Verslagen

Invicta/Frigro B1 - Heerenveen B2

Zaterdag 19 september hadden we een wedstrijd tegen Heerenveen B2. We hadden vooraf een bespreking over wat de vakken waren en over onze tactiek. De vakken waren als volgt: in de aanval zaten Sibren, Jenna, Iris en Fianne en in de verdediging zaten Eelke, Laura, Lydeke en Anna. Van Alex en Rien kregen we de tips om goed voor te verdedigen en te coachen.

Het fluitsignaal, de wedstrijd was begonnen. Het begon moeizaam, we hadden veel kansen, maar ze gingen er niet in. Fianne scoorde het eerste goal van 5 meter. Jenna maakte snel daarna een doorloopbal en het stond 2-0. We moesten wisselen van aanval, verdediging. Eelke en Anna maakten allebei een doorloopbal en het was weer wisselen.

We hadden pauze en het stond ondertussen 4-0. We deden het goed vonden Alex en Rien, maar we moesten iets sneller pasen. Ilze kwam er in voor Jenna en zo begonnen we met de tweede helft.

We kregen helaas een doelpunt tegen, maar Ilze maakte in het andere vak een doorloopbal waardoor het 5-1 stond. Eelke maakte daarna een doorloopbal en een afstander het stond 7-1. Ilze maakte een mooie doorloopbal en we kregen helaas nog een doelpunt tegen en het stond 8-3. Ilze werd gewisseld voor Marije. Liedeke maakte een hele mooie uitstarter achter de korf waardoor het 9-3 werd. We kregen nog twee doelpunten tegen en daar bleef het bij. De eindstand werd 9-5.

Invicta/Frigro 1 houdt het hoofd koel tegen Lintjo 1  

 

Zaterdag 19 September stond alweer de tweede thuiswedstrijd op het programma. Lintjo is naar sportpark Beasein toe gekomen met het doel de punten weer mee terug te nemen naar Olderbekoop.

Op deze mooie korfbal dag gaf om half 4 gaf scheidsrechter L. Kiers het startsein.

Na een vorige confrontatie wat resulteerde in een forse nederlaag voor Lintjo, namelijk 6-24, besloot Lintjo de tactiek van het achter verdedigen toe te passen. Dit in de hoop grip te krijgen op de Pruttelpotformatie.

Ondanks dit in het begin leek te werken en de score vrijwel gelijk opging, wist Invicta/Frigro het hoofd koel te houden. Met een mooie combinatie tussen Elisa Zijlstra en Thomas de Vries wisten de oranjehemden de stand naar 7-4 te brengen en dus een gaatje van 3 doelpunten te creëren. Met een ruststand van 9-4 leek de wedstrijd nog zeker niet gespeeld te zijn.

Na inspirerende woorden van coach Johan Boerema ging Invicta/Frigro weer vol vertrouwen het veld op.

Na deze toespraak werd al snel duidelijk dat Invicta/Frigro vastberaden was hier geen punten te laten liggen. Middels een aantal mooie doelpunten werd de stand al snel uitgebreid naar een verschil van 7 doelpunten. Hierdoor lieten ze merken dat Lintjo wederom vrij weinig te zeggen had en de oranjehemden het spel uiteindelijk bepaalden.

Na de thuisscore op 18 doelpunten te zetten stagneerde het aanvallende spel van Invicta/Frigro een beetje. Dit was tegen het eind van de wedstrijd dus er was geen man over boord. Verdedigend speelde de ploeg uit Kollum/Gerkesklooster erg sterk deze wedstrijd waardoor er slechts 9 doelpunten zijn gescoord door de gasten. De oplettende lezer maakt hier een eindstand van 18-9 van.

Publiek weer bedankt voor het supporten! Volgende week zaterdag gaat de ploeg van Johan Boerema naar Surhuizum om daar om half 4 de wedstrijd tegen DTS 1 te spelen. Ook dan is het publiek weer van harte welkom.

©Copyright foto's Sake Beerstra

20200919invicta (03)
20200919invicta (04)
20200919invicta (05)
20200919invicta (06)
20200919invicta (08)
20200919invicta (09)
20200919invicta (10)
20200919invicta (11)
20200919invicta (12)
20200919invicta (13)
20200919invicta (14)
20200919invicta (15)
20200919invicta (16)
20200919invicta (17)
20200919invicta (18)

 

 

 

 

Invicta/Frigro wint moeizaam duel in Hantum

Zaterdag 12 september stond de wedstrijd tegen DTL 1 op het programma. We wisten dat we deze tegenstander zeker niet mochten onderschatten, want het was altijd lastig om van deze ploeg te winnen. Ook omdat we vorige moeizaam startten wilden we vandaag goed scherp beginnen.

