Verslagen

Pupil van de week: Demi

Afgelopen zaterdag 16 maart moest Invicta/Frigro het opnemen tegen Pallas.

Bij deze wedstrijd was Demi Wiersma de pupil van de week.

Tijdens de wedstrijd van het tweede kon ik Demi mooi wat vragen stellen.

Demi woont in Kollum op de Oostenstein. Hier woont ze samen met haar vader, moeder, zus en broertje. Demi haar oudere zus Silke zit ook op korfbal in de C2. Haar ouders korfballen niet, maar sporten wel. Zo voetbalt vader en volleybalt moeder. Ik kan wel zeggen dat het een sportieve familie is.

Demi korfbalt in de D1. Alex en Rien zijn de trainers. Demi vindt het leuke trainers en soms zijn ze grappig. Ze zit nu ongeveer drie jaar op korfbal. Toen ik Demi vroeg wat ze het leukste vindt aan korfbal: zei ze meteen scoren. Zelf hadden ze zaterdag met 13-0 gewonnen en Demi had 2 gescoord. Goed zeg!!.

Demi kent al een paar spelers van het eerste. Zo kent ze Alex, Sanne en Silva. In de voorbespreking vroeg Alex met wie Demi wil oplopen. Helaas Alex ze koos niet voor jou, maar wilde met Sanne oplopen.  Na het oplopen mocht Demi een doorloopbal nemen. Helaas ging de doorloopbal net mis. We gingen op de bank zitten en de wedstrijd begon.

Demi wilde de stand wel bijhouden. Dit deed ze ook erg goed. Soms werd er wel heel snel gescoord en konden we niet zo snel zien welke speler scoorde of een goal doorliet. Tijdens de rust stond Invicta/Frigro met 9-10 achter. Gelukkig begon de tweede helft goed en stond Invicta/Frigro zelfs een tijdje voor. Spannend was de wedstrijd wel. Demi vroeg mij of ze nog kampioen konden worden. Helaas kan dit niet meer, maar het is wel belangrijk dat ze winnen om degradatie te voorkomen. Het begrip degradatie is best wel lastig uitleggen…. Nadat ik een poging had gedaan om het uit te leggen was Demi haar reactie: Maar dat is toch beter, want dan kunnen ze makkelijker winnen. Haha nou Demi hier had je wel een goed punt.  Uiteindelijk moest Invicta/Frigro genoegen nemen met een gelijkspel. Het werd 19-19.

Nu was het tijd voor de strafworpen. Demi scoorde er 4 van de 10. Keurig Demi. Demi vond de strafworpen het leukste, maar dat is goed te begrijpen aangezien ze scoren het leukste vindt aan korfbal.

Demi het was erg gezellig. Dankjewel dat je pupil van de week wilde zijn.

 

Invicta/Frigro 1 - Pallas 1 delen de punten.

Afgelopen zaterdag speelde het 1ste hun 2de wedstrijd in de zaalcompetitie tegen Pallas uit Leeuwarden. De directe concurrent, daarom werd dit ook wel een 4 punten wedstrijd genoemd.  De wedstrijd werd afgewerkt in de thuis hal van Invicta/Frigro gelegen in Kollum. De wedstrijd bal werd aangeboden door Scheepsvaartbedrijf P. Van Santen. Het 1ste, gesponsord door restaurant de Pruttelpot had een paar maand geleden een goede wedstrijd afgewerkt in Leeuwarden. Vooral de 1ste helft van de uitwedstrijd stemde coach Durk Oostra tot tevredenheid.  Nu was het doel om deze wedstrijd en vooral de eerste helft van de vorige wedstrijd door te trekken richting de thuis wedstrijd. Na dat de pupillen van de week Demi en Tygo beide een inloop bal mochten nemen, werd de wedstrijd gestart en wist Alex binnen 1 minuut het eerste doelpunt te scoren. Er werd in de 1ste helft 19 keer gescoord en Invicta/Frigro  ging rusten met de meest minimale achterstand. 2de helft begon Invicta/Frigro beter aan de wedstrijd dan Pallas en werd 1 punt achterstand snel omgebogen naar een 2 punten voorsprong. Uiteindelijk heeft de Pruttelpot formatie een 3 punten voorsprong gehad maar Pallas kwam mede door enkele tactische wissels terug in de wedstrijd en Invicta/Frigro had hier helaas geen passend antwoord op en na 29 minuten in de 2de helft gespeeld te hebben werd er afgefloten met een gelijke stand op het scoorde bord te hebben staan. 19-19. Helaas kon het eerste team van Invicta/Frigro de wedstrijd niet winnend afsluiten.

