Verslagen

DTS 1 – Invicta/Frigro 1

Op 18-01-2020 stond voor de pruttelpotformatie de wedstrijd tegen DTS 1 op het programma. De twee ploegen die tot nu toe beide met evenveel punten bovenaan staat en dus beide gebrand zijn om te winnen.

De spelers van het eerste hadden eerst al het tweede de 2 punten mee zien nemen naar Kollum en wouden daar natuurlijk 2 punten bij toe voegen.

Om 15:30 floot de heer G. van der Veen de wedstrijd in. In de beginfase van de eerste helft scoorden beide ploegen gelijk op tot een stand van 4-4. De oranjehemden wisten een gat te slaan van vier goals, maar DTS is een ploeg die niet snel opgeeft en wist zich terug te knokken tot een 7-8 stand met rust.

Tijdens de rust werd er overlegd hoe er meer afstand kon worden genomen van DTS. Dit door een goede rebound neer te zetten en geduld door niet meteen alles te schieten.

Na de rust wisten de Kollumers als snel meerdere keren de korf te vinden terwijl DTS hier inmiddels meer moeite mee hadden. Door middel van meerdere strafworpen en vrije ballen die invicta/frigro mee kreeg stond er een stand van 10-17 op het scorebord. Door het verschil van zeven goals werd het heel moeilijk om de winst nog uit handen te geven maar er was nog aardig wat tijd op de klok. Het was dus aan de oranjehemden om deze stand niet meer weg te geven, wat met succes werkte. Na 60 minuten gespeeld te hebben floot de scheids de wedstrijd af met een eindstand van 13-21. De twee punten gingen dus mee naar Kollum.

Volgende week zaterdag op 25 januari speelt het vlaggenschip van Invicta/Frigro om 19.00 tegen Regio ’72 1 wat beloofd een mooie pot te worden. Komt allen dus Invicta/Frigro 1 aanmoedigen.

Invicta D1 - OKO/BIES D1

De wedstrijd begon, en we moesten tegen Oko/bies en Albert pieter was er niet dus Roan Veenstra was voor Albert pieter in zijn plaats. En toen begon de wedstrijd en de tegenstanders hadden al gauw 2 afstanders gemaakt al snel was het 0-2 door de tegenstanders. Al snel was er weer een afstander gemaakt door de tegenstanders toen werd er gefloten, het was pauze en we stonden dus 0-3 achter toen we in de kleedkamer besproken hadden  gingen we weer naar de zaal toen had de scheidsrechter gefloten we moesten weer gaan spelen en de 1ste helft waren Hebe en Sytze 2de helft waren Jona en Roan er uit en we begonnen toen had Sytze een kansje gescoord  had Sjoukje k  een doorloopbal gemaakt  en toen had Sytze een doorloopbal gescoord en we waren allemaal blij want we stonden gelijk  3-3 en Sytze had toen weer gescoord een doorloopbal en het was bijna weer afgelopen en Marije had een afstander gescoord en toen stonden we 5-3 en er werd weer gefloten het was einde spelen we hebben 5-3 gewonnen we waren allemaal blij dat was onze wedstrijd van de D1

 

 

 

Invicta D1 – CSL D1

Zaterdag 18-01-2020 moesten we spelen tegen CSL.

Het scoren was moeilijk in de eerste helft. Dit was spannend. 

En in de pauze was het 5-2 voor ons.

In de tweede helft ging het beter. Bijna iedereen heeft deze wedstrijd gescoord.

Hier door hebben we met

13-5 gewonnen. Tot nu toe hebben we alles gewonnen. 

En nu staan we eerste van de 7 teams.

