Verslagen

Het was droog in Groningen en toch regende het doelpunten van onze Invicta/Frigro dames

Afgelopen zaterdag mocht Invicta/Frigro 3 het opnemen tegen ROG 5. Invicta/Frigro staat terecht tweede en ROG  droeg de rode lantaarn. Invicta/Frigro kreeg hulp van Albert van Dijk uit ons vierde en deed dat verdienstelijk. Hij heeft jaren samen gespeeld met Anneke Planting en Tessa de Poel. Dat kon je zien aan het spel en aan de gezelligheid in de auto op de heenreis.  Invicta/Frigro had in het begin weer moeite om de korf te vinden en het stond na 11 minuten nog maar 1-3. Minze de Boer zette de uitlooprace in. De dames vonden dat dusdanig interessant dat ze zonder redbull boven zichzelf uitstegen. Tessa de Poel veegde er twee verre afstanders in, Grietina Solle schoot 1 op 2 en Anneke liep voor de zoveelste keer om haar dame heen. Gerdien pakte een van haar bekende uitstarters en alle namen van de dames stonden nu al op papier. Het was een genot om te zien. Alle Thiemen Pranger zette de ruststand met een verre afstander op 4-12.

Na de rust werd Albert vervangen door Andre Kalsbeek en Minze de Boer door Wietze Jan Grijpma. Na de rust haperde de motor even maar daarna ging het scoren vrolijk door. Wietze Jan gaf mooie passes en het vak bleef goed lopen. Tessa scoorde een kansje en Gerdien herhaalde haar kunstje van de eerste helft……dit alles geprikkeld door de bewonder (en) de heren. Grietina tekende haar vijfde goal aan en ging geblesseerd naar de kant. De vrouwenmotor bleef op volle toeren draaien. Jessica Wierenga verving de goed spelende Grietina, dochter van oud-spits Froukje Solle. Wietze Jan pompte zijn vierde goal erin en de scheids floot af met een stand van 8-25. Een tevreden ploeg met een lachende coach.

Invicta/Frigro 2 verliest in laatste minuut

Op zaterdag 12 januari 2019 speelde Invicta/Frigro 2 een uitwedstrijd tegen Pallas 2.
In de aanval startten Jesse, Wim, Lieke en Kelly. In de verdediging begonnen Jan, Anne Jan, Hinke en Marieke.

Invicta/Frigro 2 begon sterk aan de wedstrijd. Het eerste aanvalsvak wist in twee aanvallen twee keer te scoren door middel van doelpunten van Wim en Jesse. Ook Pallas wist de doelpunten te maken en kwam al snel op een 2-2 gelijk. Pallas wist een voorsprong te maken en het werd de stand 9-4. Voor de rust zijn we geëindigd met 12-8. Er werd gescoord door, Lieke, Marieke en Kelly. Tijd voor rust en een goeie Peptalk

Invicta/Frigro begon goed in de eerste helft en wisten de doelpunten goed af te maken, er werd gelijk gescoord door Kelly, Marieke, Jan, Lieke, Wim. Hinke wist de korf te vinden en maakte de gelijkmaker en werd het 14-14. Invicta/Frigro is goed terug gekomen en het werd een spannende pot. Invicta/Frigro kon doorpakken met een verschil van 2 punten deze zijn gemaakt door Jesse en Wim. Maar ook Pallas wist terug te komen en de stand was gelijk 19-19. De laatste minuut ging in maar helaas wist Pallas in de laatste minuut een doelpunt te maken. Het eind signaal klonk. De wedstrijd werd afgesloten met 20-19.

Invicta/Frigro 2 staat nu in de competitie op de 4e plaats. De eerstvolgende thuiswedstrijd van Invicta/Frigro 2 is op 19 januari 2019 om 18:40 uur tegen Sparta 2 in Harkema!

Invicta/Frigro 1 wint op bezoek bij Pallas ‘08 1

De hoofdmacht van Invicta/Frigro mocht in het nieuwe jaar de competitie weer hervatten tegen Pallas ‘08 1. Daarvoor reisde de ploeg op 12 januari af naar Leeuwarden waar om 19.50 uur de wedstrijd van start ging. Bekend was dat Pallas ‘08 een goede ploeg is en er moest hard gewerkt worden om er een overwinning uit te slepen. 