HAVIC kampioen 1e klasse!!!

Zaterdag 16 maart stond de kampioenswedstrijd van Havic op het programma tegen de concurrent Nic/Hoogkerk A1. Voor deze wedstrijd reisden we af naar het verre Groningen. De vorige wedstrijd tegen Nic/Hoogkerk was de stand 19-13 in het voordeel van Havic.

Om 16.20 uur klonk het beginsignaal van de scheids. Havic begon scherp aan de wedstrijd en er stond al gauw een stand van 0-2 op het scorebord. Hoogkerk daarentegen begon ook scherp waardaar het in het begin steeds gelijk op ging. Telkens wanneer er een gaatje viel lukte het Hoogkerk om toch bij te blijven. Vlak voor rust liep Havic nog enigszins uit en gingen we de rust in met een stand van 10-13.
Na de rust begon de wedstrijd moeizaam voor de Havicjes. We kregen gelijk 2 doelpunten tegen en de kansen die we kregen werden niet optimaal benut. Beide ploegen probeerden uit te lopen door te wisselen met de spelers, maar dat pakte niet heel goed uit en het bleef tot een stand van

14-16 spannend. Pas hierna lukte het Havic om een gaatje te slaan van 4 doelpunten verschil. Hoogkerk kreeg het niet voor elkaar om dit verschil te verkleinen en konden de Havicjes het verschil uitbreiden naar 6 verschil. Na 60 minuten spelen klonk het eindsignaal van de scheidsrechter waarbij er een stand van 16-22 op het scorebord stond in het voordeel van de Havicjes. Dit betekend dat Havic A1 kampioen is geworden in de eerste klasse. Dit werd natuurlijk even gevierd in de kantine van de sporthal waar we met de Havicjes, ouders en staf heerlijk hebben gegeten. Ook werd er genoten van een heerlijke taart, gekregen van het bestuur van Invicta en Harkema!

Monsterscore voor Invicta D1

Het was een fijne en goeie wedstrijd. 
Voor de tegenpartij bleef de score staan op 0 
en wij hebben maar liefst 24 doelpunten gemaakt.
We moesten tegen Donkerbroek.
De wedstrijd was thuis, dus er was ook wat publiek. 
We hebben bijna allemaal gescoord. 
 
Groeten Demi

Harkema 1 - Invicta/Frigro 1

Op zaterdag 9 maart stond de wedstrijd tegen Harkema op het programma. Een ploeg het ons vaker moeilijk maakt. Ze hebben goeie heren, die weer weer moeilijk konden verdedigen. Het was soms helemaal niet scherp en we kregen daardoor strafworpen tegen. Ook werden er veel strafworpen aan onze kant gemist. Na rust kwam Thomas Visser erin voor Jorn om een goede heer te verdedigen. Dit had ook meteen effect. Harkema wisselde ook wat maar we kwamen tot een verschil van twee doelpunten. In de laatste paar minuten scoorde Amber van Doorn twee knappe doelpunten en ze maakte daarmee de stand gelijk. De eindstand was 18-18. Een wedstrijd die we hadden kunnen winnen en dat had eigenlijk ook wel gemoeten. 
De volgende wedstrijd is 16 maart om 18:20 uur tegen Pallas in Kollum!

