Verslagen

Invicta D1 – Wez Warber en Fluch D1

16 mei om 19 uur

Eerste helft: was 3-2 voor invicta dat was de eindstand van de eerste helft. De eerste helft was moeilijker dan de tweede helft. Maar het ging wel goed!

Tweede helft: we waren wel heel scherp en scoorden veel waardoor we gewonnen hebben. Maar hun waren ook scherp dus was het wel moeilijk en hun pakten de ballen er tussen weg. Wat wij ook deden. In de eerste helft was het spannend maar in de tweede helft niet.

 

10-3   gewonnen

Invicta/Frigro 1 door naar de finale van de AP buitenbeker

Afgelopen dinsdag 14 mei nam Invicta/Frigro 1 het op tegen It Fean/Boelenslaan 1 in de halve finale van de A.P. buitenbeker. Onder leiding van scheidsrechter A.F. van der Meer startte de wedstrijd om 20:00.

Door middel van een vrije bal openden de oranjehemden de score in de eerste minuut. De formatie uit Surhuisterveen en Boelenslaan had hier echter snel een antwoord op. In de beginfase waren de ploegen aan elkaar gewaagd, daarna was het de uitploeg die het initiatief nam. Er werd een gat geslagen van 3 doelpunten verschil, hier had de Pruttelpot formatie nog een antwoord op door een afstandsschot in de laatste seconden. Met 6-8 werd de rust in gegaan.

Na de rust werd er in de eerste 5 minuten moeilijk gescoord, het was de thuisploeg die de korf wist te vinden. Beide ploegen scoorden hierna, waardoor de stand nog altijd in het voordeel van

It Fean/ Boelenslaan lag. De rest van de tweede helft waren beide ploegen gebrand om te winnen, waardoor de stand schommelde in wie er in het voordeel was. In de laatste 10 minuten zette Invicta/Frigro de sprint in om van het gelijkspel wat nu op het scorebord stond, naar een voorsprong van 3 doelpunten. De uitploeg sloot de score af. Eindstand 14-12.

De finale van de bekerfinale wordt op 19 juni in Zuidlaren gespeeld tegen ZKC ’19 2, OKO / Bies 2 en Wez Handich / Dow 2. Aanwezig publiek bedankt en hopelijk tot in Zuidlaren!

©Foto's Sake Beerstra

beker invicta (001)
beker invicta (002)
beker invicta (003)
beker invicta (004)
beker invicta (005)
beker invicta (022)
beker invicta (030)
beker invicta (038)
beker invicta (047)
beker invicta (048)
beker invicta (059)
beker invicta (060)
beker invicta (062)
beker invicta (065)
beker invicta (068)
beker invicta (072)
beker invicta (102)
beker invicta (109)
beker invicta (125)
beker invicta (126)
beker invicta (138)
beker invicta (140)
beker invicta (142)
beker invicta (144)
beker invicta (148)
beker invicta (151)
beker invicta (161)
beker invicta (162)
beker invicta (200)
beker invicta (208)

Invicta/Frigro 1 wint met ruime cijfers van NQL 1

Afgelopen zaterdag 11 mei stond voor de hoofdmacht van Invicta/Frigro de eerste thuiswedstrijd van het veldvoorjaar op het programma. Na twee weken vrij te zijn geweest mocht er tegen NQL 1 aangetreden worden. De vorige ontmoeting bleek een spannend duel, maar werd toentertijd afgesloten met twee punten. Met de zon en een vrij aanwezige wind startte de wedstrijd om 15.30 uur op sportpark Baensein onder leiding van scheidsrechter de Haan. 

Het was de uitploeg die de score middels een afstandsschot opende in Kollum. In deze beginfase van de wedstrijd waren de ploegen nog enigszins aan elkaar gewaagd, maar daarna was het al gauw Invicta/Frigro wat het initiatief nam. De ploeg uit Kollum en Gerkesklooster bouwde van 4-2 uit naar een stand van 8-2. Via meerdere schijven werden de doelpunten gemaakt en dat zorgde ervoor dat er bij rust een comfortabele 10-4 op het scorebord stond. 

