Verslagen

LDODK/ Rinsma Modeplein A3 - K.V. Invicta A1

Op zaterdag 26 november stond de eerste competitiewedstrijd voor de A1 van Invicta op het programma.

Na geoefend te hebben tegen wez handich waren we er helemaal klaar voor.

Om 16:00 floot de scheidsrechter voor het begin van de wedstrijd. LDODK opende de score. De ploeg uit Kollum wist terug te komen. De 2 ploegen waren erg aan elkaar gewaagd in de beginfase.

Invicta wist voor rust de score uit te bouwen tot 2-9

Na rust scoorden we rustig verder, dit leidde tot een uitslag van 4-19 in het voordeel van de ploeg uit Kollum.

Aanstaande zaterdag 3 december wordt de eerste thuiswedstrijd gespeeld tegen De Granaet A1 om 11:30 uur. Publiek is van harte welkom in de Van der Bij Hal!

Invicta/Frigro beleeft goede start in de 1e klasse

Zaterdag 27 november mocht Invicta/Frigro haar eerste wedstrijd in de eerste klasse spelen. De Pruttelpot-formatie wist vorig seizoen promotie af te dwingen. Hierdoor komen zij dit zaalseizoen uit in de eerste klasse. Dit betekent dat er wordt gespeeld met een schotklok en zuivere speeltijd. De oranjehemden namen het op tegen Noordenveld, eveneens afgelopen seizoen gepromoveerd naar de eerste klasse. De wedstrijdbal werd gesponsord door vishandel Sterkenburg. De pupillen van de week waren Lotte de Kok en Jouke Pieter van der Wal die voorafgaand aan de wedstrijd een doorloopbal mochten nemen.

Om 19.30 uur floot scheidsrechter Van der Veen voor het begin van de wedstrijd. De ploeg uit Kollum/Gerkesklooster nam direct het initiatief in de wedstrijd. Invicta/Frigro wist de score te openen en bouwde vervolgens de voorsprong al vrij snel uit. Noordenveld had het eerste deel van de eerste helft vrij weinig in te brengen. Noordenveld probeerde via een aantal wissels de wedstrijd te kantelen. De oranjehemden wisten de score echter uit te bouwen naar 11-2. Vlak voor rust wist de ploeg uit Roden nog twee doelpunten te maken. De ploegen gingen de rust in met een stand van 11-4.

Ook na de onderbreking wist Noordenveld direct twee doelpunten te maken. Het geloof  kwam weer terug bij de Rodenaren. Dit was van korte duur. De Pruttelpot-formatie bleef zelf ook scoren, waardoor het  15-6 werd. Invicta/Frigro wist de score echter niet verder uit te bouwen. Noordenveld wist daarentegen nog een aantal maal de korf te vinden. De wedstrijd eindigde bij een stand van 18-13 in het voordeel van de thuisploeg.

Het publiek wordt bedankt voor de aanmoediging. Graag zien wij jullie aankomende zaterdag weer. Zaterdag 3 december neemt Invicta/Frigro het om 20.00 uur op tegen Udiros in Nieuwehorne.

Invicta/Frigro walst over WSS.

Afgelopen zaterdag 22 oktober stond alweer de laatste thuiswedstrijd op het programma. WSS uit Oude Pekela was de tegenstander vandaag. De wedstrijd stond onder leiding van de heer R. Moes die om 18:00 het startsein gaf.

Tot aan de 2-2 ging het gelijk op. Hierna wist de Pruttelpotformatie een gat te slaan van maar liefst 9 doelpunten met een stand van 11-2. De sterk aanvallende ploeg van Coach Johan wist de korf vaak te vinden en het verdedigend ook goed dicht te houden. De bal ging in de laatste 10 minuten van de eerste helft nog 6 keer door het gat van de korf waardoor ze met 17 doelpunten tevreden konden rusten. WSS wist echter nog maar 4 keer te scoren in deze zelfde 10 minuten. Zij gingen de kleedkamers in met 6 doelpunten. Voor de snelle rekenaar is dit een ruststand van 17-6 in het voordeel van de Invictenaren.

