Verslagen

Invicta D1 kampioen!

Afgelopen zaterdag hebben wij in Holwerd  een wedstrijd gespeeld tegen DTL. Die we hebben gewonnen met de uitslag 7-15. In de verdediging zaten Noah, Sjoukje k, Sjoukje Z  en Marije. En in de aanval zaten Albert Pieter, Jona, Hebe en Laura. Op de bank zaten de eerste helft Sytse en Hester. We hebben bijna allemaal een doelpunt gemaakt. We moeten nog 2 wedstrijden spelen maar we zijn al wel kampioen. We hebben alle wedstrijden gewonnen .

Albert Pieter heeft 4 gescoord

Jona heeft 1 gescoord

Hebe heeft 1 gescoord

Laura heeft 3 gescoord

Noah heeft 2 gescoord

Sjoukje K heeft 0 gescoord

Sjoukje Z heeft 1 gescoord

Marije heeft 1 gescoord

Hester heeft 1 gescoord

En Sytse heeft 1 gescoord

Invicta/Frigro wint moeizaam op bezoek bij TOP (V)

Afgelopen zaterdag 7 maart nam de Pruttelpot-formatie het op tegen de formatie uit de Vroomshoop. Het verschil op de ranglijst tussen beide ploegen was op voorhand erg groot, namelijk 12 punten. Toch mocht TOP niet onderschat worden, gezien de vorige wedstrijd ter nauwer nood werd gewonnen met 19-17. Onder leiding van de heer Hiemstra ging de wedstrijd om 15.40 uur van start.

Na het eerste fluitsignaal was het TOP dat het scherpst aan de wedstrijd begon. Na deze stroeve beginfase van de Kollumers stond er namelijk een stand van 4-2 op het scorebord. Invicta/Frigro wist zich te herpakken en stelde orde op zaken. Dit resulteerde dan ook in vijf goals op rij en zo zag het er met een stand van 4-7 beter uit voor de Pruttelpotformatie. Tegen het eind van de eerste helft wisten de Invictenaren het gat nog iets groter te maken en zo was het bij rust 5-10.

De tweede helft ging niet van een leien dak, maar een overwinning kwam nooit echt in gevaar. De oranjehemden wisten de tweede helft de score alleen niet verder uit te bouwen naar meer dan vijf doelpunten verschil, maar tegelijkertijd wist de ploeg uit de Vroomshoop ook niet dichterbij te komen dan drie doelpunten verschil. Ondanks dat Invicta/Frigro niet haar beste spel liet zien wisten zij uiteindelijk met 12-17 te winnen van TOP en konden de twee punten mee terug naar Kollum/Gerkeklooster.

Zo zag het publiek in de Vroomshoop geen vermakelijke wedstrijd, maar voor Invicta/Frigro waren de punten binnen. Ook de komende wedstrijden zullen zeer belangrijk zijn in de strijd om het kampioenschap in de derde klasse B. Aankomende zaterdag om 17.50 uur komt Harkema 1 op bezoek in de Van der Bijhal. Alle publiek is welkom!

 

Pupillen van de week

 

Op Zaterdag 29 Februari 2020 hadden we bij de wedstrijd van het 1ste van kv. Invicta tegen Achilles uit Almelo, niet 1 , niet 2 , nee…. maar liefst 3 pupillen. En dat waren  Teske Westra, Marlieke Ramaker en Jikke de Wit.

Deze 3 meiden zijn vriendinnen, zitten bij elkaar in de klas en spelen ook nog in hetzelfde team, kortom dan moet je ook met z`n drieën pupil van de week zijn.

En dat gebeurde dus ook, mooi op tijd( iemand had zich beetje verkeken op de tijd) kwamen ze aan in sport tenue bij de sporthal. Dat ze nu mooi zo op tijd waren konden ze de wedstrijd zien waarin Teske haar vader speelt( het derde van kv. Invicta), helaas speelde hij toen niet en ging misschien daardoor de winst naar de tegenpartij?? J

Zelf spelen ze in de E1 en ze hadden vandaag ook gespeeld en dik gewonnen , het gaat wel goed met het meidenteam, ze krijgen training van Marloes.

