Nieuws

Kampioenen gehuldigd!

Feestelijke gehuldigd Kampioenen korfbalvereniging Invicta/Frigro. Afgelopen Zaterdag vonden er huldigingen plaats bij korfbalvereniging Invicta/Frigro.

Maar liefst 3 teams zijn afgelopen veldseizoen kampioen geworden. De junioren A2, aspiranten B1 en B2 werden daarom na de wedstrijd van het eerste team gehuldigd, in de vorm van een medaille en een heerlijk stuk taart werd het kampioenschap gevierd.

De jeugd van Kv. Invicta/ Frigro gaat zich nu richten op de zaalcompetitie. Volgende week start de voorbereiding daarop.

DSCN
DSCN
DSCN
DSCN
DSCN
DSCN
DSCN
DSCN
DSCN
DSCN
DSCN

Korfbalvereniging Invicta schenkt multikorf

Sinds dit schooljaar is er een prachtig nieuw schoolgebouw in gebruik genomen door de Professor Casimirschool en Koningin Julianaschool. Hier werd een mooi, uitdagend plein bij gemaakt voor alle leerlingen van de school en kinderen uit het dorp.

Korfbalvereniging Invicta wilde hier een steentje aan bijdragen en hebben een multikorf geschonken aan beide scholen. De financiering van deze korf werd mogelijk gemaakt door de sponsoractie van de Rabobank en door de jeugdsponsoractie van de Poiesz. Namens korfbalvereniging Invicta willen we hun erg bedanken voor hun bijdrage. Een aantal weken geleden werd de korf geplaatst door Tuinservice Jan Veenstra en het Plaatselijk Belang.

Op woensdag 7 juli werd deze korf op een feestelijke manier geopend, in samenwerking met het Plaatselijk Belang, en werd een bal geschonken, zodat het speelplezier kan beginnen! Nu kunnen alle kinderen van de scholen en uit het dorp genieten van deze leuke korf!

20210707korfbalpaal-voor-kindcentrum-1
20210707korfbalpaal-voor-kindcentrum-2
20210707korfbalpaal-voor-kindcentrum-3
20210707korfbalpaal-voor-kindcentrum-4
20210707korfbalpaal-voor-kindcentrum-5
20210707korfbalpaal-voor-kindcentrum-6

Update Spelregelbewijs

Beste spelende ledende van Invicta,

Met ingang van het seizoen 2015-2016 heeft de KNKV samen met NOC*NSF het project Korfbalmasterz.nl gelanceerd. Dit is een platform waarop korfballers kunnen oefenen met de spelregels om uiteindelijk hun spelregelbewijs te halen via een toets op dezelfde site. Ook staat er op de website een verkorte versie van het spelregelboekje.

Ook wij, binnen Invicta, zijn hiermee van start gegaan. We hebben spelregelavonden georganiseerd en dat was de aftrap waarbij veel mensen thuis hebben geleerd/geoefend en daarna hun spelregelbewijs online hebben gehaald. Waar de bond het spelregelbewijs een paar jaar geleden nog niet verplicht stelde is het vanaf 1 september 2020 verplicht voor aspiranten, junioren en senioren. Nieuwe leden hebben een jaar de tijd om het te behalen.

Momenteel is het helaas niet mogelijk om van start te gaan met een gezamenlijke spelregelavond. De opzet zal dit keer dus wat anders worden. Iedereen die het bewijs nog moet halen ontvangt binnenkort een code om in te kunnen loggen op https://www.korfbalmasterz.nl/. Deze code wordt verstuurd naar het mailadres die opgegeven is in sportlink. Mocht je geen mail krijgen stuur dan even een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. dan kunnen we kijken of je mail goed geadministreerd staat in sportlink. Met deze code kan er geoefend worden met de spelregels op de website en uiteindelijk kan er na een periode het examen worden gemaakt. Voor wie dit niet lukt streven we er naar om in februari 2021 een bijeenkomst te organiseren voor hulp en vragen/onduidelijkheden. Rekening houdend met de huidige regels mag je wel met iemand anders oefenen of iemand om hulp vragen. Via de mail (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) zijn wij ook altijd bereikbaar voor vragen. En wanneer nodig kunnen we even digitaal contact hebben om je te ondersteunen.

Momenteel zijn de examens nog gratis, iets wat in de toekomst mogelijk ook gaat veranderen. Profiteer nu dus van het gratis examen, want voor de leden waarvan nu wordt verwacht dat zij in de gratis periode het spelregelbewijs halen zijn eventuele toekomstige kosten van het examen voor eigen rekening!