Belangrijk was om de tweede helft niet te verslappen en het goede spel door te zetten. Na een kleine 10 minuten in de tweede helft was de wedstrijd eigenlijk definitief gespeeld toen het scorebord 15-5 aangaf. NQL wilde nog wel, maar Invicta/Frigro was simpelweg te sterk. Ook de tweede helft liet de Pruttelpot-formatie zien dat er via meerdere schijven gescoord kon worden en werd de voorsprong als maar meer uitgebouwd naar 20-7. Verdedigend was de tweede helft iets minder, maar daar tegenover stond dat er aanvallend veel doelpunten gemaakt werden. Zo eindigde de wedstrijd met een duidelijke zege van 24-12 in het voordeel van de oranjehemden. 

Invicta/Frigro heeft NQL deze wedstrijd vrijwel geen moment het gevoel gegeven dat er iets te halen viel. Daardoor waren er twee belangrijke punten behaald wat vertrouwen geeft voor de wedstrijd van aankomende zaterdag. Op 18 mei wordt er namelijk gespeeld tegen Spannum 1 om 15.30 uur in Spannum. Aanwezig publiek bedankt en hopelijk tot aankomende zaterdag! 

©Foto's Sake Beerstra

Invicta Birdaad (224)
Invicta Birdaad (262)
Invicta Birdaad (267)
Invicta Birdaad (273)
Invicta Birdaad (275)
Invicta Birdaad (287)
Invicta Birdaad (289)
Invicta Birdaad (290)
Invicta Birdaad (311)
Invicta Birdaad (331)
Invicta Birdaad (338)
Invicta Birdaad (342)
Invicta Birdaad (346)
Invicta Birdaad (352)
Invicta Birdaad (354)
Invicta Birdaad (358)
Invicta Birdaad (359)
Invicta Birdaad (360)
Invicta Birdaad (375)
Invicta Birdaad (381)
Invicta Birdaad (383)
Invicta Birdaad (392)
Invicta Birdaad (401)
Invicta Birdaad (409)
Invicta Birdaad (410)
Invicta Birdaad (413)
Invicta Birdaad (415)
Invicta Birdaad (416)

Invicta/Frigro 1 doet zichzelf tekort 

De veldcompetitie werd weer hervat op zaterdag 20 april en dat betekende voor Invicta/Frigro 1 het treffen met Harkema 1. Deze zaterdag zou de vierde ontmoeting van dit seizoen tussen de beide ploegen zijn en de oranjehemden waren gebrand om vandaag als winnaar van het veld af te stappen. Onder goede weersomstandigheden werd om 15.30 uur op sportpark de Bosk door scheidsrechter Kluin het startsignaal gegeven. 

Het was de Pruttelpot-formatie die de score opende, maar daarna wist de Harkemase formatie weer gelijk te maken. Vervolgens ging de eerste helft steeds gelijk op. Waren het de oranjehemden die één doelpunt voorkwamen, dan maakte Harkema weer gelijk en andersom. Geen van beide ploegen wist het gaatje naar twee te trekken en zo werd het een wedstrijd met twee ploegen die erg aan elkaar waren gewaagd. De kleedkamers werden opgezocht bij een 6-6 ruststand. 

De tweede helft was een evenbeeld van de eerste helft. Het lukte beide ploegen wederom niet om door te drukken. Wel was het Harkema die het best uit de kleedkamers kwam. Direct na rust maakten zij een gaatje van twee. De Pruttelpot-formatie wist echter weer gelijk te brengen en middel een afstandsschot en strafworp zelfs op 9-11 te komen. Veel tijd was er niet meer en wat volgde was een spannende eindfase. Weer kwam er een gelijke stand op het scorebord te staan, omdat Harkema weer 12-12 gelijk maakte. In de slotseconden van de wedstrijd werd er nog een strafworp versierd en afgemaakt door de ploeg uit Harkema. Scheidsrechter Kluin floot af bij een stand van 13-12 wat verlies betekende voor Invicta/Frigro. 

Gezien het gehele verloop van de wedstrijd had dit duel misschien wel geen winnaar verdiend. Toch stond de ploeg uit Kollum/Gerkesklooster uiteindelijk met lege handen en voelde dit voor iedereen als een zuur verlies. De eerstvolgende competitiewedstrijd voor Invicta/Frigro 1 zal op 11 mei om 15.30 uur op sportpark Baensein gespeeld worden. 