We konden toen mooi nog even een paar vraagjes doornemen.

Alle drie zitten ze dus op de Casimirschool in groep 5, ze hebben nu meester Danny en juf Anouk, vorig jaar hadden ze meester Gerben, die nu ook in het 1ste team speelt, dus die kenden ze al.

Teske vindt op school het rekenen het leukst, Jikke eigenlijk alles wel en Marlieke vindt Geschiedenis het meest interessant.

Op de vraag: Wat ze later willen worden, werd er stevig nagedacht door Teske, die er nog geen flauw idee van heeft, Marlieke wil in de winter  skilerares worden en in de zomer kok en Jikke wil kinderarts worden.

Tijdens gym doen ze af en toe wel eens korfbal, maar de juf snapt er niet zo veel van, dus de meiden leggen het dan wel uit, want kwebbelen kunnen ze wel, nu het nog niet al te spannend wordt doen ze gek met Sijke( bedankt voor de hulpJ J),  maken ze kennis met iedereen van het team, maken selfies en kiezen ze uit met wie ze graag willen oplopen.

Teske zei gelijk, ik graag met Silva, Jikke met Jenny en Marlieke moest er nog even over nadenken, maar toen werd het Sanne, het was deze dag jammer voor de heren.

Tijdens de voorbespreking maken ze ook kennis met de coach Johan Boerema en luisterden ze wat hij allemaal te vertellen had voor de wedstrijd.

 Na het oplopen met het team( dat was wel spannend) en de voorstelling en ook een doorloopbal nemen, terwijl iedereen kijkt, kon de wedstrijd beginnen.

Op de bank bij de reserve spelers viel het de meiden op dat de schoenen van de spelers erg piepen, dat er veel geroepen werd en dat het spel veel sneller is dan hun eigen spel.

Het bijhouden van de stand was wel belangrijk, want toen zagen we dat de heren bijna alleen maar scoorden, dus gingen ze de dames aanmoedigen.

In de rust snapten ze wel wat coach Johan de ploeg vertelde, de meiden  vertelden nog wel even dat ze vonden dat de dames meer moesten scoren en dat heeft wel geholpen in de 2de helft.

Het was niet echt een spannende wedstrijd, want de eindstand was 26-11, dus gewonnen, het raden van de eindstand is door niemand van de dames geraden, dus op naar de strafworpen, elk 10 nemen en dat viel niet mee.

Teske scoorde er 5 en de andere 2 dames elk 1 van de 10.

Van de spelers met wie ze opliepen kregen ze nog een mooie herinnering en een zakje snoep en ik heb ze hartelijk bedankt voor het feit dat ze pupil van de week wilden zijn en dat we het heel gezellig hebben gehad.

Meiden succes met school en al jullie dromen en natuurlijk met korfbal, dat jullie ook over een aantal jaren in het 1ste mogen spelen.

 

 

Invicta/frigro 1 pakt belangrijke punten tegen Achilles 1

Zaterdag 29 februari stond wederom een belangrijke wedstrijd voor de Invictenaren op het programma, ditmaal tegen Achilles. Deze wedstrijd eindigde in Almelo in 20-20, dus er was wat goed te maken.

Geen twee, maar drie pupillen van de week bij deze wedstrijd. De pupillen van de week waren Teske Westra , Jikke de Wit en Marlieke Ramaker en de wedstrijdbal werd gesponsord door garage Fennema.