Om half 4 klonk het beginsignaal van de scheidsrechter. De oranjehemden kwamen op 0-2 voorsprong, alleen DTL bracht de stand snel weer in evenwicht 2-2. Vanaf dat moment werd het een moeizame wedstrijd Invicta kwam nooit op achterstand maar kon ook geen afstand nemen van DTL. Gelukkig kwam DTL niet dichter bij dan 1 doelpunt verschil. Invicta scherpte zich op en kon vlak voor rust toch nog op een 4-9 voorsprong komen.

In de pauze werd het plan besproken hoe we snel verder afstand konden nemen van DTL en de punten binnen te halen. Verdedigend stonden we goed alleen aanvallend moest het beter. De tweede helft was het spel wel beter alleen doelpunten scoren was toch zo makkelijk nog niet. Gelukkig bleven we de tweede helft wel goed verdedigen en wisten we de punten binnen te halen. De eindstand was 9-12.

Volgende week zullen we beter moeten gaan aanvallen om de punten binnen te halen tegen Lintjo. De wedstrijd begint om half 4 in Kollum, al het publiek is weer welkom!

Invicta/Frigro B3 verliest van Flamingo’s B2

Afgelopen zaterdag op 5 September hebben wij voor het eerst met ons combi team Invicta/Frigro B3 een wedstrijd gespeeld tegen de B2 van Flamingo’s.

Jammer genoeg waren niet alle team leden er, waardoor we 3 spelers van de B2 moesten lenen.

Helaas hebben we wel met 4 – 9 verloren. Desondanks vond ik de wedstrijd erg goed gaan omdat wij als team zijnde ook pas voor het eerst met elkaar speelden. 

Aron Kalfsbeek

Invicta/Frigro B1 - LDODK/Rinsma Modeplein B2

Zaterdag 5 September speelden wij onze eerste competitie wedstijd tegen LDODK B2.

Voor ons als B1 was het de eerste wedstrijd met onze nieuwe team.

Ons team bestond deze wedstrijd uit precies 8 spelers zonder wissles (vanwege blessures). In het ene vak stonden: Eelke, Jenna, Liedeke en Laura en in het andere vak stonden Sibren, Fianne, Iris en Anna.

We merkten al snel dat LDODK goed op elkaar waren ingespeeld. Het stond al snel 0-4. Fianne en Iris maakten de 2-4. We gingen de rust in met een achterstand van 2-7.

Na de rust schoot Iris van afstand de 3-7. LDODK scoorde daarna nog 4 keer, toen werd de stand dus 3-11. Eelke scoorde nog een strafworp en Iris scoorde nog een afstander. Helaas konden we de wedstrijd niet winnen, maar we hebben ons best gedaan. LDODK heeft de wedstrijd gewonnen met 5-13.

 

Invicta C1 - NQL

1ste Competitie Wedstrijd Invicta C1 - NQL

 

5 September 2020 hadden wij onze eerste competitie wedstrijd.

De wedstrijd begon goed we stonden direct al 1-0 voor, dit doelpunt werd gemaakt door Demi.

In de wedstrijd bleven we alleen maar scoren.

In de rust stonden we al 10-0 voor!

Na de rust ging het ook supergoed we wisselden maar door.

Er kwamen heel veel doelpunten van o.a: Ilse, Joudi, Annelies, Melanie, Sara, Albert Pieter en Sytze..

De eindstand was 22-0!!

Het was een makkelijke wedstrijd voor ons.

 

Invicta/Frigro 1 wint eerste competitiewedstrijd tegen It Fean/Boelenslaan 1 

Op zaterdag 5 september stond de eerste competitiewedstrijd van Invicta/Frigro op het programma tegen It Fean/ Boelenslaan. Afgelopen veldseizoen heeft Invicta/Frigro een erg goede start gemaakt in de derde klasse en stond na de helft van de competitie gespeeld te hebben ongeslagen op de eerste plek. Door het coronavirus is dit veldseizoen niet uitgespeeld en ongeldig verklaard door de KNKV. Hierdoor komen de oranjehemden nogmaals uit in de derde klasse. Gebrand om dit jaar weer te laten zien dat de ploeg het niveau ontgroeid is van de derde klasse werd er aan de wedstrijd begonnen.