Invicta/Frigro 4 wint laatste thuiswedstrijd van het zaalseizoen

Zaterdag 30 maart stond er voor het 4e van Invicta/Frigro de laatste thuiswedstrijd op het programma. De tegenstander was DTS uit Surhuizum. Voor beide teams was het kampioenschap al uit zicht, maar voor de Kooistra-formatie stond de 3e plek nog op het spel. Zou er worden gewonnen, dan stond de derde plek vast.

We begonnen in de volgende opstelling:

In de aanval: Albert van Dijk, Pieter Bronsema, Suzanne Hoen en Harmke de Vries.

In de verdediging: David van Dusschoten, Edward Hoen, Iris Maijs en Sietske de Vries.

Op wissel zaten: Raymond Wieringa, Marloes Wieringa, Tim Sterkenburg, Esther Terpstra, Fokke Veenstra en Harmanna Dykstra.

Nadat er een nieuwe teamfoto is gemaakt, begonnen we, na het fluitsignaal van scheidsrechter Minze de Boer, aan de wedstrijd. DTS begon scherp aan de wedstrijd en maakten gelijk twee afstandsschoten. Edward Hoen gaf meteen antwoord door een doorloopbal en een afstandsschot te scoren. Pieter Bronsema gooide er daarna twee afstanders in, waardoor we uitliepen naar een 4-2 voorsprong. David schoot een afstander raak en ook Pieter knalde er twee afstanders in. DTS scoorde nog drie keer. Hierdoor ontstond er een 8-5 ruststand.

In de tweede helft kwamen de volgende spelers het veld in: Fokke Veenstra voor Pieter Bronsema, Harmanna Dykstra voor Suzanne Hoen, Esther Terpstra voor Sietske de Vries en Raymond Wieringa voor Edward Hoen.

DTS probeerde gelijk na rust weer terug te komen in de wedstrijd en maakte de 8-6. Raymond maakte het gaatje weer groter door een afstander er in te knallen. Na een goede aanval maakte Albert van Dijk een mooie afstander en Fokke knalde er niet veel later een afstander erin. Bij DTS stagneerde het scoren even en zo konden wij doorgaan met scoren. Raymond en David scoorden beide een prachtige afstander in de korf. De verdediging had het soms even moeilijk, waardoor we fouten gingen maken. DTS kwam daardoor weer wat dichterbij toen zij via een afstander en een strafworp terugkwamen op een stand van 13-9. Esther Terpstra liet zien dat ze  haar tegenstander de baas was en liep keurig om haar dame heen en met de doorloopbal kwamen we tot 14-9.

David viel 15 minuten voor tijd ‘’geblesseerd’’ uit, waardoor Tim Sterkenburg ging invallen.

Ook Sietske kwam terug het veld in voor Harmke de Vries.

DTS kwam weer dichterbij door twee doelpunten te maken. Bij een 14-12 stand knalden Albert en Esther er nog twee afstanders uit. DTS zorgde er nog voor dat de eindstand kwam te staan op 16-13.

De derde plaats is van ons. We hebben een goed seizoen gedraaid. We begonnen wat stroef door een paar keer dik te verliezen, maar na de kerstdagen ging het uitstekend met ons.

Nu gaan we het veld weer op met een aantal lastige tegenstanders zoals: LDODK, NQL en de Flamingo’s.

Onze eerste wedstrijd is om 18.15 uur thuis tegen LDODK om 18.15 uur. Tot dan!

Hester pupil van de week

Zaterdag 30 maart stond er voor Invicta/Frigro 1 alweer de laatste zaalwedstrijd op het programma. Deze keer was het aan Hester de beurt om pupil van de week te zijn. Invicta/Frigro 1 nam het op tegen Oranje Zwart 1 uit Zwolle, het beloofde dus een erg spannende wedstrijd te worden want Oranje Zwart werd bij winst kampioen. Voor Invicta/Frigro stond er niks meer op het spel. Toch hoopte Hester dat wij wel gingen winnen.

Nadat Hester zich had omgekleed waren de spelers aan het inschieten en besloten wij ook alvast maar de doorloopbal te oefenen! Hester vindt afstanders leuker, dus hebben we die ook maar even geoefend. Na het schieten zijn we mee de kleedkamer ingegaan om de voorbespreking van trainer/coach Durk Oostra te beluisteren. Hij had veel te vertellen, veel meer dan Alex en Rien, jouw trainers, voor de wedstrijd vertellen. Je had nog wel een goede tip voor de spelers! Ze moesten namelijk gewoon veel gaan scoren.