De wedstrijd werd erg stug begonnen door de Pruttelpotformatie en het liep niet erg soepel. Alhoewel de eerste twee goals in het voordeel waren voor de oranjehemden, konden ze dit daarna niet doorzetten. Achilles kwam dichterbij en wist zelfs de stand 3-4 te maken in het voordeel van de ploeg uit Almelo. Dit was het moment waarop coach Johan wist dat hij in moest grijpen, en hij deed dit met een time-out. Dit bleek een erg goede actie te zijn, want de Invictenaren herpakten zich. Een 3-4 achterstand keerden zij om in een score van 10-4 in het voordeel van de ploeg uit Kollum en dit was tevens ook de ruststand. Na de rust ging Invicta vrolijk door met scoren. Ze wisten de korf vaak te vinden wat al snel resulteerde in een grote voorsprong van 17-6. Wetende dat de wedstrijd eigenlijk al gespeeld was, zakte de Pruttelpotformatie niet in. De eindstand was uiteindelijk 26-11, een duidelijke overwinning.

Er was veel publiek aanwezig en dat heeft ook zeker bijgedragen aan de eindstand van deze wedstrijd. Dus publiek bedankt voor jullie komst! Volgende week speelt Invicta 1 tegen Top 1 in Vroomshoop. Deze wedstrijd zal om 15.40 van start gaan.

©Copyright foto's Sake Beertstra

IMG 3453
IMG 3457
IMG 3462
IMG 3468
IMG 3474
IMG 3479
IMG 3480
IMG 3481
IMG 3487
IMG 3490
IMG 3495
IMG 3498
IMG 3506
IMG 3512
IMG 3516
IMG 3522
IMG 3523
IMG 3526
IMG 3528
IMG 3529
IMG 3533
IMG 3536
IMG 3542
IMG 3544
IMG 3546
IMG 3555
IMG 3558
IMG 3569
IMG 3579
IMG 3584
IMG 3590

Invicta/Frigro 1 wint stugge wedstrijd van EKC 2000 1

Zaterdag 8 februari stond de uitwedstrijd tegen EKC 2000 1 uit Emmen op het programma voor Invicta/Frigro 1. De laatste ontmoeting werd met een stand van 28-18 gewonnen door de oranjehemden. Voor de wedstrijd is er gewaarschuwd dat we de Emmenaren niet mogen onderschatten en hierdoor zelf onderuit gaan.
 
Om 16:25 floot scheidsrechter J.R Dijkstra de wedstrijd in. Het was de Pruttelpot formatie die het eerste initiatief nam, er werd snel uitgelopen naar een 0-3 voorstand. Vanuit hier kon EKC 2000 ook meekomen in scoren, er werd veelal om en om gescoord tot een stand van 5-7. In de laatste 10 minuten van de eerste helft is het de uitploeg niet meer gelukt om tot scoren te komen, de Emmenaren maakten hier gebruik van waardoor er met een stand van 7-7 de rust in is gegaan.
 
EKC 2000 speelt met achterverdediging waardoor het spel trager wordt, Invicta/Frigro speelt liever een sneller spel en speelde in de 1e helft ook traag mee. In de rust is verteld dat het tempo omhoog moet zodat we in ons eigen spel kunnen komen. Dit pakte begin 2e helft goed uit, door het snellere spel maakte de thuisploeg fouten, met 3 meegekregen strafworpen kwam de stand op 7-10. Vanaf hier is de voorsprong niet meer weggegeven. Beide ploegen bleven nog scoren, eindstand 11-17.
 
Afgereisd publiek bedankt voor de aanmoediging! De komende twee weekenden zijn er geen wedstrijden. 29 februari wordt er om 16:10 een thuiswedstrijd gespeeld in de Van Der Bijhal in Kollum tegen Achilles 1 uit Almelo. Tot dan!

DES D1 - Invicta D1

De wedstrijd van ons ging hartstikke goed. We speelde goed samen.
De eerste helft was het  eerst nog best wel spannend.
De stand was 1-5. Toen we bespreking hadden gehad in de pauze, ging het in de tweede helft een stuk beter.
We hebben met 4-23 gewonnen.
Yes!!!!
Misschien worden we wel kampioen?!
 