Het waren de oranjehemden die de score openden in de Camminghahal, maar ook de thuisploeg wist daarna de korf te vinden. De beginfase was gelijk opgaand en werd er om en om gescoord. Bij een stand van 4-4 kon er een gat van vijf doelpunten geslagen worden in het voordeel van de Pruttelpot-formatie, 9-4. Vanaf dat moment liepen de Leeuwarders achter de feiten aan. Er werden prima aanvallen opgezet door de oranjehemden en daarnaast werd er ook prima afgerond. Daardoor wist Invicta/Frigro haar voorsprong alleen nog maar meer uit te bouwen, wat resulteerde in een ruststand van 8-15. 

Nadat beide ploegen de kleedkamers hadden opgezocht, bleek Invicta/Frigro het scherpst aan het tweede bedrijf te beginnen. Maar de ploeg moest waken dat zij niet in een ‘dipje’ terecht kwam. Toch gebeurde dit en wist Pallas ‘08 langzaamaan het gat van tien doelpunten te dichten. Inmiddels was de marge tegen het eind van de wedstrijd nog maar vier doelpunten en werd de pot onnodig spannend. Door enkele wissels en aanmoediging van het publiek probeerde de Leeuwarder ploeg alsnog er met de winst vandoor te gaan. De Pruttelpot-formatie liet dit echter niet gebeuren en konden, ondanks een zwakkere tweede helft, wel de punten meenemen naar huis. Gelukkig hadden zij na 35 minuten spelen een marge van tien doelpunten, waardoor Pallas ‘08 vandaag niet kon winnen.

De ploeg uit Kollum wist een mooie pot om te zetten in een overwinning van 18-21. Meegereisd publiek bedankt! Aanstaande zaterdag zal er wederom om 19.50 uur gespeeld worden. Deze wedstrijd tegen Sparta (Ze) 1 zal niet in Kollum gespeeld worden, maar in sporthal de Fugelkamp in Harkema. Sparta is op dit moment de koploper, dus dit belooft een spannende pot te worden. 

Invicta/Frigro 2 weer derde na winst op Harkema

Op zaterdag 15 december 2018 speelde Invicta/Frigro 2 een thuiswedstrijd tegen Harkema 2. Na het onnodige verlies van vorige week was het zaak om vandaag wel te winnen, zodat de aansluiting met de top drie gehouden kon worden. De wedstrijd begon iets later dan de geplande 16.00 en werd geleid door de goed fluitende scheidsrechter Taeke Dijkstra. In de aanval startten Jesse, Wietse, Kelly en Sijke. In de verdediging begonnen Weinyk, Anne-Jan, Marieke en Lieke.

Invicta/Frigro 2 begon sterk aan de wedstrijd. Het eerste aanvalsvak wist in twee aanvallen twee keer te scoren door middel van doelpunten van Kelly en Sijke. Waar het eerste aanvalsvak makkelijk de korf wist te vinden, had het andere vak daar veel moeite mee. Via een 3-1 voorsprong wisten we toch uit te lopen naar een 10-4 voorsprong. Doelpunten werden gemaakt door Marieke, Kelly, Jesse en Anne-Jan. Het einde van de eerste helft was voor Harkema. Zij wisten vlak voor rust nog twee keer te scoren waardoor de rusttand 10-6 in ons voordeel was.

In de tweede helft werd er voornamelijk aan de kant van Harkema veel gewisseld. Bij Invicta/Frigro 2 hebben Hinke, Thomas, Maarten  en Wim nog minuten gemaakt in de tweede helft. Door de vele wissels zag de tweede helft er anders uit dan de eerste helft. Harkema wist een aantal keer de aansluitingstreffer te maken, maar telkens kwamen we weer op twee punten voorsprong. Aan de kant van Invicta/Frigro wist Kelly de korf makkelijk te vinden waardoor Harkema nooit op gelijke hoogte kon komen. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in een 21-18 overwinning voor ons. Doelpunten aan de kant van Invicta/Frigro werden in de tweede helft gemaakt door Sijke, Kelly, Weinyk, Anne-Jan, Marieke, en Maarten.

Dankzij deze belangrijke overwinning hebben we de derde plek terug weten te pakken in de competitie. Na de kerstvakantie hopen we deze goede lijn door te trekken! De eerstvolgende wedstrijd van Invicta/Frigro 2 is op 12 januari om 18.40 uur in Leeuwarden tegen Pallas ’08.

Invicta/Frigro onderuit na slechte tweede helft.

Zaterdag 15 december mocht de Pruttelpot formatie aantreden tegen de formatie van Harkema. De twee ploegen hebben elkaar op het veld eerder bestreden wat in een winst voor Harkema eindigde. De invictenaren mochten dus even hard aan de bak. 