Invicta C2 tegen Harkema C1

 

Aanval                                                  verdediging

Sylke                                                    Gitte

Silke                                                     Renske 

Anouk                                                  Patrick 

Eelke                                                   Jelmer

En wissel Marije

Het was een mooie wetstrijd het begon met Eelke een mooi kansje het was 1-0. Daarna was Sylke een mooie afstander het was 2-0 het was een leuke wedstrijd. Maar dat was nog niet allen toen kwam Jelmer in actie het was een perfecte afstander. Maar toen…….. was het 3-1 tegen Sylke  en afstander jammer maar we stonden als nog voor. En toen werd het 4-1 een mooi doelpunt van Sylke gelukkig maakte ze het tegen doelpunt weer goed. 4-2 tegen Gitte jammer Gitte je hebt het goed gedaan vandaag. En toen kwam er een perfect kansje van Patrick 5-2.maaar toen was er weer een doelpunt tegen van Silke een kansje jammer. En toen weer een doelpunt tegen van Gitte 5-3. En toen weer van Gitte 5-4 kom op Invicta. En toen eindelijk een doelpunt voor ons van Jelmer een mooie afstander. En toen was het 6-6 tegen Silke. Het wort nog spannend. Maar toen helaas verloren we met 6-7 tegen Renske.

Groetjes Anouk

Iedereen klasse gespeeld. Ook Eelke en Marije 

 

Invicta/Frigro 2 – EKC 2000 2

Op zaterdag 2 maart stond er na een lange periode zonder wedstrijden weer een wedstrijd voor het tweede op het programma, en wat voor één. Een belangrijke pot om de plaatsen 2 en 3 op de ranglijst. Bij winst zouden we de 2e plaats over kunnen nemen van EKC 2000. De vorige ontmoeting met EKC 2000 mondde uit in een 18-15 nederlaag. We waren dus gebrand op een revanche. In de aanval begonnen Wim, Jesse, Sijke en Lieke. In de verdediging startten Jan, Weinyk, Marieke en Fennie. Daarnaast was er ook weer een goed gevulde bank met reservespelers aanwezig.

De scheidsrechter floot af en de wedstrijd kon beginnen. De score werd door ons geopend met een door Sijke afgeronde strafworp. In de eerste helft wisten we een aantal keer een voorsprong te pakken van 2 á 3 doelpunten, maar echt los kwamen we nooit. De dames van EKC 2000 sneden slim naar binnen en wisten hierdoor kansen af te ronden en strafworpen mee te krijgen. Daarnaast waren er een aantal goede schutters aan de kant van EKC 2000. Toch bleven wij ook de korf vinden en werden er doelpunten gemaakt door Marieke, Jan, Sijke, Wim en Weinyk. Dit resulteerde in een tussenstand van 12-13. Wedstrijd nog lang niet gespeeld dus.

In de rust werd nadrukkelijk besproken dat we goed voor moesten blijven verdedigen en de domme fouten eruit moesten halen. Helaas begonnen we erg matig aan de 2e helft waardoor we op een gegeven moment tegen een achterstand van 5 doelpunten aankeken. Toch gingen de kopjes niet naar beneden en werd de achtervolging ingezet. We wisten uiteindelijk op een gelijke stand te komen van 21-21, terwijl we 4 minuten daarvoor nog 3 doelpunten achter stonden. Inmiddels had Anne-Jan het veld betreden voor Weinyk en was Gerdien op de plaats van Fennie gekomen. De laatste minuten werd het stuivertje wisselen. In de voorlaatste minuut wist Anne-Jan zijn goede invalbeurt te bekronen met de gelijkmaker. Dit resulteerde in een eindstand van 22-22. Overige doelpunten in de 2e helft werden gemaakt door Jesse, Jan en Lieke.

Helaas dus geen overwinning, maar die verdiende de wedstrijd wellicht ook niet. Daarnaast mogen we, gezien de opgelopen achterstand, blij zijn met het punt dat we gepakt hebben. Hierdoor staan we nog steeds op een nette 3e plaats. Onze volgende wedstrijd wordt op zaterdag 9 maart om 17.40 uur in Harkema gespeeld tegen Harkema 2. Hopelijk tot dan!