Groetjes Noah

Wederom winst voor Invicta/Frigro 1

Zaterdag 1 februari nam Invicta/Frigro 1 het in de return weer op tegen Emmeloord 1. De vorige wedstrijd tegen Emmeloord resulteerde in winst voor de Pruttelpot-formatie. En ook vandaag was het de bedoeling om weer twee punten te pakken. Met scheidsrechter B.B. Oostra en de wedstrijdbal gesponsord door Scheepvaart bedrijf P. van Santen, kon de wedstrijd van start gaan.

De wedstrijd werd geopend door een treffer van Silva van der Laan, hierop had Emmeloord meteen een antwoord en zo brachten ze de stand naar 1-1. Dit was echter voor korte duur, want op dit moment nam Invicta/Frigro afstand. Na een paar mooie acties, kansjes en afstanders was er een gaatje van 5 bij een stand van 8-3. In de fase voor de pauze weten zowel de thuisploeg als de ploeg uit Emmeloord nog 3 doelpunten te maken. Waardoor we met een stand van 11-7 de rust ingaan. 

Na de pauze waren de eerste twee doelpunten voor Jesse van Manen en Sanne van de Meulen, zij brachten de stand op 13-7. Vanaf dit punt in de wedstrijd kon Emmeloord weer wat meekomen. Hoewel de Pruttelpot-formatie de tegenstander steeds op een gaatje van 5 konden houden, werd dat op een gegeven moment een gaatje van 3. Maar Invicta/Frigro corrigeerde zich en bracht de stand voor het einde van de wedstrijd naar 22-16.

Publiek bedankt voor de grote opkomst!

Volgende week speelt de selectie van Invicta/Frigro in Emmen tegen EKC 2000. Het eerste speelt om 16.25 uur en het tweede om 17.40 uur. Hopelijk zien we de supporters volgende week weer!

Eerste verlies punten van Invicta/Frigro 1

Zaterdag 25 Januari stond er een belangrijk duel op het programma voor de Pruttelpot formatie, namelijk de nummer 1 tegen de nummer 2, Regio’72. Het beloofde een spannende wedstrijd te worden. Bij verlies zou Invicta/Frigro een plekje dalen in de ranglijst. Dit was natuurlijk niet de bedoeling dus de oranje hemden zouden er alles aan doen om deze wedstrijd naar eigen handen te trekken.

Natuurlijk hadden wij deze wedstrijd ook weer twee Pupillen. Dit waren Anna Groenveld en Rachelle Jaarsma. Onze balsponsor was Tuinservice Veenstra.

19.00 uur gaf scheidsrechter H.M Brands het startsein. Beide ploegen begonnen sterk aan de wedstrijd maar het was Regio’72 die het voortouw nam in deze beginfase, in een korte periode was de stand 2-5 in het voordeel van de ploeg uit Vaassen. In de loop van de eerste helft bleef het vrijwel steeds gelijk op gaan. De ploeg uit Kollum/Gerkesklooster en Vaassen gingen de rust in met een stand van 13-14.

In de rust werden wij toegesproken door coach Johan Boerema dat we niet onze hoofden moesten laten hangen maar door moesten strijden, want er was zeker nog een kans om deze wedstrijd te gaan winnen. Met goede moed begonnen we aan de tweede helft van deze wedstrijd. Toch begonnen we niet scherp genoeg want binnen no time stond er een stand van 13-17 op het scorebord. Door onder andere mooie doelpunten van Sanne van der Meulen, Elisa Zijlstra en Gerben de Vries wist Invicta/Frigro de stand weer op gelijk te krijgen. Het slot van de wedstrijd was nog spannend voor het publiek, de bankzitters en de spelers. Jammer genoeg hebben de oranje hemden niet de wedstrijd naar eigen hand kunnen trekken en was de ploeg uit Vaassen te sterk en wist te winnen met 20-22.

Het publiek weer bedankt voor het aanmoedigen! Volgende week zaterdag 1 februari spelen wij weer een thuis wedstrijd tegen Emmeloord 1, deze wedstrijd zal om 16.45 beginnen. hopelijk zien we u dan weer terug in de Van der Bijhal te Kollum.