De wedstrijd stond onder leiding van de heer C.J. Jellema en deze gaf om 15:30 het beginsignaal. De wedstrijd begon onrustig en stug. Doelpunten vielen moeilijk aan beide kanten en er werden veel passfouten gemaakt. Wel lukte het de Pruttelpot formatie de stand uit te breiden naar een 6-1 voorsprong. Doordat de oranjehemden erg onrustig bleven in het spel lukte het de ploeg uit Surhuisterveen/Boelenslaan om gedeeltelijk terug te komen en met een stand van 7-5 de rust in te gaan.

In de rust werd het duidelijk gemaakt: dit moet beter, anders wordt er gewisseld. Er leek hierna een knop om te gaan in het spel van Invicta/Frigro. Het spel werd minder onrustig en doelpunten vielen makkelijker. De verdediging hield het goed dicht waardoor It Fean/Boelenslaan nauwelijks aan scoren toe kwam. In de tweede helft heeft de thuisploeg nog 10 doelpunten kunnen scoren. De uitploeg enkel 4. Dit resulteert in een eindstand van 17-9 in het voordeel van de Kollumers.

Volgende week staat de volgende competitiewedstrijd weer op het programma. Dit keer uit naar DTL uit Hantum. Wederom wordt de wedstrijd om 15:30 gespeeld. Publiek bedankt en hopelijk tot volgende week!

Invicta D1 kampioen!

Afgelopen zaterdag hebben wij in Holwerd  een wedstrijd gespeeld tegen DTL. Die we hebben gewonnen met de uitslag 7-15. In de verdediging zaten Noah, Sjoukje k, Sjoukje Z  en Marije. En in de aanval zaten Albert Pieter, Jona, Hebe en Laura. Op de bank zaten de eerste helft Sytse en Hester. We hebben bijna allemaal een doelpunt gemaakt. We moeten nog 2 wedstrijden spelen maar we zijn al wel kampioen. We hebben alle wedstrijden gewonnen .

Albert Pieter heeft 4 gescoord

Jona heeft 1 gescoord

Hebe heeft 1 gescoord

Laura heeft 3 gescoord

Noah heeft 2 gescoord

Sjoukje K heeft 0 gescoord

Sjoukje Z heeft 1 gescoord

Marije heeft 1 gescoord

Hester heeft 1 gescoord

En Sytse heeft 1 gescoord

Invicta/Frigro wint moeizaam op bezoek bij TOP (V)

Afgelopen zaterdag 7 maart nam de Pruttelpot-formatie het op tegen de formatie uit de Vroomshoop. Het verschil op de ranglijst tussen beide ploegen was op voorhand erg groot, namelijk 12 punten. Toch mocht TOP niet onderschat worden, gezien de vorige wedstrijd ter nauwer nood werd gewonnen met 19-17. Onder leiding van de heer Hiemstra ging de wedstrijd om 15.40 uur van start.

Na het eerste fluitsignaal was het TOP dat het scherpst aan de wedstrijd begon. Na deze stroeve beginfase van de Kollumers stond er namelijk een stand van 4-2 op het scorebord. Invicta/Frigro wist zich te herpakken en stelde orde op zaken. Dit resulteerde dan ook in vijf goals op rij en zo zag het er met een stand van 4-7 beter uit voor de Pruttelpotformatie. Tegen het eind van de eerste helft wisten de Invictenaren het gat nog iets groter te maken en zo was het bij rust 5-10.

De tweede helft ging niet van een leien dak, maar een overwinning kwam nooit echt in gevaar. De oranjehemden wisten de tweede helft de score alleen niet verder uit te bouwen naar meer dan vijf doelpunten verschil, maar tegelijkertijd wist de ploeg uit de Vroomshoop ook niet dichterbij te komen dan drie doelpunten verschil. Ondanks dat Invicta/Frigro niet haar beste spel liet zien wisten zij uiteindelijk met 12-17 te winnen van TOP en konden de twee punten mee terug naar Kollum/Gerkeklooster.