Pupil van de week Maud van der Molen

Afgelopen week (3 maart) mocht ik de pupil van de week begeleiden. Dat was deze keer Maud van der Molen in de wedstrijd Invicta/Frigro 1 tegen EKC2000 1. En van Invicta was Ruben van Delden de pupil van de week.
 Maud was al vroeg in de sporthal zodat ze ook nog een stuk van de wedstrijd van het tweede heeft gezien.

Maud woont in Gerkesklooster samen met haar mama, papa en grote zus Esmee. Esmee zit ook op korfbal en haar papa en mama hebben ook altijd gekorfbald. Maud zit in groep 5 van basisschool de Claercamp en heeft daar 2 hele lieve juffen dat zijn juf Hedwig en juf Fenneke.  Op school doen ze tijdens de gymles soms korfbal en dat vindt Maud erg leuk. Maud heeft nog geen idee wat ze later wil worden maar gelukkig heeft ze nog genoeg tijd om dat te bedenken.

Het leukste van korfballen vindt Maud het trainen. Maud zit in de E1.  Haar trainer is Gerben en Maud vindt dat Gerben heel goed trainen kan geven.  Met de wedstrijden gaat het ook goed al hebben ze eerst wel heel vaak verloren. Gelukkig winnen ze de laatste tijd ook wedstrijden en dat vindt Maud leuk. Gerben is ook Maud haar idool en met hem wil ze graag oplopen als de wedstrijd gaat beginnen. Naast Gerben kent ze ook Wytze en Jorn van het eerste. Maud mag voorspellen wie gaat winnen. Maud denkt dat Invicta/Frigro gaat winnen met 20  - 10.

Dan is het zover. Maud en Ruben mogen met het eerste mee naar de voorbespreking. Maud vindt het best een beetje spannend dus mama gaat ook gezellig mee naar de kleedkamer. Trainer/ coach Durk Oostra vertelt de spelers waar ze op moeten letten en wat er allemaal belangrijk is. Maud en Ruben mogen ook nog vragen stellen. Dan is het wachten op het begin van de wedstrijd.

Maud en Ruben mogen nog even oefenen op hun eigen korf tot de wedstrijd gaat beginnen. Maud loopt samen met Gerben het veld op. Als iedereen is voorgesteld mag Maud een inloopbal nemen. Dan mogen ze op de bank zitten bij de reservespelers en Maud wil wel graag de stand bij houden. Maud zegt tijdens de wedstrijd dat het goed gaat. Ze vindt het leuk om het eerste te zien korfballen. Ze ziet wel dat haar trainer Gerben soms springt terwijl dat niet moet dus we spreken af dat ze dat tijdens de training met Gerben zal gaan oefenen.

Maud zat dichtbij met de uitslag van de wedstrijd want uiteindelijk wint Invicta Frigro met 23 -11.

Als de wedstrijd is afgelopen mag Maud nog op de foto met een speler naar keuze uit het eerste. Maud wil graag met Alex en Wytze op de foto dus dat doen we. Daarna mag ze samen met Ruben nog 10 strafworpen nemen. Maud weet er 2 door de korf te gooien. Dan krijgen ze nog een cadeautje en een zakje snoep.

Maud ik vond het erg leuk om jou te begeleiden als pupil van de week en ik hoop dat je nog heel lang blijft korfballen!

 

Ruben van Delden, pupil van de week

Zaterdag 2 maart 2019 moest het eerste team van Invicta/Firgro het opnemen tegen EKC2000 uit Emmen.

En bij deze wedstrijd was Ruben van Delden pupil van de week, hij kwam met zijn vader naar de sporthal, Ruben was wel wat zenuwachtig, maar dat is ook niet erg.

We gingen rustig op de bank zitten om naar de wedstrijd van het 2de team van Invicta/Frigro te kijken , ondertussen kon ik mooi wat vragen aan Ruben stellen.

Ruben woont samen met zijn oudere zus  en tweelingbroer(Ruben is de oudste) en zijn vader en moeder aan de Nobel in Kollum. Hij gaat naar de Prins Bernhardschool en zit in groep 7 en heeft meester Lieuwe, dat vindt hij wel een leuke meester, maakt grapjes en is ook sportief, meester zit op voetbal.