De start was niet in het voordeel van de oranje hemden, de microfoon deed het namelijk niet. Waardoor er niet opgelopen kon worden. De pupillen van de week waren Hedwig en Famke. Gelukkig lieten de oranje hemden zich niet van de wijs brengen. De wedstrijd stond onderleiding van de heer H. Bruins. De bal gesponsord door bakkerij Riemersma werd uitgenomen door Invicta/Frigro. De eerste fase van de wedstrijd ging het gelijk op. De score werd geopend door Harkema maar Invicta/Frigro had hier snel een reactie op. De eerste helft was goed, waarbij Invicta/Frigro zelfs nog voor stond met 8-4 voorsprong. Helaas wisten de invictenaren het niet uit te bouwen en kwam Harkema terug. Een 10-10 ruststand.

Na de rust ging het helaas helemaal mis. Eindstand was 14-18. 4 scoren in 1 helft is natuurlijk te weinig daar win je natuurlijk geen wedstrijden mee. We hebben hier wel 1 ding van geleerd. Om te winnen moet je 1 meer scoren dan de tegenstander. Een mooie levensles die wij mee zullen nemen naar onze volgende wedstrijden.

Onze volgende wedstrijd is in het nieuwe jaar. Op wel te verstaan 12 januari tegen Pallas’08 in de Friese hoofdstad. We spelen om 10 voor 8. ‘s Avonds wel te verstaan.

Namens de selectie van Invicta/Frigro wensen wij iedereen fijne feestdagen en een sportief 2019.

 

EKC 2000 1 - Invicta/Frigro 1

Na dat de eerste wedstrijd van het 1ste team van de verenigingen Invicta en Frigro nipt verloren ging tegen Elko hadden we 2 weken om ons voor te bereiden op de eerste uit wedstrijd van het seizoen tegen EKC 2000 uit Emmen. Zei hadden al 2 wedstrijden gespeeld en wisten deze wedstrijden niet te winnen.  Nadat we in de middag om kwart voor 4 vertrokken waren richting Emmen om het 2de aan te moedigen, welke hun wedstrijd helaas verloren, was het aan de Pruttelpot formatie om, om 19 uur de eerste punten van het seizoen te behalen. 

In het vroege begin van de wedstrijd was het nog wat aftasten en vielen er geen doelpunten. In de 7de minuut van de wedstrijd opende EKC de score. Waarna wij niet achter konden blijven en Wytze de score opende met een degelijke strafworp! Na 20 minuten nam het Friese team iets afstand van EKC door 2 doelpunten van Elisa die in totaal 4 ballen door de mand kreeg en vervolgens Sanne en Gerben die de score nog verder uitbouwden. Net voor rust stonden we 4-8 voor. Helaas vielen er nog een paar goals in de laatste minuten van de eerste helft en gingen de teams rusten met een stand van 7-9.

De goals tegen lieten ons niet van de wijs brengen en de oranje hemden gingen de 2de helft rustig verder met scoren en we liepen uit naar een voorsprong van 10-18. Op het einde werd EKC weer wat feller en dit leverde nog wat goals voor hun op. Eindstand 14-22 een degelijke overwinning en man of the match was Gerben met 7 doelpunten! Vol vertrouwen werken we toe naar de wedstrijd van volgende week tegen Harkema thuis om 17.10 in de Van der Bij-hal te Kollum!

Invicta/Frigro 2 - De Hoeve/Due Amici Fitness 3

Afgelopen zaterdag stond de eerste uitwedstrijd van dit zaalseizoen op het programma. Invicta/Frigro 2 moest het opnemen tegen De Hoeve/Due Amici Fitness 3. Vorige week werd er gewonnen van Elko met 27-7. Het doel was dus ook om in dezelfde flow door te gaan. Van tevoren wisten we dat dit een lastige pot zou worden, de ploeg uit Noordwolde wist vorige week 23 keer te scoren. Zaak was dus om goed druk te geven en geen domme fouten te maken.

Om 17.30 werd het startsein gegeven door de goed fluitende scheidsrechter, H. Sikkema. De eerste helft werden er aanvallend veel kansen gecreëerd. Kansen creëren alleen is niet genoeg, de ballen moeten ook door de korf vallen. Dit gebeurde de eerste helft té weinig. Verdedigend gaven we iets te weinig druk. De tegenpartij liet zien dat zij deze kansen wel konden benutten. Door een paar domme fouten, kreeg de Sterkenburg-formatie veel vrije ballen en strafworpen tegen. Dit resulteerde in een 10-5 ruststand.