Daarna gingen we nog een stukje van de wedstrijd van Invicta/Frigro 2 bekijken en leerden we elkaar beter kennen. Hester speelt in de D1 en is met haar team kampioen geworden! Ze hadden vandaag met 13-2 gewonnen, maar toch was het nog wel een spannende wedstrijd omdat er pas laat in de wedstrijd heel veel gescoord werd. Hester komt uit een groot gezin, met veel korfballers. Zo speelt haar broer Jildert in de C’s, haar zus Anke in de B’s en haar broer Jelmer in de A’s. Ook Jelmer had vandaag een belangrijke wedstrijd, zij konden ook kampioen worden. Daarnaast heeft Hester nog een oudere broer, hij zit op volleybal samen met haar vader. Een erg sportieve familie dus!

Toen de wedstrijd van het tweede en we nog even hadden geoefend op de doorloopbal, was het tijd om de teams voor te stellen aan het publiek. Hester wilde graag oplopen met Silva (Jammer Alex)! Nadat Hester onder luid applaus van het publiek werd voorgesteld was het tijd voor de doorloopbal. Hierna konden we rustig op de bank de wedstrijd bekijken. Hester had veel vragen over het spel en vond het snel gaan. Ook werd er veel meer gebeukt dan in hun eigen wedstrijden. De time outs waren ook nieuw, deze kwamen niet tijdens haar eigen wedstrijden voor.

Na de eerste helft gingen we weer mee de kleedkamer in voor de bespreking. Hier had je weer een belangrijke tip, namelijk dezelfde als voor de wedstrijd, ze moesten gewoon meer gaan scoren. En dat klopt ook, als er niet wordt gescoord kun je natuurlijk nooit de wedstrijd winnen.

De tweede helft was erg spannend, want de teams lagen dicht bij elkaar. Helaas lukte het Invicta/Frigro 1 vandaag niet om te winnen en werd Oranje Zwart kampioen. Toch was het een mooie wedstrijd om samen te kijken.

Na de wedstrijd mocht Hester nog 10 strafworpen nemen onder aanmoediging van de spelers. Ze scoorde 3 van de 10. Goed gedaan! 

Hester ik vond het erg gezellig om met jou deze wedstrijd te bekijken. Bedankt!

 

Invicta D1 zaalkampioen

Zaterdag 30 maart speelde Invicta D1 de laatste en alles beslissende wedstrijd tegen It Fean D1. Deze wedstrijd zou namelijk gaan bepalen of zij gedeeld kampioen met Mid Fryslân D3 of dat ze ECHT kampioen gingen worden. De hele week was er naar deze dag toegeleefd en voor deze wedstrijd hebben de jonge spelers de afgelopen week keihard getraind. 

Op de dag zelf werd er keurig op tijd vertrokken en kwam het team van Rien van der Laan en Alex Visser mooi op tijd aan waardoor er genoeg tijd was voor de bespreking en het inschieten. De voorbespreking was, zoals gewoonlijk, van wereldklasse en gelukkig had geen één van de jonge spelers last van zenuwen… 

De wedstrijd die onder leiding van J. Geertsma stond werd begonnen en gelijk in de eerste aanval was de voorsprong al binnen door een mooie doorloopbal van Albert Pieter. Deze voorsprong gingen de jonge Invictenaren ook niet meer weg geven. Door onder andere mooie goals van Ruben en Hedwig werd de voorsprong uitgebouwd tot een ruststand van 1-5. In de rust kreeg het team weer goede aanwijzingen van de coaches. 

Na de rust kwam It Fean goed uit de kleedkamer en wist gelijk de korf te raken, stand 2-5. Gelukkig lieten de spelers van de D1 zich niet gek maken. Door doelpunten van Demi, Michelle, Hedwig, Laura en Sytze wisten zij de stand uit te bouwen naar een eindstand van 2-13. Invicta D1 KAMPIOEN! De concurrentie in de vorm van Mid Fryslan werd door deze overwinning met 1 punt achter gelaten op de tweede plek. 

Nadat de spelers waren gefeliciteerd, de kampioensfoto was gemaakt en de spelers gedoucht hadden werd er weer vertrokken naar Kollum. In de kantine in Kollum ging het team samen met de coaches en ouders het kampioenschap vieren met patat, frikandel en een speech van de trainers.