Invicta/Frigro C1 - Leeuwarden/ Wêz Warber & Fluch C1

Zaterdag 11 januari hadden wij (c1) onze  eerste wedstrijd van 2020 er zat veel publiek op de tribune dus we werden goed aangemoedigd. We moesten tegen Leeuwarden waar we de vorige keer 5-5 hebben gespeeld. Iedereen was wel een beetje zenuwachtig, maar gezonde spanning is altijd goed. De wedstrijd begon wel goed alleen de kansen gingen er niet zo goed in we stonden in de rust 4-2 voor. De tweede helft gingen de kansen er veel beter in. Maar het was nog wel even spannend want we hebben gelijk en zelfs achter gestaan maar gelukkig is het allemaal goed gekomen we hebben 11-8 gewonnen het was een leuke wedstrijd en staan er nu weer een beetje beter voor.

Invicta/Frigro rolt Harkema op

Op zaterdag 11 januari stond de wedstrijd tegen Harkema 1 op de planning. De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter G.W. Bonnema. Het startsignaal werd gegeven om 19.30 te Harkema. Met een tribune vol met Invicta/Frigro supporters, begon het eerste aan de wedstrijd.

De pruttelpot-formatie begon sterk, binnen enkele minuten wist Invicta/Frigro afstand te nemen van de tegenstander. Na een stand van 0-4 wist Harkema ook enkele keren de korf te vinden. De coach van Harkema bij 2-7 een time-out aan, dat is natuurlijk een goed teken. Maar door middel van een aantal goals waaronder veel vrijeballen door Sanne van der Meulen en strafworpen van Wytze van Santen en Gerben de Vries, waar Harkema het niet altijd mee eens was, konden de oranjehemden een stand van 3-15 voor de rust neerzetten. 

Tijdens de pauze sprak coach Johan zijn spelers toe, het grootste doel was om door te pakken en niet te verzwakken.

De tweede helft begon met een treffer van Harkema, hierna wist Harkema de korf wat meer te vinden. Invicta/Frigro bleef echter ook scoren. Door veel verschillende goals, was er voor ieder wat wils. Een mooie combinatie door de dames van Invicta/Frigro, eindigde in de 5-17. Een paar mooie uitstarters van de heren leverden ook aardig wat goals op. Door een aantal afstanders, inloopballen en nog wat meer strafworpen en vrijeballen… Eindigde de wedstrijd uiteindelijk in 12-27.

We willen alle supporters bedanken voor de enorme opkomst en support! Hopelijk zien we jullie volgende week om 15.30 in Surhuisterveen, wij spelen dan tegen DTS 1.

 
 

Invicta D1 – Leeuwarden/Wez warber en fluch D1

Op 21 december speelden we onze 4e wedstrijd in de zaal. Thuis deze keer tegen Leeuwarden.

Appie, Hebe, Marije en ik begonnen in de aanval. Sytze, Noah, Sjoukje Z en Hester in de verdediging. Op de bank zaten Sjoukje K en Laura.

Al snel maakte Appie de 1-0 met een kansje. Door de doorloopbal van Hebe werd het kort daarna 2-0. De 3-0 kwam door een kansje van mijzelf. Hierna een puntje voor Leeuwarden. Door Appie werd het 4-1. Leeuwarden pakte nog een puntje en door een mooie doorloopbal van Sjoukje Z was de stand 5-2. Sytze maakte er 6-2 van. Ook Leeuwarden pakte nog een puntje waarna Sytze weer scoorde met een kansje. Leeuwarden kwam weer terug en in de rust was het 7-5

Het was spannend en we moesten scherp blijven om op voorsprong te blijven.

Hester en ik gingen op de bank en Laura en Sjoukje K kwamen er in. Sjoukje wist meteen te scoren. Leeuwarden scoorde ook en daarna Hebe met een kansje. Nog 2 keer kwam Leeuwarden terug waardoor het 9-8 stond. Toen gingen we los en scoorden we de een na de andere waaronder een hele mooie afstander van Noah. En ook Laura en Sytze wisten nog te scoren waardoor de eindstand op 15-8 kwam te staan. Een mooie , spannende wedstrijd. En nu eerst vakantie. Fijne feestdagen allemaal!