Zo zag het publiek in de Vroomshoop geen vermakelijke wedstrijd, maar voor Invicta/Frigro waren de punten binnen. Ook de komende wedstrijden zullen zeer belangrijk zijn in de strijd om het kampioenschap in de derde klasse B. Aankomende zaterdag om 17.50 uur komt Harkema 1 op bezoek in de Van der Bijhal. Alle publiek is welkom!

 

Pupillen van de week

 

Op Zaterdag 29 Februari 2020 hadden we bij de wedstrijd van het 1ste van kv. Invicta tegen Achilles uit Almelo, niet 1 , niet 2 , nee…. maar liefst 3 pupillen. En dat waren  Teske Westra, Marlieke Ramaker en Jikke de Wit.

Deze 3 meiden zijn vriendinnen, zitten bij elkaar in de klas en spelen ook nog in hetzelfde team, kortom dan moet je ook met z`n drieën pupil van de week zijn.

En dat gebeurde dus ook, mooi op tijd( iemand had zich beetje verkeken op de tijd) kwamen ze aan in sport tenue bij de sporthal. Dat ze nu mooi zo op tijd waren konden ze de wedstrijd zien waarin Teske haar vader speelt( het derde van kv. Invicta), helaas speelde hij toen niet en ging misschien daardoor de winst naar de tegenpartij?? J

Zelf spelen ze in de E1 en ze hadden vandaag ook gespeeld en dik gewonnen , het gaat wel goed met het meidenteam, ze krijgen training van Marloes.

We konden toen mooi nog even een paar vraagjes doornemen.

Alle drie zitten ze dus op de Casimirschool in groep 5, ze hebben nu meester Danny en juf Anouk, vorig jaar hadden ze meester Gerben, die nu ook in het 1ste team speelt, dus die kenden ze al.

Teske vindt op school het rekenen het leukst, Jikke eigenlijk alles wel en Marlieke vindt Geschiedenis het meest interessant.

Op de vraag: Wat ze later willen worden, werd er stevig nagedacht door Teske, die er nog geen flauw idee van heeft, Marlieke wil in de winter  skilerares worden en in de zomer kok en Jikke wil kinderarts worden.

Tijdens gym doen ze af en toe wel eens korfbal, maar de juf snapt er niet zo veel van, dus de meiden leggen het dan wel uit, want kwebbelen kunnen ze wel, nu het nog niet al te spannend wordt doen ze gek met Sijke( bedankt voor de hulpJ J),  maken ze kennis met iedereen van het team, maken selfies en kiezen ze uit met wie ze graag willen oplopen.

Teske zei gelijk, ik graag met Silva, Jikke met Jenny en Marlieke moest er nog even over nadenken, maar toen werd het Sanne, het was deze dag jammer voor de heren.

Tijdens de voorbespreking maken ze ook kennis met de coach Johan Boerema en luisterden ze wat hij allemaal te vertellen had voor de wedstrijd.

 Na het oplopen met het team( dat was wel spannend) en de voorstelling en ook een doorloopbal nemen, terwijl iedereen kijkt, kon de wedstrijd beginnen.

Op de bank bij de reserve spelers viel het de meiden op dat de schoenen van de spelers erg piepen, dat er veel geroepen werd en dat het spel veel sneller is dan hun eigen spel.

Het bijhouden van de stand was wel belangrijk, want toen zagen we dat de heren bijna alleen maar scoorden, dus gingen ze de dames aanmoedigen.

In de rust snapten ze wel wat coach Johan de ploeg vertelde, de meiden  vertelden nog wel even dat ze vonden dat de dames meer moesten scoren en dat heeft wel geholpen in de 2de helft.

Het was niet echt een spannende wedstrijd, want de eindstand was 26-11, dus gewonnen, het raden van de eindstand is door niemand van de dames geraden, dus op naar de strafworpen, elk 10 nemen en dat viel niet mee.

Teske scoorde er 5 en de andere 2 dames elk 1 van de 10.

Van de spelers met wie ze opliepen kregen ze nog een mooie herinnering en een zakje snoep en ik heb ze hartelijk bedankt voor het feit dat ze pupil van de week wilden zijn en dat we het heel gezellig hebben gehad.

Meiden succes met school en al jullie dromen en natuurlijk met korfbal, dat jullie ook over een aantal jaren in het 1ste mogen spelen.

