Durk Oostra nieuwe trainer Invicta/Frigro

Beste leden en betrokkenen van K.V. Invicta en K.V. Frigro,

Wij zijn verheugd om u bekend te kunnen maken dat er met ingang van het nieuwe seizoen een nieuwe hoofdtrainer voor de selectie staat. Een bekende van de club en een korfbalman in hart en nieren: Durk Oostra.

Durk heeft erg veel zin in het nieuwe avontuur en ziet het als een uitdaging om de jonge selectie te mogen trainen. Namens het bestuur willen wij hem veel succes en plezier wensen bij onze club.

Met vriendelijke groeten,

Bestuur K.V. Invicta en K.V. Frigro

• Hits: 232

Homepage

Zaterdag 16 maart stond de kampioenswedstrijd van Havic op het programma tegen de concurrent Nic/Hoogkerk A1. Voor deze wedstrijd reisden we af naar het verre Groningen. De vorige wedstrijd tegen Nic/Hoogkerk was de stand 19-13 in het voordeel van Havic.Om 16.20 uur klonk het beginsignaal van de scheids. Havic begon scherp aan de wedstrijd en er stond al gauw een stand van 0-2 op het scorebord.

Afgelopen zaterdag speelde het 1ste hun 2de wedstrijd in de zaalcompetitie tegen Pallas uit Leeuwarden. De directe concurrent, daarom werd dit ook wel een 4 punten wedstrijd genoemd.  De wedstrijd werd afgewerkt in de thuis hal van Invicta/Frigro gelegen in Kollum. De wedstrijd bal werd aangeboden door Scheepsvaartbedrijf P. Van Santen. Het 1ste, gesponsord door restaurant de Pruttelpot had een paar maand geleden een goede wedstrijd afgewerkt in Leeuwarden. Vooral de 1ste helft van de uitwedstrijd stemde coach Durk Oostra tot tevredenheid.  Nu was het doel om deze wedstrijd en vooral de eerste helft van de vorige wedstrijd door te trekken richting de thuis wedstrijd

Afgelopen zaterdag 16 maart moest Invicta/Frigro het opnemen tegen Pallas. Bij deze wedstrijd was Demi Wiersma de pupil van de week. Tijdens de wedstrijd van het tweede kon ik Demi mooi wat vragen stellen.

Op zaterdag 9 maart stond de wedstrijd tegen VZK/Donkerbroek op het programma. De D1 wist vaak te scoren en blijft mede hierdoor in de race voor het kampioenschap.

Afgelopen zaterdag vond in de sporthal te Kollum de presentatie van de nieuwe gesponsorde kleding en tassen plaats van het junioren combinatieteam Harkema/Frigro/Invicta A1, beter bekend onder de naam HAVIC.

Op zaterdag 9 maart stond de wedstrijd tegen Harkema op het programma. Een ploeg het ons vaker moeilijk maakt. Ze hebben goeie heren, die weer weer moeilijk konden verdedigen. Het was soms helemaal niet scherp en we kregen daardoor strafworpen tegen. Ook werden er veel strafworpen aan onze kant gemist

Zaterdag 2 maart speelde de C2 een zeer spannende wedstrijd tegen Harkema C1

Op zaterdag 2 maart stond er na een lange periode zonder wedstrijden weer een wedstrijd voor het tweede op het programma, en wat voor één. Een belangrijke pot om de plaatsen 2 en 3 op de ranglijst. Bij winst zouden we de 2e plaats over kunnen nemen van EKC 2000. De vorige ontmoeting met EKC 2000 mondde uit in een 18-15 nederlaag. We waren dus gebrand op een revanche. In de aanval begonnen Wim, Jesse, Sijke en Lieke. In de verdediging startten Jan, Weinyk, Marieke en Fennie. Daarnaast was er ook weer een goed gevulde bank met reservespelers aanwezig.

Lees meer: Homepage

• Hits: 72875

Pupil van het jaar 2018

Op vrijdagmiddag 9 juni hebben er 26 kinderen gestreden om de titel Kangoeroe of Pupil van het jaar. Het weer was lekker, niet al te warm met deze hete dagen en er was weer een leuk parcours met spelletjes uitgezet. De kinderen moesten o.a. kansjes doen, strafworpen maken, afstand schieten, maar ook touwtje springen, pionnen van de bank gooien, bal door een hoepel rollen.

Ook waren er weer allerlei waterspelletjes te doen; waterballon gooien, bekers water overbrengen en met een panty op je hoofd flesjes water omgooien. Ook was er tijd voor ranja en een snoepje. Het was weer een gezellige middag, zoals jullie op de foto’s kunnen zien.

De Titels zijn dit jaar gegaan naar:

Kangoeroe van het Jaar 2018:  Daphne van Swieten

E-Pupil van het jaar 2018: Marije Nutma

D-Pupil van het jaar 2018: Marije Hiemstra.

Ik wil alle vrijwilligers bedanken voor hun hulp vrijdagmiddag, want zonder jullie kunnen we dit niet organiseren.

gr Marieke en Margreet

• Hits: 256

HAVIC B1 gaat weer naar de finale NK Hoofdklasse B-jeugd! Ga je mee?

• Hits: 220

Beslissingswedstrijd afgelast. Invicta/Frigro blijft in de derde klasse

Doordat diverse teams vrijwillig degraderen of afzien van promotie degradeert er geen nummer 6 vanuit 3e klasse naar de 4e klasse en is er geen beslissingswedstrijd meer voor Invicta/Frigro.

De wedstrijd die gepland stond voor morgen 15:30uur in Drachten gaat dus NIET door. Invicta/Frigro kruipt dus door het oog van de naald en blijft in de 3e klasse komend veldseizoen.

• Hits: 300