Invicta/Frigro 1 verliest in de slotseconden van DTS 1

Zaterdag 11 september betekende de start van een nieuw korfbalseizoen. Na bijna een jaar geen competitiewedstrijd te hebben gespeeld, ging Invicta/Frigro 1 op bezoek bij DTS uit Surhuizum. Geen onbekende tegenstander voor de Pruttelpot-formatie uit Kollum. Voorgaande wedstrijden lieten zien dat beiden ploegen er alles aan deden om er met de winst vandoor te gaan.

Om 15.30 uur gaf de scheidsrechter het startsignaal. Invicta/Frigro begon alles behalve scherp aan de wedstrijd. In een mum van tijd stond een stand van 6-1 op het scorebord in het voordeel van de ploeg uit Surhuizum. De oranjehemden wisten voor de rust het gat te verkleinen. Hierdoor gingen beide ploegen met een ruststand van 8-6 de kleedkamers in.

Na de thee zag het publiek in Surhuizum een gelijkopgaande tweede helft. Invicta/Frigro wist na de pauze op gelijke hoogte te komen, zodat het scorebord 9-9 aangaf. Bij een stand van 12-14 wist de Pruttelpot-formatie niet door te drukken. Het was duidelijk dat de wedstrijd in de slotfase, de stand op dat moment 15-15, nog alle kanten op kon gaan. In de slotseconden van de tweede helft besloot de scheidsrechter de bal op de stip te leggen. Zo mocht DTS vlak voor het einde een strafworp nemen. De bal ging door de korf en direct daarna klonk het fluitsignaal voor het einde van de wedstrijd. De eindstand was daarmee bepaald op 16-15. Voor Invicta/Frigro voelde dit als een zuur verlies mede door de gegeven strafworp in de allerlaatste seconden.

Volgende week zal Invicta/Frigro zich moeten herpakken. De tegenstander is dan DTL uit Hantum. De wedstrijd zal om 17.30 uur thuis worden gespeeld op sportpark Baensein. Publiek is van harte welkom!