Invicta talenten geselecteerd voor Oranje U17

Het succes van het Invicta/Harkema team is begonnen in 2013, toen het HAVIC-team gevormd werd door trainers Klaas Visser, Anton van Doorn en Peter Holwerda. De ploeg bleef maar groeien en de spelers werden steeds beter, wat een aantal keer de titel ‘Nederlands Kampioen’ opleverde. Voor een aantal spelers was er ook individueel succes, afgelopen jaar betekende dit voor Invicta-speler Thomas Visser dat hij mee mocht lopen als stagiair bij Oranje U17. Maar het succes voor deze ploeg hield niet op. Een groot aantal spelers korfbalt namelijk ook bij RTC-team District Noord, onder leiding van trainers Rick Wessels en Daniël Hulzebosch. Een team dat bestaat uit de grootste korfbaltalenten uit de provincies Friesland, Groningen en Drenthe. Vanuit dit team mochten drie spelers meedoen aan de voorselectie van Oranje U17; Thomas Visser, Rien van der Laan en Pieter Christiaan van der Woude. 

De voorselectie van Oranje U17 betekende een spannende concurrentiestrijd met de beste spelers van Nederland, waarbij de heren elke keer moesten pieken om in aanmerking te komen voor Oranje. Bij de Korfbal Challenge in Rotterdam werd er definitief geselecteerd door bondscoach Barry Schep. Met Team Noord moesten ze een tweedaags toernooi spelen, wat uiteindelijk resulteerde in het spelen van de finale, door onder andere een uitblinkende Thomas Visser in de voorrondes. Rien van der Laan speelde een fenomenale finale en uiteindelijk won Team Noord het toernooi. Beide Invicta-heren hadden zich van hun beste kant laten zien en werden terecht beloond met een plekje in de selectie van Oranje U17. Maandag 7 januari begint hun eerste training in Zeist, waarna ze in februari op trainingskamp gaan in Engeland. Op 29 en 30 juni mogen ze voor Nederland uitkomen op de Wereldkampioenschappen in Eindhoven. 

K.V. Invicta wil hun talenten van harte feliciteren met deze prestatie en zijn enorm trots dat ze dit hebben bereikt. Heel veel succes op het WK in Eindhoven!

1rien Thomas
2teamfoto
3rienpeterthomas

 De teamfoto is gemaakt door fotograaf: Marco Spelten, actiefotografie.nl