Groetjes Jona

 

Invicta/Frigro boekt moeizame overwinning op TOP (V)

Afgelopen zaterdag 14 december stond de wedstrijd tussen Invicta/Frigro 1 en TOP (V) 1 op het programma. Een duel tussen de koploper en de hekkensluiter van de derde klasse B. De pupillen van de week waren Hebe Stellema en Sjoukje Kootstra. De wedstrijdbal werd gesponsord door Siebe Loo aardappelhandel.

Net na 19.00 uur floot scheidsrechter Bekkema voor het begin van de wedstrijd. De eerste 10 minuten van de eerste helft waren gelijk opgaand. Daarna was het de Pruttelpot-formatie die de leiding nam. De Kollumers wisten een voorsprong op te bouwen van vijf doelpunten verschil en zo stond er halverwege de eerste helft een stand van 8-3 op het scorebord. TOP gaf niet op en wist zich voor de pauze terug te knokken tot 11-9. Met deze stand gingen beide ploegen dan ook de kleedkamers in.

De tweede helft was een helft welke gelijk op ging. Wist Invicta/Frigro op voorsprong te komen, kwam de ploeg uit de Vroomshoop weer op gelijke hoogte. Tot het einde bleef de wedstrijd spannend. Onder aanmoediging van het publiek in de van der Bijhal wisten de oranjehemden tegen het einde van de wedstrijd een gat van twee doelpunten te slaan. Invicta/Frigro kon daardoor de punten in Kollum houden, maar makkelijk ging het niet. Eindstand 19-17.

De competitie wordt pas in het nieuwe jaar weer hervat op 11 januari om 19.30 uur in en tegen Harkema. Aanwezige publiek bedankt en hopelijk tot in het nieuwe jaar!

Leeuwarden/Wêz Warber en Fluch C1 tegen Invicta/Frigro C1

Het begon met een omdraai bal van Eelke. En al snel volgde de 0-2 door Anne met een uitstarter. Vervolgens kregen we 4 doelpunten tegen. Wij kwamen terug met 3 nelballen (ingestudeerde truckballen)die door Marije, Anco en Eelke werden afgemaakt. Maar het mocht niet baten en kregen de 5-5 nog tegen. Eindstand 5-5

Leeuwarden/Wêz Warber en Fluch D1 - Invicta D1

Vandaag speelden wij onze derde zaalwedstrijd van het seizoen. De wedstrijd werd gespeeld in Leeuwarden. We kwamen al snel achter met 1-0. Sjoukje K maakte hierna een kansje, waardoor het 1-1 werd. Helaas wist Leeuwarden daarna weer te scoren en werd het 2-1. Laura maakte hierna een mooie doorloopbal en de stand was weer gelijk 2-2. Maar ook nu wist Leeuwarden weer eerst te scoren en kwamen ze weer op voorsprong. Sytze wist gelukkig voor de pauze ook nog te scoren waardoor we pauze hadden met een stand van 3-3.

In de pauze kregen we een peptalk van onze trainers Alex en Rien.

Hebe kwam in het veld voor Sjoukje Z en Albert Pieter kwam in het veld voor Jona. Na de pauze begonnen we goed aan de wedstrijd, er werd snel 3x door ons gescoord, Albert Pieter scoorde 2x en Marije maakte een afstander. Leeuwarden scoorde ook nog een kansje, waarna wij weer 2x scoorden. Aan het einde van de wedstrijd scoorde Leeuwarden nog 2x. Dit bracht de eindstand op 6-8 voor Invicta. Het was een spannende wedstrijd, maar gelukkig hebben we gewonnen. 3 wedstrijden gespeeld, 3 gewonnen, dus we staan bovenaan. Hopelijk volgende week weer winnen, dan spelen we thuis tegen Leeuwarden.