Wat vindt hij het leukste aan korfbal, nou dat zijn doorloopballen nemen en op 1 been schieten.

Hij speelt in de D1 en zijn trainers /coaches zijn Alex Visser en Rien van der Laan, hij  vindt de trainingen erg leuk en hij leert veel van ze en ze begrijpen me ook goed, aldus Ruben. Hij vindt het nog wel een beetje oneerlijk verdeeld bij het korfbal, jongens/meisjes, hij zou willen dat er meer jongens op kwamen.

Gister heeft hij gespeeld en gewonnen met 11-6 van kv Harkema, dus wie weet zit er nog zaal kampioenschap in.

Later wil Ruben iets met hondenopvang doen, maar verder is hij daar nog niet mee bezig.

Een aantal spelers van het 1ste kent hij, natuurlijk zijn trainer Alex en daar wil ook mee oplopen.

En dat gebeurde ook, ze werden voorgesteld en Ruben mocht de doorloopbal nemen, helaas ging die net mis, we namen plaats op de bank bij de reserve spelers, Ruben hoopt op een spannende wedstrijd, maar uiteindelijk winst voor Invicta/Frigro.

Op de bank hield Ruben de score bij, altijd handig omdat je het scorebord niet kan zien vanaf de bank. Ruben  vindt het soms wel moeilijk hoe de scheidsrechter ziet of het een strafworp of een vrije bal is, ook dat vinden wij soms ook nog lastig, hoor Ruben.

In de rust gingen we mee naar de bespreking en Invicta/Frigro stond al dik voor en ook de eindstand was goed 23 -12, erg spannend was het niet, maar Ruben heeft er van genoten.

Na de wedstrijd mocht Ruben nog 10 strafworpen nemen, waarvan hij er 2 scoorde, goed gedaan hoor.

Ruben, bedankt dat je pupil van de week wilde zijn.

 

Invicta/Frigro 1 wint overtuigend van EKC2000

 

Zaterdag 2 maart speelde de Pruttelpot-formatie om 17.10 tegen EKC 2000 1 in de Van der Bij hal te Kollum. Met de steun van onze supporters en de pupillen van de week Maud van der Molen en Ruben van Delden was het eerste team klaar voor de wedstrijd. 

Het fluitsignaal klonk, de oranjehemden wisten al snel door een goal van Silva van der Laan en Alex Visser op 2-0 voorsprong te komen. EKC 2000 gaf hier antwoord op door de 2-1 te scoren, ze wisten echter na deze goal de korf een tijdje niet te vinden. Invicta/Frigro wist namelijk een gaatje van 7 te slaan met een stand van 8-1. We gingen de rust in met een stand van 10-3, een op zich mooie voorsprong, maar meer doelpunten hadden er in de eerste helft zeker in gezeten.

De tweede helft werd ingeluid door een inloopbal van Alex Visser. Na de stand 11-3 in het voordeel van de Pruttelpot-formatie, wist EKC 2000 vier doelpunten op rij te scoren. Hier had onze Jesse van Manen echter een antwoord op en scoorde met een afstandsschot de 12-7. Jenny Nicolai en Silva van der Laan wisten deze stand uit te breiden naar 14-7.

Hierna scoorde EKC 2000 nog 4 doelpunten tot het eindsignaal, bij Invicta/Frigro 1 konden de spelers nog 9 ballen door de mand krijgen.

Hiermee werd de wedstrijd beëindigd door het fluitsignaal van de scheids, de eindstand werd 23-11.

Alle supporters bedankt voor de steun! Volgende week spelen wij tegen Harkema 1 om 18.50 in de Fûgelkamp te Harkema.

Pupil van de week Siebren

Zaterdag 19 januari was Siebren Bosma pupil van de week.

Omdat de sporthal in Kollum bezet was, mocht Invicta/Frigro 1, Sparta 1 in Harkema ontvangen.

Siebren was al aanwezig in de sporthal, want mem had net een wedstrijd gespeeld.

