Verslagen

Heerenveen B2 – Invicta B1

Zaterdag 10 oktober hadden we een uitwedstrijd tegen Heerenveen B2.  De wedstrijd begon om 09.45. In de aanval begonnen Eelke, Anna, Marije en Laura. In de verdediging begonnen Sibren, Sylke, Iris en Fianne. Ilze stond eerst op wissel. De wedstrijd begon goed, al snel kwamen we 0-3 voor te staan. Daarna kwam Heerenveen terug en stonden we in de rust 8-5 achter. Heerenveen kreeg deze wedstrijd veel vrije ballen en strafworpen mee. In de tweede helft hebben we ons best gedaan de achterstand in te halen maar helaas hebben we met 1 punt verschil verloren, de eindstand werd 10-9.

Invicta/Frigro strijdend ten onder 

Zaterdag 10 oktober stond de wedstrijd tegen Pallas’08 op het schema. De wedstrijd was onder leiding van G. Lolkema en startte om 15.00 uur te Leeuwarden.

Van te voren was bekend dat het geen makkelijke pot zou worden, Pallas’08 stond naast Invicta/Frigro en DTS ook met een mooi aantal punten bovenaan het rijtje. In de ongeslagen stand van Pallas’08 was Invicta/Frigro gebrand een verandering in te brengen. In de startfase van de wedstrijd nam Pallas’08 het voortouw, na 13 minuten stond de stand op 6-2 voor zuiver schietend Pallas’08. Op dit punt breidde vooral Pallas’08 de score verder uit doormiddel van vele afstandschoten. Ook de Pruttelpot formatie wist de korf een aantal keer te vinden, maar kon niet op boksen bij het sterke Pallas’08. Met de stand 16-8 gingen beide teams de rust in.

In de rust werd duidelijk dat we er allemaal een tandje bij moesten zetten, misschien wel twee. In de hoop dat Pallas’08 wat verzwakte in de tweede helft en dat we zelf op ons niveau gingen spelen gingen we er weer met volle moed tegen aan. De tweede helft begon goed Invicta/Frigro liet zien wat ze konden, met 3 doelpunten op rij kwam de ploeg steeds een stapje dichterbij. Het gat werd kleiner, maar ook Pallas’08 deed scorend weer mee. Keurig en netjes hielden ze de Pruttelpot formatie op een gaatje van 5, wat de ploeg uit Leeuwarden hun de overwinnen bezorgde.

Wellicht was het in de eerste helft al verloren, maar dat weerhield de spelers van Invicta/Frigro er niet van om te strijden voor de punten. Helaas mocht het niet zo zijn. Alle supporters bedankt voor het volgen via de livestream! En hopelijk “zien” we jullie bij de volgende virtuele wedstrijd weer. Volgende week speelt de selectie vanaf 17.00 uur.

NQL C1 - Invicta/Frigro C1

Onze 4de wedstrijd was 26 september 2020.

We speelden tegen NQL C1 in Rinsumageest. Dit is een team wat alleen uit meisjes bestaat.

De coaches Thomas en Silva deden een peptalk, we moesten veel overspelen en op het moment dat het kon moesten we schieten.  Het duurde even voordat het eerste doelpunt viel, maar daarna bleven we scoren.

In de rust stonden we 7-0 voor.

Na de rust hebben we nog 5 doelpunten erbij gemaakt. Af en toe wordt er een speler gewisseld bij ons, waardoor iedereen gespeelt heeft. Ilse kon niet meedoen vanwege een blessure maar heeft ons wel goed aangemoedigd.

Er kwamen veel doelpunten van o.a: Albert Pieter, Joudi, Demi, en Mikal.

De eindstand was 12-0!

De wedstrijd was wat moeilijker dan toen ze bij ons waren, toen hadden we 22-0 gewonnen.