In de rust gaf Coach Johan aan dat WSS een stugge ploeg is die van een achterstand terug kunnen komen. Het was dus aan Invicta/Frigro om in de tweede helft niet te verslappen. Met een verschil van 11 doelpunten was de wedstrijd natuurlijk nog niet gespeeld, maar de Oranjehemden deden zeker goede zaken.

Na rust bleven de doelpunten niet uit. Ondanks dat WSS nu ook vaker de korf wist te vinden, ging ook Invicta/Frigro door met scoren. Verdedigend liet het team uit Kollum/Gerkesklooster echter wel wat liggen, maar omdat het zelf ook bleef scoren was dit geen probleem. De tweede helft eindigde met een stand van 12-9. Dit resulteerde in een eindstand van 29-15. Een overduidelijke overwinning voor de Pruttelpotformatie.

Het tweede team van Invicta/Frigro wist ook de punten in Kollum te houden door met 14-9 van Harich te winnen. Trainer Sake maakte het iets spannender door met 13-12 te winnen.

Volgende week zullen de laatste veldwedstrijden van dit eerste deel van de veldcompetitie gespeeld worden. Het tweede speelt om 15:30 en het eerste om 17:00. Beide wedstrijden worden gespeeld tegen DIO en zullen plaatsvinden in Oosterwolde.

Aanwezig publiek wordt weer hartelijk bedankt voor de steun! Wij hopen jullie volgende week ook te zien en te horen!

Invicta/Frigro 1 een maat te groot voor Udiros 1

Zaterdag 15 oktober stond de tweede ontmoeting tegen Kv. Udiros op het programma. Ditmaal in de reguliere competitie. Uit de vorige ontmoeting wisten we dat dit zeker geen gemakkelijke wedstrijd zou gaan worden. We moesten wederom alles op alles zetten om de winst mee naar Kollum/Gerkesklooster te nemen.

In het regenachtige weer gaf om 15.30 uur de scheidsrechter het startsein van de wedstrijd.

De oranjehemden begonnen gelijk scherp aan de wedstrijd, door middel van een mooie aanval werd het eerste schot gelost en deze wist gelijk de korf te vinden. Udiros had hier het antwoord al snel op door 3 keer achter elkaar te scoren, 3-1. In de eerste helft werd er om en om gescoord, hierdoor gingen de beide ploegen gelijk op. Tegen het einde van de eerste helft wist de ploeg van Coach Johan nog een klein gaatje van 2 te maken. Met een stand van 11-13 gingen de beide ploegen aan de thee.

Ondanks de regen die eigenlijk niet verdwenen is, kwamen beide ploegen met volle moed het veld weer oplopen. De Pruttelpotformatie kwam wederom gelijk scherp uit de startblokken. Hierdoor stond er binnen een paar minuten een stand van 12-17 op het papier. Dit gat werd niet meer verkleind door Udiros waardoor Invicta/Frigro vrolijk door kon gaan met opzetten van mooie aanvallen die leidden tot een doelpunt. Udiros wist in tweede helft nog maar 5 goals te maken. De ploeg uit Kollum/Gerkesklooster heeft het doelsaldo goed opgeschroefd met de 26 doelpunten van afgelopen zaterdag. De eindstand is dan ook 16-26.

Door deze winst staat Invicta/Frigro nu los van de nummer twee in de competitie. Volgende week staat alweer de laatste thuiswedstrijd op het programma. Deze wordt gespeeld om 18.00 uur tegen WSS uit Oude Pekela op sportpark Baensein te Kollum.

Wij willen het publiek weer bedanken voor de support en hopen jullie allemaal weer te zien in Kollum aanstaande zaterdag. Ook dan zal de Pruttelpotformatie jullie steun hard nodig hebben!