We hebben kennis gemaakt met alle spelers en de coach.

Siebren kende al een paarspelers, o.a. Wietze, Alex, Durk (de coach), Gerben de Vries, dit is zijn eigen trainer. Toen hij mocht kiezen met wie hij het veld op mocht lopen, was de keuze ook snel gemaakt, zijn grote voorbeeld; Gerben.

Serafia Kalfsbeek was mee als begeleiding en heeft het interview met Siebren gehouden.

Siebren vertelde dat hij samen met zijn vader, moeder, broer, broertje en zusje in Gerkesklooster woont.

Hij zit in groep 6 op de Claercamp, zijn juffen zijn juf Fenneke en Charlotte. De juffen zijn leuk en grappig, maar niet zo knap. Hij gaat op woensdag naar de plus-klas in Surhuizum. Dit is leuk, maar op woensdag mogen zijn klasgenoten van de Claercamp tosti’s eten en dat hij er dan niet is, is toch wel jammer. Met gym gaan ze soms ook korfballen, ook dit is op woensdag en kan hij hier helaas ook niet aan mee doen. Als de plus-klas op een andere dag zou zijn, was het nog leuker geweest.

 Al zijn broers en zusje zitten op korfbal. Hij vindt zelf de wedstrijden het aller leukste, vooral omdat dit met elkaar als team gespeeld word. In korfbal is hij goed en hij scoort ook.

Momenteel speelt hij bij Frigro E1. Hij speelt samen met; Famke, Kuba, Maud en Tygo. Dit is een leuk team. De trainers zijn Gerben en Esther de Vries.

De trainingen zijn leuk, soms wil graag wat meer uitleg/oefenen met dingen die hij nog niet (zo) goed kan.

Op de vraag, wat wil je later worden, zegt hij; Archeoloog. Dan kan ik schatten opgraven en beroemd worden.

Als hij naar het spel kijkt, ziet hij, dat ze lange ballen gooien en veel van afstand schieten. Beide teams zijn best goed, dus de eindstand word 13-11. Hij denkt dat Wietze en Gerben wel gaan scoren, vooral omdat Wietze nu boos is, (omdat Siebren hem niet heeft gekozen om met hem het veld op te lopen), gaat hij nu zijn skills laten zien.

Als hem gevraagd wordt met welke speler hij het liefste op de foto wil, is zijn reactie; een groepsfoto is veel leuker, als met 1 persoon alleen.

Uiteindelijk is de stand 16-15 geworden, Siebren heeft het dus goed geschat.

 

Begeleiding Serafia en Janny, verslag Janny

Invicta/Frigro 2 - De Hoeve/Due Amici Fitness 3

Zaterdag 9 februari stond de wedstrijd tegen De Hoeve/Due Amici Fitness 3 op het programma. In de aanval begonnen Wim, Wietse, Lieke en Kelly. In de verdediging begonnen Weinyk, Anne Jan, Marieke en Hinke.
 
In de eerste aanval werd er direct gescoord door een inloopbal van Kelly. Het was een gelijk opgaande wedstrijd tot de 4-4. Daarna konden we een klein gaatje slaan van 3 doelpunten verschil door doelpunten van Hinke, Marieke en Kelly. We gingen de rust in met een 8-7 voorsprong. In de rust kwam Jesse in het veld voor Wim. De 2e helft begon ook weer gelijk op maar het voordeel bleef gelukkig aan onze kant. Halverwege de tweede helft kwam Fennie erin voor de  Hinke. Bij een stand van 10-9 konden we eindelijk een gat slaan van 6 doelpunten verschil. Door 2 mooie afstanders van Fennie  en doelpunten van Lieke, Weinyk en Kelly. Ook Marieke scoorde aan het eind nog 2 mooie doelpunten. De uitslag was een 17-11 overwinning.
 
De eerst volgende wedstrijd is op 2 Maart in de Van der Bijhal in Kollum tegen EKC 2000. Dit is een zeer belangrijke wedstrijd om de strijd voor plek 2 in de competitie. Publiek is van harte welkom en kom ons allemaal aanmoediging!