Invicta/Frigro 1 pakt de punten in het duel met Joure 1

Afgelopen zaterdag 3 oktober stond de wedstrijd tussen Invicta/Frigro 1 en Joure 1 op het programma. De ploegen stonden voorafgaand op gelijke hoogte. Bij verlies zou dit voorlopig afhaken betekenen. Winst zou ervoor zorgen dat er bovenin mee bleef worden gedaan. Voor de Pruttelpot-formatie dus een belangrijke wedstrijd. Vanwege de coronamaatregelen was het leeg rondom het korfbalveld op sportpark Baensein. Gelukkig was er voor de supporters een livestream beschikbaar, zodat de wedstrijd vanuit huis gevolgd kon worden. 

 

Toen scheidsrechter dhr. R. van der Broek om 15.30 uur floot voor het beginsignaal opende Invicta/Frigro de score middels een vrije bal. Het eerste deel van de wedstrijd ging gelijk op, tot de 6-6. Voor de rust wist Invicta/Frigro even aan te zetten, wat resulteerde in een voorsprong van vier doelpunten. Joure wist voor de pauze nog een doorloopbal te scoren en zo gingen de beide ploegen de rust in met een stand van 11-8. 

 

De tweede helft begon zoals de eerste helft was geëindigd, goede aanvallen en doelpunten maken. Vier doelpunten aan de zijde van de Pruttelpot-formatie zorgden voor een 15-8 stand. De voorsprong werd daarna uitgebouwd tot acht doelpunten en zo stond het halverwege de tweede helft 18-10 in het voordeel van de thuisploeg. Ook Joure bleef nog doelpunten meepikken, maar het was Invicta/Frigro die vandaag de betere ploeg was. Er werd afgefloten bij een stand van 22-13 waardoor de punten binnen waren. 

 

Volgende week zaterdag 10 oktober speelt Invicta/Frigro 1 om 15.30 uur tegen Pallas ‘08 1 in Leeuwarden. 

Flamingo’s B2 – Invicta B3

 

Zaterdag 26 September moesten we spelen tegen de flamingo’s uit buitenpost.

Sommige spelers gingen om 10.45 op de fiets de ander spelers met de auto.

Helaas was Jessica verhinderd maar Wytze van Santen was een prima vervanger. 

 

Francisca 1 gescoord

Patrick 3 gescoord

 

Eindstand 16-4

 

Invicta/Frigro B1 - Heerenveen B2

Zaterdag 19 september hadden we een wedstrijd tegen Heerenveen B2. We hadden vooraf een bespreking over wat de vakken waren en over onze tactiek. De vakken waren als volgt: in de aanval zaten Sibren, Jenna, Iris en Fianne en in de verdediging zaten Eelke, Laura, Lydeke en Anna. Van Alex en Rien kregen we de tips om goed voor te verdedigen en te coachen.

Het fluitsignaal, de wedstrijd was begonnen. Het begon moeizaam, we hadden veel kansen, maar ze gingen er niet in. Fianne scoorde het eerste goal van 5 meter. Jenna maakte snel daarna een doorloopbal en het stond 2-0. We moesten wisselen van aanval, verdediging. Eelke en Anna maakten allebei een doorloopbal en het was weer wisselen.

We hadden pauze en het stond ondertussen 4-0. We deden het goed vonden Alex en Rien, maar we moesten iets sneller pasen. Ilze kwam er in voor Jenna en zo begonnen we met de tweede helft.

We kregen helaas een doelpunt tegen, maar Ilze maakte in het andere vak een doorloopbal waardoor het 5-1 stond. Eelke maakte daarna een doorloopbal en een afstander het stond 7-1. Ilze maakte een mooie doorloopbal en we kregen helaas nog een doelpunt tegen en het stond 8-3. Ilze werd gewisseld voor Marije. Liedeke maakte een hele mooie uitstarter achter de korf waardoor het 9-3 werd. We kregen nog twee doelpunten tegen en daar bleef het bij. De eindstand werd 9-5.

Invicta/Frigro 1 houdt het hoofd koel tegen Lintjo 1  

 

Zaterdag 19 September stond alweer de tweede thuiswedstrijd op het programma. Lintjo is naar sportpark Beasein toe gekomen met het doel de punten weer mee terug te nemen naar Olderbekoop.

Op deze mooie korfbal dag gaf om half 4 gaf scheidsrechter L. Kiers het startsein.