Invicta C1- Vlug en Vaardig C1

Afgelopen zaterdag hadden we een wedstrijd tegen Vlug en Vaardig C1. De eindstand was 14-8. We hebben bijna allemaal gescoord. In de voorbespreking hebben we onze tactieken besproken. In de verdediging gaan we als de tegenstanders de bal uitnemen er 4 seconden voor, we gaan ook voor verdedigen en we geven goed druk zei Thomas. In de aanval gaan we in een ruit beginnen en 4-0 spelen, we gaan veel schieten en de afvang moet goed staan. 12:00 en het fluitsignaal gaat af, de wedstrijd is begonnen. Marije krijgt een strafworp mee en het wordt 1-0. Daarna krijgen we jammer genoeg een doorloopbal tegen. Daarna gooien we er weer 2 afstanders in, dus staat het 3-1. Daarna worden er weer 2 afstanders gemaakt inmiddels staat het 5-1. Daarna krijgen we weer een doorloop bal tegen. We scoren weer 2 doelpunten en het is weer wisselen van aanval, verdediging. Dan krijgen we weer een doorloopbal tegen. Dan krijgt Eelke een vrijebal en hij scoort hem. Dan krijgen we weer een doorloopbal tegen. Hoe kan dit? Zijn we er niet goed voor of coachen we niet goed. Het fluitsignaal van de pauze.

Eenmaal binnen krijgen we tips van Silva over wat we beter kunnen doen zoals beter voor verdedigen, minder bang zijn. Met volle moed gaan we het veld weer in. Anco scoort gelijk en dan krijgen we een afstander tegen. Inmiddels staat het 12-7. Maar dan komt er een mooie goal Fianne staat op steun, draait om Sylke start uit en er komt een mooie goal uit. Nog 2 minuten op de klok kunnen we in die tijd nog een goal maken? Jammer genoeg scoren we nog niet maar laten we 1 door een afstander, maar toch scoren we nog een kansje. Dan klinkt het fluit signaal en hebben we gewonnen met 14-8.

Invicta D1 - DTL D1

In de aanval stonden : Albert Pieter , Noah , Laura , Sjoukje Z.
In de verdedeging stonden : Sytze , Sjoukje K , Hebe , Hester .
En op de bank zaten : Jona en Marije.
Eerste helft.
De eerste doelpunt is gescoord door Albert Pieter + de tweede , toen was het 1-0 , 2-1.
Daarna heeft DTL gescoord , 1-1.
En de tweede voor DTL is ook binnen+de derde 2-2 , 2-3.
Toen scoorde Sytze twee keer en stond het 4-3.
+ Hebe toen stond het 5-3.
DTL heeft ook gescoord 5-4.
Sytze heeft weer twee gescoord 7-4.
DTL heeft ook gescoord toen stond het 7-5 .
Dit was de eerste helft .
Tweede helft .
DTL heeft weer gescoord toen stond het bijna gelijk 7-6.
Daarna heeft Albert Pieter twee keer gescoord 9-6.
Sjoukje en Sytze hebben ook nog gescoord 10-6 , 11-6 .
Hebe heeft nog twee keer gescoord 13-6.
De eindscore is 13-6.

Invicta 3 wint wedstrijd met 17-16 na een 11-3 achterstand

Afgelopen zaterdag speelde Invicta 3 tegen Ven V/ Quick 3 in Hardegarijp. Invicta had tot nu toe 2 wedstrijden gewonnen maar wist wel dat V en V wel eens een zwaardere dobber kon worden. Dat bleek al na vijf minuten. Helaas bleef het vele publiek van de voorgaande wedstrijd niet zitten voor een ons derde team. Gezien het begin van de wedstrijd was dat maar goed ook. Gezien het einde van de wedstrijd, was het schouwspel veel meer waard dan de beste wedstrijd van voetbalclub Heereveen.