Invicta/Frigro 1 wint kraker van Thrianta

Zaterdag 8 oktober stond de kraker tegen Thrianta uit Hoogeveen op het programma. Een wedstrijd waar voor beide ploegen belangrijke punten op het spel stond. Invicta/Frigro had dit seizoen in de competitie nog niet verloren. Thrianta had wel een wedstrijd verloren en had winstpunten nodig om bovenin aan te sluiten, bij de ploeg uit Kollum/Gerkesklooster. Er stond dus een mooie wedstrijd op het programma.

Om 18.30 uur floot scheidsrechter A.F. van der Meer de wedstrijd in. De Pruttelpot-formatie, onderleiding van coach Johan, begon scherp en opende de score. Thrianta haakte aan en tot een score van 3-3 ging het gelijk op. Daarna wist de Pruttelpot-formatie een gaatje te slaan en stond er 6-3 op het scorebord. Thrianta voorkwam dat de ploeg uit Kollum/Gerkesklooster verder uitliep en wist het verschil terug te brengen naar één doelpunt. Voor rust kregen de Invictenaren nog een strafworp mee die werd benut. Met een ruststand van 10-8 zochten beide ploegen de kleedkamers op.

De tweede helft startte Thrianta scherp door een strafworp te benutten en vervolgens met een 11-11 stand gelijk te komen met Invicta/Frigro. De oranjehemden scherpten zichzelf op en wisten daarna vier keer achter elkaar het gat van de korf te vinden. Het gaatje van vier was gevonden en zou in deze wedstrijd ook niet meer weg worden gegeven. De ploeg uit Hoogeveen kwam enkel nog een keer terug tot twee doelpunten verschil. Dichterbij kwam Thrianta echter niet meer. De ploeg uit Kollum bleef scoren wist te winnen met 22-17.

Het was een beladen wedstrijd waarbij de ploeg van coach Johan en trainer Sake de punten in Kollum wist te houden.

Volgende wedstrijd is zaterdag 15 oktober. Invicta/Frigro 1 speelt dan uit tegen Udiros 1 om 15.30 uur. Publiek is dan van harte welkom bij sportcomplex Nieuwehorne.

Invicta/Frigro 1 strijdend ten onder in de Jan Mulder beker

Op dinsdagavond 4 oktober nam de Pruttelpot-formatie het in de tweede ronde van de Jan Mulder beker op tegen SCO. In de veldcompetitie komt Invicta/Frigro uit in de tweede klasse. SCO komt uit in de hoofdklasse. Dit betekent dat SCO in de reguliere competitie drie klassen hoger speelt. Ondanks het verschil in klassen in de competitie, was Invicta/Frigro erop gebrand om er met de winst vandoor te gaan.

Om 20.00 uur klonk op een vol sportpark Baensein het beginsignaal van de wedstrijd. Het was SCO die vrij vlot op een 2-0 voorsprong kwam. De oranjehemden haakten aan tot de 2-2. Vervolgens sloeg SCO een gat van vijf doelpunten verschil. Aan de zijde van Invicta/Frigro waren de doelpunten schaars. SCO wist het gat van de korf wel te vinden en wist zo de voorsprong te vergroten. Met een ruststand van 5-13 zochten beide ploegen de kleedkamers op. De score gaf enigszins een vertekend beeld van de wedstrijd. Voor Invicta/Frigro was het zaak om de tweede helft meer doelpunten te maken.

Na de thee sloeg SCO een gat van tien doelpunten. De oranjehemden lieten echter niet zomaar over zich heen lopen. Goede aanvallen werden beloond met doelpunten. Invicta/Frigro kwam weer dichter bij SCO, echter was het gat te groot om er nog een overwinning uit te slepen. Scheidsrechter Turk floot bij een stand van 15-20 af.