Na een vorige confrontatie wat resulteerde in een forse nederlaag voor Lintjo, namelijk 6-24, besloot Lintjo de tactiek van het achter verdedigen toe te passen. Dit in de hoop grip te krijgen op de Pruttelpotformatie.

Ondanks dit in het begin leek te werken en de score vrijwel gelijk opging, wist Invicta/Frigro het hoofd koel te houden. Met een mooie combinatie tussen Elisa Zijlstra en Thomas de Vries wisten de oranjehemden de stand naar 7-4 te brengen en dus een gaatje van 3 doelpunten te creëren. Met een ruststand van 9-4 leek de wedstrijd nog zeker niet gespeeld te zijn.

Na inspirerende woorden van coach Johan Boerema ging Invicta/Frigro weer vol vertrouwen het veld op.

Na deze toespraak werd al snel duidelijk dat Invicta/Frigro vastberaden was hier geen punten te laten liggen. Middels een aantal mooie doelpunten werd de stand al snel uitgebreid naar een verschil van 7 doelpunten. Hierdoor lieten ze merken dat Lintjo wederom vrij weinig te zeggen had en de oranjehemden het spel uiteindelijk bepaalden.

Na de thuisscore op 18 doelpunten te zetten stagneerde het aanvallende spel van Invicta/Frigro een beetje. Dit was tegen het eind van de wedstrijd dus er was geen man over boord. Verdedigend speelde de ploeg uit Kollum/Gerkesklooster erg sterk deze wedstrijd waardoor er slechts 9 doelpunten zijn gescoord door de gasten. De oplettende lezer maakt hier een eindstand van 18-9 van.

Publiek weer bedankt voor het supporten! Volgende week zaterdag gaat de ploeg van Johan Boerema naar Surhuizum om daar om half 4 de wedstrijd tegen DTS 1 te spelen. Ook dan is het publiek weer van harte welkom.

©Copyright foto's Sake Beerstra

20200919invicta (03)
20200919invicta (04)
20200919invicta (05)
20200919invicta (06)
20200919invicta (08)
20200919invicta (09)
20200919invicta (10)
20200919invicta (11)
20200919invicta (12)
20200919invicta (13)
20200919invicta (14)
20200919invicta (15)
20200919invicta (16)
20200919invicta (17)
20200919invicta (18)

 

 

 

 

Invicta/Frigro wint moeizaam duel in Hantum

Zaterdag 12 september stond de wedstrijd tegen DTL 1 op het programma. We wisten dat we deze tegenstander zeker niet mochten onderschatten, want het was altijd lastig om van deze ploeg te winnen. Ook omdat we vorige moeizaam startten wilden we vandaag goed scherp beginnen.

Om half 4 klonk het beginsignaal van de scheidsrechter. De oranjehemden kwamen op 0-2 voorsprong, alleen DTL bracht de stand snel weer in evenwicht 2-2. Vanaf dat moment werd het een moeizame wedstrijd Invicta kwam nooit op achterstand maar kon ook geen afstand nemen van DTL. Gelukkig kwam DTL niet dichter bij dan 1 doelpunt verschil. Invicta scherpte zich op en kon vlak voor rust toch nog op een 4-9 voorsprong komen.

In de pauze werd het plan besproken hoe we snel verder afstand konden nemen van DTL en de punten binnen te halen. Verdedigend stonden we goed alleen aanvallend moest het beter. De tweede helft was het spel wel beter alleen doelpunten scoren was toch zo makkelijk nog niet. Gelukkig bleven we de tweede helft wel goed verdedigen en wisten we de punten binnen te halen. De eindstand was 9-12.

Volgende week zullen we beter moeten gaan aanvallen om de punten binnen te halen tegen Lintjo. De wedstrijd begint om half 4 in Kollum, al het publiek is weer welkom!

Invicta/Frigro B3 verliest van Flamingo’s B2

Afgelopen zaterdag op 5 September hebben wij voor het eerst met ons combi team Invicta/Frigro B3 een wedstrijd gespeeld tegen de B2 van Flamingo’s.

Jammer genoeg waren niet alle team leden er, waardoor we 3 spelers van de B2 moesten lenen.

