Invicta/Frigro walst over WSS.

Afgelopen zaterdag 22 oktober stond alweer de laatste thuiswedstrijd op het programma. WSS uit Oude Pekela was de tegenstander vandaag. De wedstrijd stond onder leiding van de heer R. Moes die om 18:00 het startsein gaf.

Tot aan de 2-2 ging het gelijk op. Hierna wist de Pruttelpotformatie een gat te slaan van maar liefst 9 doelpunten met een stand van 11-2. De sterk aanvallende ploeg van Coach Johan wist de korf vaak te vinden en het verdedigend ook goed dicht te houden. De bal ging in de laatste 10 minuten van de eerste helft nog 6 keer door het gat van de korf waardoor ze met 17 doelpunten tevreden konden rusten. WSS wist echter nog maar 4 keer te scoren in deze zelfde 10 minuten. Zij gingen de kleedkamers in met 6 doelpunten. Voor de snelle rekenaar is dit een ruststand van 17-6 in het voordeel van de Invictenaren.

In de rust gaf Coach Johan aan dat WSS een stugge ploeg is die van een achterstand terug kunnen komen. Het was dus aan Invicta/Frigro om in de tweede helft niet te verslappen. Met een verschil van 11 doelpunten was de wedstrijd natuurlijk nog niet gespeeld, maar de Oranjehemden deden zeker goede zaken.

Na rust bleven de doelpunten niet uit. Ondanks dat WSS nu ook vaker de korf wist te vinden, ging ook Invicta/Frigro door met scoren. Verdedigend liet het team uit Kollum/Gerkesklooster echter wel wat liggen, maar omdat het zelf ook bleef scoren was dit geen probleem. De tweede helft eindigde met een stand van 12-9. Dit resulteerde in een eindstand van 29-15. Een overduidelijke overwinning voor de Pruttelpotformatie.

Het tweede team van Invicta/Frigro wist ook de punten in Kollum te houden door met 14-9 van Harich te winnen. Trainer Sake maakte het iets spannender door met 13-12 te winnen.

Volgende week zullen de laatste veldwedstrijden van dit eerste deel van de veldcompetitie gespeeld worden. Het tweede speelt om 15:30 en het eerste om 17:00. Beide wedstrijden worden gespeeld tegen DIO en zullen plaatsvinden in Oosterwolde.

Aanwezig publiek wordt weer hartelijk bedankt voor de steun! Wij hopen jullie volgende week ook te zien en te horen!