Pupil van de week Siebren

Zaterdag 19 januari was Siebren Bosma pupil van de week.

Omdat de sporthal in Kollum bezet was, mocht Invicta/Frigro 1, Sparta 1 in Harkema ontvangen.

Siebren was al aanwezig in de sporthal, want mem had net een wedstrijd gespeeld.

We hebben kennis gemaakt met alle spelers en de coach.

Siebren kende al een paarspelers, o.a. Wietze, Alex, Durk (de coach), Gerben de Vries, dit is zijn eigen trainer. Toen hij mocht kiezen met wie hij het veld op mocht lopen, was de keuze ook snel gemaakt, zijn grote voorbeeld; Gerben.

Serafia Kalfsbeek was mee als begeleiding en heeft het interview met Siebren gehouden.

Siebren vertelde dat hij samen met zijn vader, moeder, broer, broertje en zusje in Gerkesklooster woont.

Hij zit in groep 6 op de Claercamp, zijn juffen zijn juf Fenneke en Charlotte. De juffen zijn leuk en grappig, maar niet zo knap. Hij gaat op woensdag naar de plus-klas in Surhuizum. Dit is leuk, maar op woensdag mogen zijn klasgenoten van de Claercamp tosti’s eten en dat hij er dan niet is, is toch wel jammer. Met gym gaan ze soms ook korfballen, ook dit is op woensdag en kan hij hier helaas ook niet aan mee doen. Als de plus-klas op een andere dag zou zijn, was het nog leuker geweest.

 Al zijn broers en zusje zitten op korfbal. Hij vindt zelf de wedstrijden het aller leukste, vooral omdat dit met elkaar als team gespeeld word. In korfbal is hij goed en hij scoort ook.

Momenteel speelt hij bij Frigro E1. Hij speelt samen met; Famke, Kuba, Maud en Tygo. Dit is een leuk team. De trainers zijn Gerben en Esther de Vries.

De trainingen zijn leuk, soms wil graag wat meer uitleg/oefenen met dingen die hij nog niet (zo) goed kan.

Op de vraag, wat wil je later worden, zegt hij; Archeoloog. Dan kan ik schatten opgraven en beroemd worden.

Als hij naar het spel kijkt, ziet hij, dat ze lange ballen gooien en veel van afstand schieten. Beide teams zijn best goed, dus de eindstand word 13-11. Hij denkt dat Wietze en Gerben wel gaan scoren, vooral omdat Wietze nu boos is, (omdat Siebren hem niet heeft gekozen om met hem het veld op te lopen), gaat hij nu zijn skills laten zien.

Als hem gevraagd wordt met welke speler hij het liefste op de foto wil, is zijn reactie; een groepsfoto is veel leuker, als met 1 persoon alleen.

Uiteindelijk is de stand 16-15 geworden, Siebren heeft het dus goed geschat.

 

Begeleiding Serafia en Janny, verslag Janny