Invicta/Frigro verliest van Harkema

Afgelopen zaterdag stond er een erg belangrijke wedstrijd op het programma voor het eerste van Invicta/Frigro. Bij winst betekende het dat ze volgend seizoen weer in de derde klasse uit zouden komen. Bij verlies hangt het af van wat It Fean/Boelenslaan die dag deed. Dat er gewonnen moest worden was wel duidelijk! De Pruttelpot-formatie moest het opnemen tegen Harkema. Ook zij moesten winnen voor lijfsbehoud in de derde klasse.

Om 15.30 uur werd het startsein gegeven door J. Veldhuis. De gehele eerste helft werd er om en om gescoord door beide teams. Het spel van de oranjehemden was te statisch. Om te winnen moest er meer variatie in komen en moest er harder geknokt worden! Er werd gerust met een 10-11 stand, in het voordeel van Harkema.

Na rust werd het spel niet veel beter en liep Invicta/Frigro steeds achter de feiten aan. Halverwege de tweede helft bracht Harkema 5 HAVIC spelers in. Hierdoor kwamen ze op een voorsprong van 3 doelpunten. Met nog een paar minuten op de klok was het lastig om dit gaatje dicht te slaan. De eindstand van de wedstrijd was dan ook 17-19.

Door dit verlies was het afwachten wat It Fean/Boelenslaan deed. Gelukkig verloren zij, hierdoor moet er nog een driekamp gespeeld worden de aankomende weken. Zaterdag 9 juni wordt er gespeeld tegen DIO 1. Een bekende ploeg voor de oranjehemden. Deze wedstrijd zal worden gespeeld om 15.30 op Sportcomplex Sportlaan in Drachten. Publiek is van harte welkom!!