Invicta startte de wedstrijd met Wietze Jan Grijpma, Andre Kalsbeek, Anneke Dijkstra en Danielle Broersma. In het andere vak speelde Alle Thiemen Pranger, Wytse Miedema, Iris Maijs en Tessa de Poel. De kantspelers keken de eerste helft al vrij snel tegen een scorebord aan waar niemand van Frigro/ Invicta blij van werd. V en V startte met een goede opstelling en vooral de heren schoten van enorme afstanden raak, Andre Kalsbeek gaf een heel aantal keren behoorlijk druk maar er werden knappe goals gescoord. Een stukje klasse werd getoond. Frigro had moeite om te herstellen. Andre Kalsbeek viel helaas na 10 minuten geblesseerd uit en Yme Westra liet de invalbeurt over aan Ruurd Meindertsma die wat moeite had om het geschikte shirt te vinden. Invicta had in het begin van de wedstrijd behoorlijk moeite om langere aanvallen te draaien en een goede rebound neer te zetten. Gaande de wedstrijd werd dat wel beter. Toch kon Invicta niet voorkomen dat V en V duidelijk de betere ploeg was de eerste helft. Het was op een bepaald moment gênant om naar het scorebord te kijken want Quick liep via 6-1 uit naar een 11-3 voorsprong. Gelukkig werd er vlak voor rust nog twee maal gescoord.

Voor de wedstrijd was er een hele luchtige, weinig zinvolle bespreking. Het was een gezellig samenzijn. In de rust was dit heel anders. Ondanks de grote achterstand wilde Invicta wel meer laten zien. Er werden pittige woorden uitgesproken. De aanvallen werden al beter en er lagen ook wel kansen.

Na de rust pasten de Garijpers een aantal wissels toe die kansen boden voor de Stroobossers. De ploeg werd daardoor zwakker en Invicta werd juist sterker. Er werden een aantal kansen afgerond. Wytse Miedema was in deze fase erg belangrijk voor de ploeg en onder leiding van hem knokten de Kollumers zich weer langzaam terug in de wedstrijd. Hij scoorde zelfs een enorme afstander en dat was zijn vijfde doelpunt. Invicta kwam tot 12 -9 en het begon weer op een wedstrijd te lijken. Het was zelfs zo dat Invicta in deze fase van de wedstrijd beter was. Toch liet V en V zich niet uit het veld slaan. Iris Maijs daarentegen letterlijk wel want ze moest geblesseerd het veld verlaten. Anneke Planting, met de Sinterklaascadeaus reeds in haar bezit, was toch aangeschoven en deed nuttige dingen tijdens haar invalbeurt , ze pakte een paar steals. Tien minuten voor tijd roken de Kollumers kansen na een mooie doorloopbal van Danielle Broersma, die na drie wedstrijden al laat zien dat ze een behoorlijke toegevoegde waarde heeft voor deze ploeg (onze dank is groot ) maar wisten wel dat het ook gewoon een inhaalrace voor niets zou kunnen zijn. Niets bleek minder waar. Invicta stond 16 -14 achter maar Alle Thiemen, vroeger een beruchte spits, wist dat hij het kon. De 16-15 van een meter of 12 was dan ook een behoorlijke bevrijding en opluchting voor zowel het team als Alle Thiemen zelf, hij deed dit kunstje vlak daarna nog een keer over en zowaar stond er een gelijke stand op het scorebord. Dit keer fijn om naar te kijken. 3 minuten voor tijd, 2 minuten na de goal van Alle Thiemen, scoorde Wietze Jan een prachtige uitstarter en vlak daarna floot de scheids al af. Een ongelooflijke inhaalrace en wat een adrenaline en plezier. De ploeg speelt geen legeau maar zo mag het wel voelen. Volgende week tegen de Hoeve wat erg zwaar zal worden, maar na zo’n wedstrijd kan je wel een stootje hebben. Voor als u zich verveelt…….eind van de middag in Kollum en het kaartje is goedkoper dan u zult verwachten. We hopen u te zien. U had erbij moeten zijn.