Invicta/Frigro/Harkema A1 – OWK A1  

 

Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd tussen combinatieteam Harkema/Frigro/Invicta A1 en OWK A1 op de planning. Een thuiswedstrijd die natuurlijk moest gaan eindigen in een winstpartij voor de thuisploeg. We hadden al eens eerder op het veld tegen OWK gespeeld en we wisten dus wat we konden verwachten: een ploeg met twee goeie heren die we moesten uitschakelen. Jesse en Wytze werden aangewezen om deze klus te klaren. Op de bank zaten naast onze coaches Durk en Ruurd en hulpje Sybina, Thomas Visser, Shana, Margriet en Gerben. Deze personen konden gaan kijken naar een wedstrijd onder leiding van de heer Van der Heide. De wedstrijd begon hetzelfde als de wedstrijd tegen Kinea wat geen goed teken was, maar de 1-3 achterstand werd weggewerkt door twee doelpunten van Thomas de Vries. Na dit matige begin werd er een verschil behaald van twee in ons voordeel. Dit verschil werd nog verder uitgebouwd door twee zuivere vrije ballen van Silva. De eerste helft eindigde uiteindelijk door een doelpunt van OWK in een stand van 8-5.

In de rust konden de wissels lekker gaan schieten op de korf en na de bespreking kwamen de spelers weer uitgerust uit de kleedkamer. De score werd al gauw geopend door een doelpunt van de gele partij, waardoor het gaatje van vier werd gewaarborgd. Dit doelpunt werd gevolg door het afwisselend scoren van beide partijen, die er zo voor zorgden dat het verschil gelijk bleef. Na een stand van 11-7 werd de score uitgebreid naar een stand van 13-7 en het gat van zes werd behouden en aan het einde van de wedstrijd zelfs vergroot naar acht. Op het scorebord stonden na het laatste fluitsignaal de getallen 16 en 9, een welverdiende overwinning mede door het goed verdedigen van de puntspelers van de tegenstander.

Op 2 december staat de wedstrijd tegen LDODK/Rinsma Fashion in Gorredijk op het programma. We hopen dat er natuurlijk wat publiek is om ons te supporteren.