Durk Oostra nieuwe trainer Invicta/Frigro

Beste leden en betrokkenen van K.V. Invicta en K.V. Frigro,

Wij zijn verheugd om u bekend te kunnen maken dat er met ingang van het nieuwe seizoen een nieuwe hoofdtrainer voor de selectie staat. Een bekende van de club en een korfbalman in hart en nieren: Durk Oostra.

Durk heeft erg veel zin in het nieuwe avontuur en ziet het als een uitdaging om de jonge selectie te mogen trainen. Namens het bestuur willen wij hem veel succes en plezier wensen bij onze club.

Met vriendelijke groeten,

Bestuur K.V. Invicta en K.V. Frigro

• Hits: 412

30 juni zijn Wilma en Uulco troste ouders geworden van Wybian.

13 juni zijn Geertje en Vincent troste ouders geworden van Marrit Ymkje.

Het korfbalseizoen 2018/2019 is weer afgelopen. 28 en 29 juni staat het kampeerweekend nog op de agenda om het seizoen af te sluiten. Jullie zullen allemaal wel benieuwd zijn naar het team waarin je na de zomervakantie gaat spelen. De trainers en coaches voor de teams in het nieuwe seizoen zijn nog niet allemaal ingevuld. Daarom zal alleen nu de teamindeling bekend worden gemaakt en zullen later de trainers, coaches en trainingstijden bekend worden gemaakt.

Wij hadden zaterdag onze laatste veldwedstrijd van dit seizoen. Dit was ook onze kampioenswedstrijd, we hadden er heel veel zin in!!!!! In de aanval stonden: Ruben, Demi, Sjoukje en Sytze. En in de verdediging stonden: Albert Pieter (Appie), Ilse, Hester en Laura. Op de bank zat Hebe, zij kwam er later in voor Sjoukje. Het was een regenachtige dag in Grou, we kregen in de eerste minuten al een strafworp en die werd gescoord door Sytze. Het werd 0-1. Daarna kregen we een doelpunt tegen, maar al snel scoorden we weer twee door Appie en Laura. Dit was de eerste helft, de stand was nu 1-3.

We moesten kwart voor tien vertrekken naar Roden, KV Noordenveld. We begonnen de wedstrijd om 11:00 met regen. We kwamen gelijk op 2-0 voorsprong door Eelke en Anne die beide een mooie goal maakten. Toen gingen we wisselen van helft en werden Ben, Anco, Fabienne en Fianne aanval. Maar toen kwam er plotseling een goal voor de andere partij en werd het 2-1. Maar gelukkig scoorde Anco een hele mooie doorloopbal en werd het 3-1. Daarna gingen we weer wisselen van kant en scoorde Marije twee hele mooie goaltjes, waardoor we op een een voorsprong kwamen van 5-1.

De laatste competitiewedstrijd stond op het programma voor het eerste team van de verenigingen Frigro en Invicta. De wedstrijd stond onder leiding van de heer H. Bruins. De scheidsrechter liet veel duels door gaan en zo werd de wedstrijd best fysiek. Misschien was het daarom dat we de eerste helft zo speelden als dat we deden… We hadden moeite met DTS uit Surhuizum, die van grote afstand de ballen er in schoten en ons in onze aanvallen overklasten.

Vandaag stond de wedstrijd tegen DTS op het programma. De ploeg die deze wedstrijd zou winnen gaat promoveren naar de reserve tweede klasse. Bij gelijkspel zou de Parabool promoveren. Invicta/Frigro wist wat ze te doen stond en ging vol voor de overwinning. Om 17:00 uur floot scheidsrechter Koopmans voor het begin van de wedstrijd. Nadat er even moest worden gewend aan het gladde veld was het DTS wat hier het beste mee om ging. De eerste vier doelpunten van de wedstrijd waren allemaal voor DTS. Coach Durk Oostra pepte de ploeg op en daarna wiste Sterkenburg formatie ook de bal door de korf te gooien. De eerste helft ging qua scoren gelijk op na het stroeve begin, de ruststand was na 30 minuten 10-7 in het voordeel van DTS.

Op een mooie doordeweekse dinsdagavond was het tijd om de wedstrijd Invicta/Frigro 2 – Wâlden 5 te aanschouwen. De thuisspelende ploeg waren zich ervan bewust, dat ze bij een overwinning konden stijgen naar de 2e plaats. De opdracht was duidelijk, winnen! Deze doelstelling werd nog eens onderstreept. De welbekende woorden van een oud oefenmeester galmden in het kleedhok van Ûnder de pannen:  “Scoor één doelpunt meer dan de tegenstander en je wint het spelletje.” (Deze keer werden ze uitgesproken door Durk Oostra.) Met deze wijze woorden werd de wedstrijd gestart die onder leiding stond van Dhr. Dijkstra. Het eerste doelpunt viel in de 3e minuut door een mooie afstander van Sijke. Dit doelpunt werd direct beantwoord door een afstander van de Wâlden.

Lees meer: Homepage

• Hits: 152140

Pupil van het jaar 2018

Op vrijdagmiddag 9 juni hebben er 26 kinderen gestreden om de titel Kangoeroe of Pupil van het jaar. Het weer was lekker, niet al te warm met deze hete dagen en er was weer een leuk parcours met spelletjes uitgezet. De kinderen moesten o.a. kansjes doen, strafworpen maken, afstand schieten, maar ook touwtje springen, pionnen van de bank gooien, bal door een hoepel rollen.

Ook waren er weer allerlei waterspelletjes te doen; waterballon gooien, bekers water overbrengen en met een panty op je hoofd flesjes water omgooien. Ook was er tijd voor ranja en een snoepje. Het was weer een gezellige middag, zoals jullie op de foto’s kunnen zien.

De Titels zijn dit jaar gegaan naar:

Kangoeroe van het Jaar 2018:  Daphne van Swieten

E-Pupil van het jaar 2018: Marije Nutma

D-Pupil van het jaar 2018: Marije Hiemstra.

Ik wil alle vrijwilligers bedanken voor hun hulp vrijdagmiddag, want zonder jullie kunnen we dit niet organiseren.

gr Marieke en Margreet

• Hits: 469

HAVIC B1 gaat weer naar de finale NK Hoofdklasse B-jeugd! Ga je mee?

• Hits: 373

Beslissingswedstrijd afgelast. Invicta/Frigro blijft in de derde klasse

Doordat diverse teams vrijwillig degraderen of afzien van promotie degradeert er geen nummer 6 vanuit 3e klasse naar de 4e klasse en is er geen beslissingswedstrijd meer voor Invicta/Frigro.

De wedstrijd die gepland stond voor morgen 15:30uur in Drachten gaat dus NIET door. Invicta/Frigro kruipt dus door het oog van de naald en blijft in de 3e klasse komend veldseizoen.

• Hits: 470