Invicta/Frigro kan tevreden terugkijken op deze wedstrijd. De tweede helft werd gewonnen van SCO. Dit geeft vertrouwen voor aankomende wedstrijd. Zaterdag 9 oktober staat er namelijk een belangrijke wedstrijd voor Invicta/Frigro op het programma. De Pruttelpot-formatie neemt het thuis om 18.30 uur op tegen Thrianta 1. Al het publiek bedankt voor de support. We zien jullie aankomende zaterdag graag terug op sportpark Baensein!

Invicta/Frigro A1 - De Granaet A1

Zaterdag 1 oktober speelden wij - de A1 van Invicta- tegen De Granaet A1 in Dokkum. Er stond helaas veel regen op het menu, dus toen alle supporters hun paraplu omhoog hadden gedaan, begon de wedstrijd.

Het eerste doelpunt viel voor de thuisploeg, maar de stand maakten wij al snel weer gelijk. Door de gladde bal en het natte gras konden we het evenwicht niet goed bewaren, na een tijdje stonden we dan ook 8-2 achter. We deden een poging om terug te komen en nadat er 3 doelpunten voor ons waren gevallen klonk het rustsignaal. De stand was toen 9-5.

Na een motiverende speech van Elisa begonnen we weer vol goede moed aan de tweede helft. Helaas was het toch de Granaet die als eerst een punt erbij op de teller kreeg. Daarna werd het een soort flipperkast en viel er voor beide partijen steeds om en om een doelpunt. Zo kwamen we in ieder geval niet verder achter te staan, maar we moesten natuurlijk nog een gat dichtslaan. Toen het einde van de tweede helft naderde, lukte het ons om een stukje dichterbij te kruipen. Het stond nu 13-11, toch wist de Granaet er ook weer twee te maken voordat het fluitje van de scheidsrechter floot. 15-11 is de eindstand geworden.

Helaas verloren, maar we hebben ons best gedaan!

Invicta/Frigro 1 wint na een lastig duel tegen Kinea 1

KOLLUM- Afgelopen zaterdag 1 oktober stond er weer een competitiewedstrijd op het programma voor de Invictenaren. Dit keer was de tegenstander Kinea 1. Het leek een regenachtig duel te worden alleen bleef het tijdens de wedstrijd gelukkig groot en deels droog. Om 15.35 uur klonk het startsignaal door scheidsrechter H. Nicolaij.

Tijdens de voorbespreking was het duidelijk geworden dat het voor de Oranjehemden een lastig uit duel kon gaan worden tegen Kinea 1. Zo begonnen de Invictenaren dan ook scherp aan de wedstrijd! Het ging in het eerste deel van de wedstrijd enorm gelijk op tussen beide teams. Zo was de stand na 20 minuten 5-6 in het voordeel van de Pruttelpotformatie. Telkens wist Kinea 1 aan te sluiten door mooie doelpunten te maken waardoor het dan ook 11-10 was bij rust, toen in het voordeel van Kinea 1.

Tijdens de rust bleef Invicta/Frigro 1 de hoop erin houden, zo gingen ze dan ook weer met volle focus het veld op om punten te gaan pakken tegen Kinea 1. Na de rust ging het weer een tijdje gelijk op tussen beide teams alleen wisten de Oranjehemden op een gegeven moment door goede aanvallen en het goede verdedigingswerk een gaatje te slaan naar een stand van 12-17. Dit liet Kinea 1 niet gebeuren en scoorden weer mee waardoor het uiteindelijk een eindstand werd van 15-18 in het voordeel van Invicta/Frigro 1. Al met al een spannende wedstrijd tussen Invicta/Frigro 1 – Kinea 1.

Wij willen het publiek bedanken voor jullie komst en aanmoediging!

De volgende wedstrijd op het programma is voor de Jan Mulder-beker op dinsdag 4 oktober om 20.00 uur tegen SCO/European Aerosols 1. De wedstrijd wordt gespeeld op Sportpark Baensein in Kollum.