We weten dat er al veel dingen moeten in deze tijd maar we zitten als club zijnde met verplichtingen. We hopen dan ook dat de mensen die het nog moeten halen hun beste beentje voor zullen zetten. Het lijkt misschien een hele opgave maar als je even oefent, dan is gebleken dat je vrij snel dit diploma kunt halen. Ook kun je met iemand anders oefenen, dat werkt erg stimulerend!

De Arbitragecommissie,

Fennie Kooistra, Ruurd Meindertsma en Grietina Solle

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Update corona

In de persconferentie van dinsdag 13 oktober heeft het kabinet aangescherpte maatregelen aangekondigd om de verspreiding van het coronavirus in te dammen. Een aantal aandachtspunten willen we hier onder de aandacht brengen.

 • In het algemeen geldt: de grenzen van de verkregen ruimte moeten niet opgezocht worden!

Voor teams in de A-jeugd en jonger geldt (veld & zaal):

 • Qua trainingen zijn er geen beperkingen;
 • Onderlinge wedstrijden binnen de vereniging zijn toegestaan;
 • Gezondheidscheck voorafgaand aan de training;
 • Kleedkamers en kantines zijn vanaf heden gesloten;
 • Spelers die uitkomen in de A-jeugd en 18 jaar of ouder zijn, mogen meetrainen met de A-jeugd mits deze groep in ruime minderheid vertegenwoordigd is.

Voor teams in de senioren geldt (veld & zaal):

 • Er mag in groepen van 4 personen gesport worden. Deze viertallen moeten onderling en ten opzichte van andere groepen anderhalve meter afstand houden. Het maximaal aantal personen dat tegelijk mag trainen is afhankelijk van de grootte van de sporthal. Er moet altijd aan de afstandsvoorwaarden worden voldaan;
 • De viertallen mogen gedurende de trainingen niet wisselen;
 • De viertallen moeten duidelijk herkenbaar zijn, bijvoorbeeld door middel van hesjes;
 • Er mogen maximaal 30 personen tegelijkertijd in een sporthal zijn;
 • Elke sporter en trainer houdt – ook tijdens de training – anderhalve meter afstand ten opzichte van elke medesporter;
 • Onderlinge wedstrijdjes en partijvormen zijn niet toegestaan;
 • Op één korfbalveld zijn maximaal vier trainers aanwezig;
 • Gezondheidscheck voorafgaand aan de training;
 • Kleedkamers en kantines zijn vanaf heden gesloten.

Het gehele protocol wat van toepassing is, is via de volgende link te verkrijgen:

https://nocnsf.nl/sportprotocol

Competitie start

Met de huidige maatregelen vanuit het kabinet mogen we weer starten met de veldcompetitie najaar. Als vereniging hopen we met elkaar veilig en met veel plezier te kunnen gaan sporten. Dit vraagt van een ieder eigen verantwoordelijkheid en in achtneming van de opgestelde kaders van de rijksoverheid. Een aantal aandachtspunten willen we hier onder de aandacht brengen:

- Kinderen tot en met 12 jaar hoeven van niemand afstand te houden. Kinderen tussen 12 en 18 wel ten opzichte van volwassenen maar niet ten opzichte van elkaar.
Volwassenen dienen 1,5 meter afstand te houden voorafgaand en na afloop van de sportbeoefening. Deze regels gelden ook tijdens rustmomenten.
- Volg altijd aanwijzingen zoals looproutes en instructies van de organisatie op.
- Wanneer je met personen uit verschillende huishoudens plaatsneemt in één auto is het advies om een mondkapje te dragen voor reizigers van 13 jaar en ouder.
- Neem je eigen bidon/drinken mee, er zal geen drinken worden aangeboden in de pauze.
- Spelers graag zoveel mogelijk gebruik maken van de toiletten in de kleedkamers, en toeschouwers van de toiletten in de kantine.
- Sportmaterialen graag met elkaar reinigen na de wedstrijd/training.
- Er is beperkte ruimte om gebruik te maken van de kleedkamers, hou hiermee rekening met omkleden en douchen.
- In de kantine kan er alleen met pin worden betaald.

Het gehele protocol wat van toepassing is, is via de volgende link te verkrijgen:
https://nocnsf.nl/media/2669/nocnsf-protocol-verantwoord-sporten-v15.pdf

Zijn er vragen/onduidelijkheden dan kunnen jullie altijd bij ons terecht.

Namens Bestuur en commissies Invicta