Invicta/Frigro komt net te kort tegen de kampioen.

Zaterdag 30 maart namen de oranjehemden het op tegen oranje zwart. De ploeg waar de formatie van Durk Oostra de vorige keer met 17-13 de boot in ging door een slechte start.

Dit maal stond er voor Invicta/Frigro niets meer op het spel maar voor oranje zwart alles. De ploeg uit Zwolle kon namelijk kampioen worden en is zoals de titel al doet vermoeden kampioen geworden.
De wedstrijdbal werd aangeboden door Sterkenburg Vis en de pupil van de week was Hester van der Zwaag. Helaas werd de doorloopbal gemist. Hester is afgelopen zaterdag met de D1 kampioen geworden onder leiding van Rien van der Laan en Alex Visser.

De wedstrijd die onder leiding van J. Bekkema stond werd gestart en ging tot de 5-5 mooi gelijk op. Daarna wist oranje zwart uit te lopen tot een ruststand van 7-10. De Pruttelpotformatie ging de rust in met een achterstand maar liet zich niet gek maken. In de tweede helft kwam de comeback en stond er ineens 11-11 op het scorebord. Helaas wist oranje zwart nogmaals uit te lopen en de genade klap uit te delen. Eindstand 12-16. Oranje zwart kampioen.

Zoals iedereen weet moet je om te winnen altijd 1 meer scoren dan de tegenstander. Dit is vandaag helaas niet gelukt. Na die tijd was er nog een feestje omdat Sijke 23 jaar was geworden, gefeliciteerd.

Dit was de laatste wedstrijd in de zaal en vanaf volgende week beginnen de trainingen weer op het veld. 20 april zal daar weer de eerste competitie wedstrijd gespeeld worden. Om 15:30 gaan we het dan opnemen tegen Harkema de koploper van het veld. Hopelijk zien we u dan daar in sportpark de Bosk te Harkema. 

©Foto's Sake Beerstra

20190330 korfbal (005)
20190330 korfbal (010)
20190330 korfbal (032)
20190330 korfbal (036)
20190330 korfbal (038)
20190330 korfbal (053)
20190330 korfbal (056)
20190330 korfbal (060)
20190330 korfbal (063)
20190330 korfbal (068)
20190330 korfbal (070)
20190330 korfbal (071)
20190330 korfbal (073)
20190330 korfbal (073
20190330 korfbal (079)
20190330 korfbal (086)
20190330 korfbal (087)
20190330 korfbal (094)
20190330 korfbal (096)
20190330 korfbal (100)
20190330 korfbal (101)
20190330 korfbal (102)
20190330 korfbal (106)
20190330 korfbal (113)
20190330 korfbal (114)
20190330 korfbal (117)
20190330 korfbal (119)
20190330 korfbal (131)
20190330 korfbal (135)
20190330 korfbal (136)
20190330 korfbal (138)
20190330 korfbal (145)

Invicta/Frigro 3 promoveert naar reserve derde klas

Afgelopen zaterdag stond de belangrijkste zaalwedstrijd van het seizoen op het programma tegen LDODK 4. De vorige ontmoeting werd door de Kollumers gewonnen met 16 -15. Dat was een prachtige wedstrijd met een hoog niveau. Afgelopen zaterdag was dat niet het geval. Het werd een wedstrijd van een lager niveau maar qua spanning was het een erg hoge amusementswaarde. Gelukkig waren er ook weer mensen, Hinke Beets en David van Dusschoten, die weer klaar stonden om als wissel te fungeren naast de gewone wissels Jildou van der Weg en Wytse Miedema.