Wat betreft de competitie: De volgende competitiewedstrijd word gespeeld op zaterdag 8 oktober om 18.30 uur tegen Thrianta 1. Ook mag deze wedstrijd plaatsvinden op het mooie sportpark Baensein in Kollum. Publiek is ook weer van harte welkom bij deze belangrijke wedstrijden voor Invicta/Frigro 1!

Duidelijke overwinning voor Invicta/Frigro tegen SIOS

Afgelopen zaterdag 24 september stond er weer een competitiewedstrijd op het programma voor de Pruttelpotformatie. Ditmaal moesten zij het opnemen tegen SIOS/Jumbo Wolvega waar zij afgelopen zaalseizoen ook tegen gespeeld hebben. Door een aantal veranderingen in het team uit Wolvega was het toch een redelijk onbekende ploeg voor Invicta/Frigro.

Om 18.00 gaf de heer T. Hettinga het startsignaal en ging de wedstrijd van start. Tot de 2-2 ging het nog redelijk gelijk op, maar toen wisten de Oranjehemden een gaatje te slaan. Na een aantal vlotte doelpunten werd dat gaatje al snel groter. Beide teams gingen de rust in met een stand van 11-3. Een mooie stand, ondanks dat de Invictenaren vonden dat het nog beter kon.

Tijdens de pauze werd dit ook benadrukt door Coach Johan. Veel dingen gingen goed en dat was natuurlijk ook aan de stand te zien. Vooral verdedigend was alles dik in orde. Na een bespreking met een duidelijke opdracht ging de Pruttelpotformatie er weer fel tegenaan.

De tweede helft was niet de beste helft. De doelpunten vielen iets minder vlot. Toch bleef de wedstrijd verdedigend erg sterk aan de kant van de ploeg uit Kollum, waardoor het lastig bleef voor SIOS om de score bij te trekken. Dit resulteerde in een eindstand van 18-8. Een mooie stand om de dag mee af te sluiten nadat het tweede de punten in Kollum wist te behouden en ook Trainer Sake punten wist te pakken. Thrianta, de directe tegenstander van Invicta/Frigro heeft punten laten liggen waardoor de Oranjehemden nu los bovenaan staan.

Aanwezig publiek wordt hartelijk bedankt voor het aanmoedigen en we hopen jullie de volgende keer weer te zien!

Volgende week staat een uitwedstrijd tegen Kinea op het programma. Deze wedstrijd zal om 15.35 gespeeld worden op sportcomplex de Knipe.

Verslag Leeuwarden A1- Invicta/Frigro A1

Zaterdag 17 september nam de A1 van Invicta/Frigro het op tegen Leeuwarden A1. Op deze regenachtige dag gaf scheidsrechter de Jong het startsignaal.

Nadat er enkele minuten waren gespeeld opende de thuisploeg de score. Het antwoord van Invicta/Frigro liet echter niet lang op zich wachten, met twee doelpunten kwam de ploeg uit Kollum/Gerkesklooster langszij. Toch lukte het de Invictenaren niet om los te komen van haar tegenstander: na 30 minuten speeltijd stond er 4-6 op het scorebord.

Het was Invicta/Frigro die als beste uit de kleedkamer kwam. De scheidsrechter had zijn fluitje nog in zijn mond, toen er na een mooie loopactie gelijk een goal viel voor het bezoekende team. De ploeg uit Kollum/Gerkesklooster pakte door en de score werd uitgebreid tot 4-8. Leeuwarden antwoordde hierop met een doelpunt van afstand. Na deze snelle goals stokte de score, en pas na een kwartier werd  voor de spelers in het oranje, die de wedstrijd leken te beslissen in het voordeel van Invicta/Frigro. Door nog eens één goal voor beide teams in de slotfase eindigde de wedstrijd met 6-11.