Door een paar tactische wissels kwamen we de tweede helft beter in de wedstrijd. Door goed korf werk van de heren, konden de dames vaak aanleggen om te schieten. Eindelijk wisten we de korf te vinden. Het gaatje van 5 doelpunten werd al vrij snel omgebogen naar een gelijke stand. Waar het vertrouwen bij de oranjehemden steeds groter werd, werd het vertrouwen van de tegenpartij steeds minder. Invicta/Frigro wist 5 keer achter elkaar te scoren en wist de wedstrijd naar zich toe te trekken. Eindstand: 14-18!!

Volgende week spelen het eerste en het tweede beide uit tegen EKC 2000 uit Emmen. Hopelijk weten we dit goede spel door te zetten. Tot volgende week!!

Invicta/Frigro 1 verliest eerste wedstrijd in de zaal

Op zaterdag 24 november stond de wedstrijd tegen Elko voor het 1e op het programma. Een ploeg die voor het eerste plek gaat. Na weer een selectieprocedure maar nu in de zaal, bestaat het eerste uit de volgende acht spelers: Alex, Wytze, Jorn, Gerben, Sanne, Silva, Elisa en Jenny. Sijke begon alleen toch in de basis voor Jenny.
De pupillen van deze week waren Jona en Kuba!
We begonnen de eerste helft goed. Maar we konden het gat niet groter maken dan twee doelpunten. Aan het einde van de eerste helft stond er een stand van 13-13 op het scorebord. We konden weer een gaatje van 2 slaan, maar het lukte Elko weer om gelijk te komen. Een paar minuten voor tijd lukte het Elko om een gat van 2 te slaan. Dit gat werd helemaal aan het einde nog wat groter. De eindstand: 21-25.

Wik D2 - Invicta D1

Zaterdag speelden wij tegen wik D2
De opstelling was:
Aanval:Sytze,Laura,Ilse en Michelle
Verdediging:Ruben,Demi,Hedwig en Hester
Na een aantal minuten spelen kwam er een doelpunt.
In deze wedstrijd hadden wij veel kansen.
Maar het lukte niet echt om te scoren.
We kregen ook een doelpunt tegen.
Voor de rust was het 1-6.
Nog niet eens in de eerste 10 seconden na de pauze scoorde Laura met een afstander.
De eindstand was 1-12.
Het was een leuke wedstrijd.

Invicta/Frigro A2 Kampioen!

Op zaterdag 27 oktober  moest Invicta A2 tegen TFS A1 in de spoelende regen korfballen.

In de aanval zaten Jelmer van der Zwaag( C ), Mel Beiboer, Chantal Beerstra en Lysanne Stoop.

In de verdediging zaten Wieger Grijpstra, Pieter Krol, Anke Dam en Judith Hoekstra.

De chvan ons waren Hesder Hoekstra en Weinyk Drost.

En de scheids was Bart de Vries

Het was een erg spannende wedstrijd omdat het de laatste wedstrijd was die bepaalde of wij kampioen werden of toch tweede.

Doordat het slecht weer was er niet bij gehouden door wie of wat er gescoord is.

Maar de eindstand is 7 – 4 geworden waardoor we kampioen werden van dit veld seizoen.

Na de wedstrijd werden we allemaal gefeliciteerd en kregen we een lekker stuk oranjekoek.

Graag willen wij als team de trainers Weinyk, Hesder, Sijke en Inge bedanken voor het behalen van dit resultaat.

Invicta/Frigro 1 verliest van DWA/Argo 1

 

Afgelopen zaterdag 27 oktober stond de thuiswedstrijd tegen DWA/Argo 1 op het programma. Invicta/Frigro 1 kende deze tegenstander inmiddels goed en wist wat haar te wachten stond. Het vorige duel in september ging verloren, dus de Pruttelpot-formatie wilde vandaag de punten in Kollum houden. Het zou een regenachtige middag worden, maar toch werd de wedstrijd gespeeld onder prima weersomstandigheden. Iets na 15.30 uur ging de wedstrijd van start op sportpark Baensein. 