Het vak van Minze de Boer, Ruurd Meindertsma, Bonita Bergsma en Gerdien Kuipers startten in de aanval. Er werden genoeg kansen gecreëerd maar LDODK 4 kwam als eerste op voorsprong in de sporthal “De Skans”. Gelukkig trok Minze de stand gelijk door een verre afstander. Het vak van Alle Thiemen Pranger, Wietze Jan Grijpma,  Anneke Planting en Tessa de Poel kwamen in de aanval en zetten goede aanvallen neer. Er werd erg sterk gerebound door alle spelers in dit vak en er kon meerdere malen worden geschoten. Wietze Jan maakte het mooiste doelpunt van de wedstrijd door een mooie doorloopbal af te ronden vanuit een overpak -beweging. Even daarna mocht meneer Grijpma van de strafworpstip de 1-3 scoren. Hij deed dat. Het vak van Anneke mocht verdedigen en mocht hun best doen in de verdedigend opzicht, een heer van LDODK moest helaas het veld verlaten omdat hij zich verstapte. Er kwam een verse junior heer en Alle Thiemen mocht op zijn 37 ste laten zien wat hij waard was in verdedigend opzicht. Hij bleef staande en deed dat verdienstelijk. Toch kwamen de LDODK érs op 3-4, waarna Ruurd Meindertsma 2-4 maakte. Toch konden we niet doordrukken. We creëerden mooie kansen maar we troffen geen doel. Vlak voor rust maakte Tessa de Poel een erg belangrijke goal en daardoor gingen we rusten met een 3-5 voorsprong.

In de rust werd gezegd dat we gewoon raak moesten gaan schieten en dan was het een gelopen race, maar dat was makkelijker gezegd dan gedaan. Toch was er wel vertrouwen. Er werd in en rond de rust ook gesproken over evt wissels maar aangezien er wel volop kansen werden gecreëerd, kozen we ervoor om de opstelling gelijk te houden.

Vol goede moed stapten we weer over en binnen de lijnen. Helaas was het de ploeg uit Gorredijk die weer eerst scoorde. 4-5. Minze de Boer antwoordde en scoorde een mooie afstander omdat hij goed gesteund werd door de dames. 4-6. Helaas kwam de tegenstander in 5 minuten op gelijke stand. LDODK voerde een heel aantal wissels door en daardoor werd het er niet makkelijker op. De jonge spelers waren sneller en ook effectiever. Gelukkig pakte het vak van Bonita Bergsma wat net wat foutjes maakte, het goed op en scoorden binnen 3 minuten de 6-7 en 6-8.  Toch lukte het LDODK om weer binnen een paar minuten op gelijke stand te komen. De vorige wedstrijd was LDODK sneller uit het veld geslagen maar in deze wedstrijd was het veel lastiger om de tegenstander van zich af te schudden, 8-8. Met nog tien minuten op de klok kon het nog alle kanten op. Gelukkig scoorde Gerdien Kuipers een mooie afstander en was er weer kans op een beter einde van deze wedstrijd, 8-9. Maar ook Frigro was vermoeid en maakte in deze fase domme fouten. LDODK miste een strafworp en na de strafworp werd er een doorbraak gemaakt. 9-9. Nog zes minuten op de klok en ik had geen idee waar het heen zou gaan. Weer maakte Invicta een domme fout door enorm fel door te gaan op zijn tegenstander en de scheids wees naar de strafworpstip. Weer miste LDODKm, maar weer kregen we een doorloopbal om de oren. Gelukkig wees de scheids een minuut daarna ook naar de stip voor de Kollumers. Wietze Jan mocht zijn zelfde trucje herhalen van e eerste helft alleen was deze van iets groter belang, er was nog 3  minuten te spelen. De hectiek nam toe en sommige spelers werden wat onrustiger. Wie op welke positie en wanneer schieten? Dat was de vraag. Coach Andre Kalsbeek vroeg een time out aan met nog 1.09 op de klok. Invicta moest winnen om veilig te zijn van promotie. Het was een korte toespraakje waarbij onderling nog kort wat dingen werden gezegd. En het werkte. Invicta pakte nog een paar afstanders mee en 1 daarvan vloog erin. LDODK mocht ook nog eenmaal aanleggen maar het schot was te kort. Invicta greep de bal en kon de bal rustig naar het aanvalsvak brengen. De scheids floot af.

Een Invicta supporter zei vlak na de wedstrijd : “Het had ook wel 20-10 kunnen zijn”.  Een compliment, maar het wordt de komende week wel weer eens tijd om een hoger percentage te gaan raak schieten.

