-13 gingen de beide ploegen aan de thee.

Invicta/Frigro 1 wint kraker van Thrianta

Zaterdag 8 oktober stond de kraker tegen Thrianta uit Hoogeveen op het programma. Een wedstrijd waar voor beide ploegen belangrijke punten op het spel stond. Invicta/Frigro had dit seizoen in de competitie nog niet verloren. Thrianta had wel een wedstrijd verloren en had winstpunten nodig om bovenin aan te sluiten, bij de ploeg uit Kollum/Gerkesklooster. Er stond dus een mooie wedstrijd op het programma.

Om 18.30 uur floot scheidsrechter A.F. van der Meer de wedstrijd in. De Pruttelpot-formatie, onderleiding van coach Johan, begon scherp en opende de score. Thrianta haakte aan en tot een score van 3-3 ging het gelijk op. Daarna wist de Pruttelpot-formatie een gaatje te slaan en stond er 6-3 op het scorebord. Thrianta voorkwam dat de ploeg uit Kollum/Gerkesklooster verder uitliep en wist het verschil terug te brengen naar één doelpunt. Voor rust kregen de Invictenaren nog een strafworp mee die werd benut. Met een ruststand van 10-8 zochten beide ploegen de kleedkamers op.

Invicta/Frigro 1 strijdend ten onder in de Jan Mulder beker

Op dinsdagavond 4 oktober nam de Pruttelpot-formatie het in de tweede ronde van de Jan Mulder beker op tegen SCO. In de veldcompetitie komt Invicta/Frigro uit in de tweede klasse. SCO komt uit in de hoofdklasse. Dit betekent dat SCO in de reguliere competitie drie klassen hoger speelt. Ondanks het verschil in klassen in de competitie, was Invicta/Frigro erop gebrand om er met de winst vandoor te gaan.

Om 20.00 uur klonk op een vol sportpark Baensein het beginsignaal van de wedstrijd. Het was SCO die vrij vlot op een 2-0 voorsprong kwam. De oranjehemden haakten aan tot de 2-2. Vervolgens sloeg SCO een gat van vijf doelpunten verschil. Aan de zijde van Invicta/Frigro waren de doelpunten schaars. SCO wist het gat van de korf wel te vinden en wist zo de voorsprong te vergroten. Met een ruststand van 5-13 zochten beide ploegen de kleedkamers op. De score gaf enigszins een vertekend beeld van de wedstrijd. Voor Invicta/Frigro was het zaak om de tweede helft meer doelpunten te maken.