De eerste aanval, bestaand uit Wytze van Santen, Gerben de Vries, Silva van der Laan en Jenny Nicolai, wist de eerste twee aanvallen direct om te zetten in doelpunten. Daarna was het de beurt aan het eerste verdedigingsvak, bestaande uit Alex Visser, Jorn van der Weg, Elisa Zijlstra en Sanne van der Meulen. Ook dit vak wist te scoren, waardoor er een stand van 3-1 op het scorebord stond. De start van de oranjehemden was goed. Maar op het moment dat Invicta/Frigro nog één doelpunt voorstond, draaiden de rollen om. Het was DWA die beter in de wedstrijd kwam door vier keer op rij te scoren. De scheidsrechter floot voor de rust en beide teams zochten de kleedkamers op met een ruststand van 6-9 in het voordeel van de ploeg uit Winsum. 

De tweede helft ging van start en de oranjehemden moesten een achterstand van drie doelpunten weg zien te werken. Door de verdedigende tactieken van DWA, namelijk achterverdedigen, had de ploeg uit Kollum het moeilijk. Toch wist de ploeg tot tweemaal toe het gaatje te verkleinen. Door verschillende wissels probeerde coach Klaas er nog een overwinning uit te slepen, maar dit mocht niet baten. DWA had in beide vakken een lange heer te staan die veel rebound werk kon doen, waardoor de ploeg lange aanvallen kon draaien. Dit zorgde ervoor dat DWA de score uit kon bouwen naar uiteindelijk zes doelpunten. 

De laatste veldwedstrijd van het najaar was helaas verloren met 10-16. Al het publiek bedankt. Nu is het weer tijd om de zaal in te gaan. Invicta/Frigro 1 komt hier uit in de derde klasse B. We hopen al het publiek ook weer in de van der Bijhal te zien komend zaalseizoen! 

©Foto's door Sake Beerstra

27112018 Invicta Kollum (00)
27112018 Invicta Kollum (01)
27112018 Invicta Kollum (02)
27112018 Invicta Kollum (03)
27112018 Invicta Kollum (04)
27112018 Invicta Kollum (11)
27112018 Invicta Kollum (116)
27112018 Invicta Kollum (118)
27112018 Invicta Kollum (12)
27112018 Invicta Kollum (132)
27112018 Invicta Kollum (134)
27112018 Invicta Kollum (138)
27112018 Invicta Kollum (14)
27112018 Invicta Kollum (142)
27112018 Invicta Kollum (146)
27112018 Invicta Kollum (15)
27112018 Invicta Kollum (151)
27112018 Invicta Kollum (154)
27112018 Invicta Kollum (156)
27112018 Invicta Kollum (157)
27112018 Invicta Kollum (158)
27112018 Invicta Kollum (16)
27112018 Invicta Kollum (17)
27112018 Invicta Kollum (30)
27112018 Invicta Kollum (37)
27112018 Invicta Kollum (38)
27112018 Invicta Kollum (52)
27112018 Invicta Kollum (59)
27112018 Invicta Kollum (66)
27112018 Invicta Kollum (80)

Invicta/Frigro 2 en DWA-Argo 2 delen de punten

Op 27 oktober stond de laatste wedstrijd op het programma, een thuiswedstrijd  tegen DWA-Argo 2 voor de Sterkenburg formatie. Deze wedstrijd stond onder leiding van H. Schuitema.

Invicta/Frigro werd deze week gecoacht door Willem Kroodsma en Klaas Visser.
Om 14:00 kwam de zon tevoorschijn en begon de wedstrijd.
Invicta/Frigro begon gelijk met een voorsprong tegen DWA-Argo.
Met mooie acties, afstanders , doorloopballen en kansen gingen we de rust in met een stand van 7-5.

Na de rust en een bakje thee, kwam Invicta/Frigro  met vol energie het veld op.
Fennie wist gelijk de korf te raken met een mooie doorloopbal. Alleen had DWA-Argo daar een antwoord op en was de stand op 2 verschil gekomen.
Invicta/Frigro gingen door waar ze mee bezig waren en zorgden ervoor dat de stand op een 10-6 voorsprong  kwam.
DWA-Argo  wist dat  er iets moest gebeuren, en gingen  beter spelen en scoren.
De laatste minuten gingen in, de stand was inmiddels 12-10  geworden.
Door 2 slimme acties van DWA-Argo kregen ze 2 strafworpen mee, en stond de stand op
12-12 .Met nog een  minuut te spelen had  Invicta/Frigro nog mooie acties maar konden ze de korf niet meer raken. Waardoor de eindstand  eindigde in een gelijkspel van 12-12.

Invicta/Frigro zal volgend veldseizoen op een 4e plaats starten.
En beginh volgende week in de zaal te trainen.
met op 3 november een oefenwedstrijd in Van der Bijhal.