Frigro/Invicta pakte haar eerste promotie met het nieuw samengestelde team. Vreugde  alom. Het schieten was alles behalve hoogstaand, dik 100 keer geschoten met maar 11 doelpunten. Dat is niet iets waarvoor je vrijwillig contributie betaalt. Door deze overwinning staan de wit-broekjes 3 punten boven LDODK en is de promotie een feit. Of er een kampioenschap in zit, zal volgende week blijken. Dan is HHV de tegenstander. De vorige keer kwam Invicta te kort tegen dit ook, erg geroutineerde en kwalitatief sterk team. Er zal met 7 goals verschil gewonnen moeten worden om kampioen te worden. Gelukkig is de buit al binnen en daarom zal er volgende week lekker gespeeld kunnen worden en dan zien we wel waar het schip strandt. Insteek is wel winnen natuurlijk.

Na de wedstrijd werd er gezellig nog een pilsje gepakt en trakteerden de spelers zichzelf op lekker eten in restaurant Magnifiek, wat ook magnifiek eten was. Daarna werd dit feest doorgezet in de Kollumer kroeg waarbij er gelachen, gedanst en gedronken werd. Het was een mooi en voldaan dagje voor dit prachtige, gezellige team. Op naar het veld waar het kampioenschap voor het oprapen ligt. We hopen u zaterdag te  zien in de sporthal om 14.50 om te kijken wie nou echt het beste is in deze competitie.

Invicta/Frigro 1 wint uit bij Sparta (Ze) 1 

Zaterdag 23 maart stond de return tegen Sparta 1 op het programma voor de hoofdmacht van Invicta/Frigro. De vorige ontmoeting eindigde in het voordeel van de Friezen. Dit was echter geen voorbode voor een overwinning, omdat er toen slechts met één doelpunt verschil werd gewonnen. Iets na 19.25 uur werd door de goed fluitende scheidsrechter Vries het startsignaal gegeven in de Rodenburghal te Leek. 

De Pruttelpot-formatie startte met haar vertrouwde basisopstelling aan de wedstrijd en wist binnen 10 minuten op een 1-3 voorsprong te komen. Daarna was het woord aan de ploeg uit Zevenhuizen. Zij draaiden de score van 1-3 om in een stand van 5-3. Het spel van Invicta/Frigro stagneerde en de aanvallen verliepen iets stroever. Hier wist Sparta van te profiteren door de score iets verder uit te bouwen. In de resterende 20 minuten van de eerste helft wisten de oranjehemden nog maar twee doelpunten te maken, wat natuurlijk veel te weinig was. Hierdoor werd er gerust met een stand van 8-5. 

In de rust werd daarom door trainer/coach Durk Oostra benadrukt dat er nog wel een schepje bovenop gedaan moest worden, wilde de ploeg aan het eind van de wedstrijd aan de goede kant van de score staan. 

De tweede helft begon voortvarend voor de oranjehemden. Waarin de eerste helft het gat van de korf moeilijk te vinden was, was dit in de tweede helft een ander verhaal. Vanaf de 6-9 was het Invicta/Frigro met een reeks van zeven doelpunten, ingeleid door Wytze van Santen vanaf de strafworpstip. Hierdoor werd een achterstand van drie doelpunten omgezet naar een voorsprong van vier doelpunten. Toch zag de Pruttelpot-formatie de ploeg uit Zevenhuizen weer op 15-16 komen en brak er een spannende eindfase aan. Het meegereisde publiek wist de ploeg nog even extra aan te moedigen. Op dat moment wist het aanvallende vak middels een afstandschot het gaatje weer naar twee te krijgen en kon iedereen opgelucht ademhalen. De klok gaf namelijk nog een dikke minuut te spelen aan en door een vrije bal van Silva van der Laan waren de punten definitief binnen. 

De ploeg uit Kollum/Gerkesklooster was zichtbaar blij met de behaalde punten in Leek. Het meegereisde publiek wordt bedankt! Aankomende zaterdag 30 maart is de laatste thuis- en tevens laatste zaalwedstrijd van dit seizoen tegen Oranje Zwart uit Zwolle. Voor Oranje Zwart zal dit de kampioenswedstrijd zijn en Invicta/Frigro hoopt door een overwinning nog een plekje te kunnen stijgen op de ranglijst. We hopen jullie te zien aankomende zaterdag in de Van der Bijhal waar er om 17.10 uur gespeeld zal worden. 

Pupil van de week: Demi

Afgelopen zaterdag 16 maart moest Invicta/Frigro het opnemen tegen Pallas.

Bij deze wedstrijd was Demi Wiersma de pupil van de week.

Tijdens de wedstrijd van het tweede kon ik Demi mooi wat vragen stellen.