 

Invicta c1 - rodenburg/OWK/Sparta c1

Afgelopen zaterdag hebben we een wedstrijd gespeeld tegen OWK Voor de wedstrijd begon hadden we een goeie bespreking van Thomas en Silva.Omdat de tegenstanders meer lengte hadden dan ons hadden ze daar goeie tips voor gegeven.

14:40 begonnen we aan de eerste helft, we begonnen met 0-1 achterstand maar door een afstander van Gitte werd het weer gelijk. We konden weer snel wisselen van kant want we kregen 2 afstanders tegen. En door nog een afstander tegen kwamen we op een 1-4 achterstand. Maar dan gooien Anne- Koos en Anco de bal weer door de korf. Net voor de rust stond het 4-5 we probeerden om met een gelijke stand de rust in te gaan. En het werd 5-5 door een vrijebal die Eelke maakte, maar helaas kregen we ook nog een afstander tegen waardoor we in de rust 5-6 stonden.

In de bespreking werd er de tip gegeven aan Gitte, Fianne en Marije om onder de korf goed uit te blokken. En dat we met z’n allen feller op de bal moesten zijn. Vol goeie moed gingen we de 2 de en de laatste 25 minuten van deze wedstrijd in. Omdat de tegenstanders een erg zuiver schot hebben kregen we helaas al snel een afstander tegen, maar al gauw daarna gooide Eelke een strafworp en een kansje erin. Het stond 7-7. Nadat we 2 afstanders tegen kregen scoorde Anouk een doorloopbal. We kregen weer een afstander en een strafworp tegen. nog een paar minuten op de klok. Het stond inmiddels 9-11. Eelke gooide er nog een afstander in. 10-11 we deden super erg ons best om er nog een stuk of 2 in te krijgen maar het lukte ons niet. De uiteindelijke eindstand is dan ook 10-11.

Opvallend aan deze wedtrijd is dat we alleen maar afstanders tegen hebben gekregen. Houden we dan toch teveel afstand?...

DTS 1 – Invicta/Frigro 1

Op 18-01-2020 stond voor de pruttelpotformatie de wedstrijd tegen DTS 1 op het programma. De twee ploegen die tot nu toe beide met evenveel punten bovenaan staat en dus beide gebrand zijn om te winnen.

De spelers van het eerste hadden eerst al het tweede de 2 punten mee zien nemen naar Kollum en wouden daar natuurlijk 2 punten bij toe voegen.

Om 15:30 floot de heer G. van der Veen de wedstrijd in. In de beginfase van de eerste helft scoorden beide ploegen gelijk op tot een stand van 4-4. De oranjehemden wisten een gat te slaan van vier goals, maar DTS is een ploeg die niet snel opgeeft en wist zich terug te knokken tot een 7-8 stand met rust.

Tijdens de rust werd er overlegd hoe er meer afstand kon worden genomen van DTS. Dit door een goede rebound neer te zetten en geduld door niet meteen alles te schieten.

Na de rust wisten de Kollumers als snel meerdere keren de korf te vinden terwijl DTS hier inmiddels meer moeite mee hadden. Door middel van meerdere strafworpen en vrije ballen die invicta/frigro mee kreeg stond er een stand van 10-17 op het scorebord. Door het verschil van zeven goals werd het heel moeilijk om de winst nog uit handen te geven maar er was nog aardig wat tijd op de klok. Het was dus aan de oranjehemden om deze stand niet meer weg te geven, wat met succes werkte. Na 60 minuten gespeeld te hebben floot de scheids de wedstrijd af met een eindstand van 13-21. De twee punten gingen dus mee naar Kollum.

Volgende week zaterdag op 25 januari speelt het vlaggenschip van Invicta/Frigro om 19.00 tegen Regio ’72 1 wat beloofd een mooie pot te worden. Komt allen dus Invicta/Frigro 1 aanmoedigen.