Invicta/Frigro 1 een ronde verder voor de Jan Mulder-beker

Dinsdag 20 september stond voor Invicta/Frigro 1 de bekerwedstrijd tegen Udiros 1 op het programma. Voor de pruttelpot-formatie was het (helaas) wederom een uitwedstrijd in de bekercompetitie. Van te voren wisten de oranjehemden dat deze tegenstander ze het niet gemakkelijk zou maken, de thuisploeg zit namelijk ook in de reguliere competitie bij Invicta/Frigro 1 in de poule. Om 20.00 uur klonk het startsignaal.

Direct liet Udiros zien hoe ze het spel gingen spelen, de Pruttelpot-formatie moest even wennen aan de druk die de tegenstanders gaven. De spelers hielden het hoofd koel en slaagden erin om mooie aanvallen neer te zetten. Deze mooie aanvallen werden redelijk snel beloond met twee doelpunten in het voordeel van Invicta/Frigro. Na de wissel wist Udiros hierop antwoord te geven met doelpunt vanuit een kans onder de korf. De uitploeg wist de voorsprong te behouden door middel van een mooi variërend spel, waaruit beheerste en goede kansen kwamen die optimaal werden benut. Tot een stand van 7-8 stonden de oranjehemden vooralsnog op een voorsprong van één doelpunt. Udiros was gebrand om deze stand in hun voordeel te veranderen. Door een enigszins fysiek spel en een aantal kleine fouten aan eigen kant, werd er door de thuisploeg nog twee keer gescoord. Dit bracht de stand op 10-9 in het voordeel van Udiros. Met deze stand gingen we de pauze in.

Na de pauze was Invicta/Frigro weer klaar om ertegenaan te gaan. Ze geven zich natuurlijk niet zomaar gewonnen en dat was te zien zodra het startsignaal weer klonk. Wederom opende de Pruttelpot-formatie de wedstrijd met twee doelpunten op rij. Udiros wist hierna voor de laatste keer in de wedstrijd nog een gelijkstand uit de wedstrijd te trekken. Toen de stand door de oranjehemden naar een verschil van drie werd gebracht, was het voor Udiros moeilijk om weer bij te komen. De uitploeg wist af en toe nog op een verschil van twee te komen, maar wist verdedigend de goals niet tegen te houden. Uiteindelijk wint Invicta/Frigro 1 met 18-24, een mooie verdiende overwinning die de ploeg weer een ronde verder brengt voor de strijd om de Jan Mulder-beker.

De datum en tegenstander van de volgende ronde ik ook al bekend. 4 oktober speelt Invicta/Frigro 1 tegen SCO/European Aerosols 1. Een ploeg die in de reguliere veldcompetitie hoofdklasse speelt. Het belooft een erg mooie wedstrijd te worden die ook nog eens thuis gespeeld mag worden. Daarom willen we alvast iedereen hierbij uitnodigen om 4 oktober 20.00 uur ons eerste te komen aanmoedigen in de strijd voor de Jan Mulder-beker. Tot dan!

Invicta/Frigro 1 haalt de punten uit Groningen

Op 17 september stond de wedstrijd tegen Club Brothers op het programma. Het was een winderige en regenachtige dag. Dat was in Groningen niet anders, maar gelukkig bleef het tijdens de wedstrijd droog.

De oranjehemden kwamen gauw op voorsprong met 1-3. Dit verschil konden ze de eerste helft vasthouden.

Net voor rust konden ze deze voorsprong ook nog vergroten naar een ruststand van 6-10. Een prima stand, maar er werd in de rust geconstateerd dat er meer doelpunten gescoord konden worden. Dit was dan ook de opdracht voor de tweede helft.

Na de rust scoorde Invicta/Frigro 2 keer en daarna werd de voorsprong steeds verder uitgebreid. De eindstand was uiteindelijk 10-23.

Een hele mooie stand met de vervelende weersomstandigheden.