Invicta/Frigro pakt de punten bij de start van een nieuw seizoen

Zaterdag 10 september betekende de start van een nieuw veldseizoen. De Pruttelpot-formatie mocht het op nemen tegen VDDO 1 (VZK/DIO/Donkerbroek/ODIS). Invicta/Frigro wist afgelopen seizoen promotie af te dwingen, waardoor het nu uitkomt in de tweede klasse. Voorafgaand aan de wedstrijd werden de nieuwe tenues gepresenteerd. De gehele selectie is in nieuwe kleding gestoken, gesponsord door de Pruttelpot en Vishandel Sterkenburg.

Om 18.00 uur floot scheidsrechter Veenstra voor het begin van de wedstrijd. Invicta/Frigro opende de score, maar VDDO kwam al gauw langszij. Tot de 3-3 ging het gelijk op. Daarna liepen de oranjehemden uit naar 7-3. Vlak voor rust stokte de score aan de zijde van Invicta/Frigro. Toch ging de ploeg uit Kollum/Gerkesklooster met een voorsprong de rust in. Op sportpark Baensein stond op het scorebord een ruststand van 9-6.

Het was VDDO die het best de kleedkamer uitkwam. Dankzij twee afstandsschoten kwam de ploeg uit Oosterwolde op 9-8. De spanning was op dat moment weer terug. Dit was echter van korte duur. Invicta/Frigro wist vervolgens de score uit te breiden naar vijf doelpunten verschil, waardoor het 13-8 stond. De overwinning kwam niet meer in gevaar. Beide ploegen wisten nog een aantal doelpunten te maken. De eerste wedstrijd in de tweede klasse op het veld betekende twee punten voor de oranjehemden. Na 60 minuten korfballen gaf het scorebord 21-14 aan.

Het publiek wordt bedankt voor hun komst en aanmoediging. Aankomende zaterdag 17 september speelt Invicta/Frigro 1 tegen Club Brothers 1. De wedstrijd wordt gespeeld op Sportpark Vinkhuizen te Groningen. Publiek is van harte welkom!