Helaas hebben we wel met 4 – 9 verloren. Desondanks vond ik de wedstrijd erg goed gaan omdat wij als team zijnde ook pas voor het eerst met elkaar speelden. 

Aron Kalfsbeek

Invicta/Frigro B1 - LDODK/Rinsma Modeplein B2

Zaterdag 5 September speelden wij onze eerste competitie wedstijd tegen LDODK B2.

Voor ons als B1 was het de eerste wedstrijd met onze nieuwe team.

Ons team bestond deze wedstrijd uit precies 8 spelers zonder wissles (vanwege blessures). In het ene vak stonden: Eelke, Jenna, Liedeke en Laura en in het andere vak stonden Sibren, Fianne, Iris en Anna.

We merkten al snel dat LDODK goed op elkaar waren ingespeeld. Het stond al snel 0-4. Fianne en Iris maakten de 2-4. We gingen de rust in met een achterstand van 2-7.

Na de rust schoot Iris van afstand de 3-7. LDODK scoorde daarna nog 4 keer, toen werd de stand dus 3-11. Eelke scoorde nog een strafworp en Iris scoorde nog een afstander. Helaas konden we de wedstrijd niet winnen, maar we hebben ons best gedaan. LDODK heeft de wedstrijd gewonnen met 5-13.

 

Invicta C1 - NQL

1ste Competitie Wedstrijd Invicta C1 - NQL

 

5 September 2020 hadden wij onze eerste competitie wedstrijd.

De wedstrijd begon goed we stonden direct al 1-0 voor, dit doelpunt werd gemaakt door Demi.

In de wedstrijd bleven we alleen maar scoren.

In de rust stonden we al 10-0 voor!

Na de rust ging het ook supergoed we wisselden maar door.

Er kwamen heel veel doelpunten van o.a: Ilse, Joudi, Annelies, Melanie, Sara, Albert Pieter en Sytze..

De eindstand was 22-0!!

Het was een makkelijke wedstrijd voor ons.

 

Invicta/Frigro 1 wint eerste competitiewedstrijd tegen It Fean/Boelenslaan 1 

Op zaterdag 5 september stond de eerste competitiewedstrijd van Invicta/Frigro op het programma tegen It Fean/ Boelenslaan. Afgelopen veldseizoen heeft Invicta/Frigro een erg goede start gemaakt in de derde klasse en stond na de helft van de competitie gespeeld te hebben ongeslagen op de eerste plek. Door het coronavirus is dit veldseizoen niet uitgespeeld en ongeldig verklaard door de KNKV. Hierdoor komen de oranjehemden nogmaals uit in de derde klasse. Gebrand om dit jaar weer te laten zien dat de ploeg het niveau ontgroeid is van de derde klasse werd er aan de wedstrijd begonnen.

De wedstrijd stond onder leiding van de heer C.J. Jellema en deze gaf om 15:30 het beginsignaal. De wedstrijd begon onrustig en stug. Doelpunten vielen moeilijk aan beide kanten en er werden veel passfouten gemaakt. Wel lukte het de Pruttelpot formatie de stand uit te breiden naar een 6-1 voorsprong. Doordat de oranjehemden erg onrustig bleven in het spel lukte het de ploeg uit Surhuisterveen/Boelenslaan om gedeeltelijk terug te komen en met een stand van 7-5 de rust in te gaan.

In de rust werd het duidelijk gemaakt: dit moet beter, anders wordt er gewisseld. Er leek hierna een knop om te gaan in het spel van Invicta/Frigro. Het spel werd minder onrustig en doelpunten vielen makkelijker. De verdediging hield het goed dicht waardoor It Fean/Boelenslaan nauwelijks aan scoren toe kwam. In de tweede helft heeft de thuisploeg nog 10 doelpunten kunnen scoren. De uitploeg enkel 4. Dit resulteert in een eindstand van 17-9 in het voordeel van de Kollumers.

Volgende week staat de volgende competitiewedstrijd weer op het programma. Dit keer uit naar DTL uit Hantum. Wederom wordt de wedstrijd om 15:30 gespeeld. Publiek bedankt en hopelijk tot volgende week!