 

 

Invicta/frigro 1 pakt belangrijke punten tegen Achilles 1

Zaterdag 29 februari stond wederom een belangrijke wedstrijd voor de Invictenaren op het programma, ditmaal tegen Achilles. Deze wedstrijd eindigde in Almelo in 20-20, dus er was wat goed te maken.

Geen twee, maar drie pupillen van de week bij deze wedstrijd. De pupillen van de week waren Teske Westra , Jikke de Wit en Marlieke Ramaker en de wedstrijdbal werd gesponsord door garage Fennema.

De wedstrijd werd erg stug begonnen door de Pruttelpotformatie en het liep niet erg soepel. Alhoewel de eerste twee goals in het voordeel waren voor de oranjehemden, konden ze dit daarna niet doorzetten. Achilles kwam dichterbij en wist zelfs de stand 3-4 te maken in het voordeel van de ploeg uit Almelo. Dit was het moment waarop coach Johan wist dat hij in moest grijpen, en hij deed dit met een time-out. Dit bleek een erg goede actie te zijn, want de Invictenaren herpakten zich. Een 3-4 achterstand keerden zij om in een score van 10-4 in het voordeel van de ploeg uit Kollum en dit was tevens ook de ruststand. Na de rust ging Invicta vrolijk door met scoren. Ze wisten de korf vaak te vinden wat al snel resulteerde in een grote voorsprong van 17-6. Wetende dat de wedstrijd eigenlijk al gespeeld was, zakte de Pruttelpotformatie niet in. De eindstand was uiteindelijk 26-11, een duidelijke overwinning.

Er was veel publiek aanwezig en dat heeft ook zeker bijgedragen aan de eindstand van deze wedstrijd. Dus publiek bedankt voor jullie komst! Volgende week speelt Invicta 1 tegen Top 1 in Vroomshoop. Deze wedstrijd zal om 15.40 van start gaan.

©Copyright foto's Sake Beertstra

IMG 3453
IMG 3457
IMG 3462
IMG 3468
IMG 3474
IMG 3479
IMG 3480
IMG 3481
IMG 3487
IMG 3490
IMG 3495
IMG 3498
IMG 3506
IMG 3512
IMG 3516
IMG 3522
IMG 3523
IMG 3526
IMG 3528
IMG 3529
IMG 3533
IMG 3536
IMG 3542
IMG 3544
IMG 3546
IMG 3555
IMG 3558
IMG 3569
IMG 3579
IMG 3584
IMG 3590

Invicta/Frigro 1 wint stugge wedstrijd van EKC 2000 1

Zaterdag 8 februari stond de uitwedstrijd tegen EKC 2000 1 uit Emmen op het programma voor Invicta/Frigro 1. De laatste ontmoeting werd met een stand van 28-18 gewonnen door de oranjehemden. Voor de wedstrijd is er gewaarschuwd dat we de Emmenaren niet mogen onderschatten en hierdoor zelf onderuit gaan.
 
Om 16:25 floot scheidsrechter J.R Dijkstra de wedstrijd in. Het was de Pruttelpot formatie die het eerste initiatief nam, er werd snel uitgelopen naar een 0-3 voorstand. Vanuit hier kon EKC 2000 ook meekomen in scoren, er werd veelal om en om gescoord tot een stand van 5-7. In de laatste 10 minuten van de eerste helft is het de uitploeg niet meer gelukt om tot scoren te komen, de Emmenaren maakten hier gebruik van waardoor er met een stand van 7-7 de rust in is gegaan.
 
EKC 2000 speelt met achterverdediging waardoor het spel trager wordt, Invicta/Frigro speelt liever een sneller spel en speelde in de 1e helft ook traag mee. In de rust is verteld dat het tempo omhoog moet zodat we in ons eigen spel kunnen komen. Dit pakte begin 2e helft goed uit, door het snellere spel maakte de thuisploeg fouten, met 3 meegekregen strafworpen kwam de stand op 7-10. Vanaf hier is de voorsprong niet meer weggegeven. Beide ploegen bleven nog scoren, eindstand 11-17.
 
Afgereisd publiek bedankt voor de aanmoediging! De komende twee weekenden zijn er geen wedstrijden. 29 februari wordt er om 16:10 een thuiswedstrijd gespeeld in de Van Der Bijhal in Kollum tegen Achilles 1 uit Almelo. Tot dan!