Demi woont in Kollum op de Oostenstein. Hier woont ze samen met haar vader, moeder, zus en broertje. Demi haar oudere zus Silke zit ook op korfbal in de C2. Haar ouders korfballen niet, maar sporten wel. Zo voetbalt vader en volleybalt moeder. Ik kan wel zeggen dat het een sportieve familie is.

Demi korfbalt in de D1. Alex en Rien zijn de trainers. Demi vindt het leuke trainers en soms zijn ze grappig. Ze zit nu ongeveer drie jaar op korfbal. Toen ik Demi vroeg wat ze het leukste vindt aan korfbal: zei ze meteen scoren. Zelf hadden ze zaterdag met 13-0 gewonnen en Demi had 2 gescoord. Goed zeg!!.

Demi kent al een paar spelers van het eerste. Zo kent ze Alex, Sanne en Silva. In de voorbespreking vroeg Alex met wie Demi wil oplopen. Helaas Alex ze koos niet voor jou, maar wilde met Sanne oplopen.  Na het oplopen mocht Demi een doorloopbal nemen. Helaas ging de doorloopbal net mis. We gingen op de bank zitten en de wedstrijd begon.

Demi wilde de stand wel bijhouden. Dit deed ze ook erg goed. Soms werd er wel heel snel gescoord en konden we niet zo snel zien welke speler scoorde of een goal doorliet. Tijdens de rust stond Invicta/Frigro met 9-10 achter. Gelukkig begon de tweede helft goed en stond Invicta/Frigro zelfs een tijdje voor. Spannend was de wedstrijd wel. Demi vroeg mij of ze nog kampioen konden worden. Helaas kan dit niet meer, maar het is wel belangrijk dat ze winnen om degradatie te voorkomen. Het begrip degradatie is best wel lastig uitleggen…. Nadat ik een poging had gedaan om het uit te leggen was Demi haar reactie: Maar dat is toch beter, want dan kunnen ze makkelijker winnen. Haha nou Demi hier had je wel een goed punt.  Uiteindelijk moest Invicta/Frigro genoegen nemen met een gelijkspel. Het werd 19-19.

Nu was het tijd voor de strafworpen. Demi scoorde er 4 van de 10. Keurig Demi. Demi vond de strafworpen het leukste, maar dat is goed te begrijpen aangezien ze scoren het leukste vindt aan korfbal.

Demi het was erg gezellig. Dankjewel dat je pupil van de week wilde zijn.

 

Invicta/Frigro 1 - Pallas 1 delen de punten.

Afgelopen zaterdag speelde het 1ste hun 2de wedstrijd in de zaalcompetitie tegen Pallas uit Leeuwarden. De directe concurrent, daarom werd dit ook wel een 4 punten wedstrijd genoemd.  De wedstrijd werd afgewerkt in de thuis hal van Invicta/Frigro gelegen in Kollum. De wedstrijd bal werd aangeboden door Scheepsvaartbedrijf P. Van Santen. Het 1ste, gesponsord door restaurant de Pruttelpot had een paar maand geleden een goede wedstrijd afgewerkt in Leeuwarden. Vooral de 1ste helft van de uitwedstrijd stemde coach Durk Oostra tot tevredenheid.  Nu was het doel om deze wedstrijd en vooral de eerste helft van de vorige wedstrijd door te trekken richting de thuis wedstrijd. Na dat de pupillen van de week Demi en Tygo beide een inloop bal mochten nemen, werd de wedstrijd gestart en wist Alex binnen 1 minuut het eerste doelpunt te scoren. Er werd in de 1ste helft 19 keer gescoord en Invicta/Frigro  ging rusten met de meest minimale achterstand. 2de helft begon Invicta/Frigro beter aan de wedstrijd dan Pallas en werd 1 punt achterstand snel omgebogen naar een 2 punten voorsprong. Uiteindelijk heeft de Pruttelpot formatie een 3 punten voorsprong gehad maar Pallas kwam mede door enkele tactische wissels terug in de wedstrijd en Invicta/Frigro had hier helaas geen passend antwoord op en na 29 minuten in de 2de helft gespeeld te hebben werd er afgefloten met een gelijke stand op het scoorde bord te hebben staan. 19-19. Helaas kon het eerste team van Invicta/Frigro de wedstrijd niet winnend afsluiten.