Invicta/Frigro 2 neemt belangrijke punten mee naar huis

We wisten dat het een lastige wedstrijd zou worden, omdat Ritola 2 zowel van Harkema 2 en van Parabool 4 had gewonnen. Invicta/Frigro hadden tegen deze twee ploegen nul punten behaald.

Bij afwezigheid van onze aanvoerster Lieke, was het de taak van Gertjan om de oranjehemden naar een overwinning te leiden.

De aanval werd gevormd door Gertjan, Weinyk, Daniëlle en Grietina.  

Raymond, Jan, Fennie en Sijtske startten in de verdediging.

De bank werd vertegenwoordigd door: Wietse, Jorn, Jildou en Sanne.

Invicta/Frigro startte uitsteken, want de eerste aanval werd direct omgezet in een doelpunt.

Gertjan maakte met zijn welbekende uitstarter  het eerste doelpunt. Door het goede verdedigen, wist Invicta/Frigro door doelpunten van Fennie, Sijtske,Grietina en Weinyk uit te lopen naar een mooie voorsprong. (1-5) Hoewel er een mooi voorsprong was gemaakt, was het was duidelijk dat het geen makkelijke wedstrijd zou worden.  Langzaam maar zeker wist Ritola het verschil te beperken tot twee doelpunten.

Met een stand van 8-10 werd er gerust in Zuidlaren. In de Speech van Willem kwam al naar voren dat Ritola een tandje bij zou schakelen.

De helderziende blik van de coach was inderdaad juist, want Ritola wist gelijk te komen tot 10-10.

De fase hierna waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. De scheidsrechter was zeer strikt in de regels. Zowel Gertjan, Jan en Weinyk werden in het boekje genoteerd. Ook de wissels werden toegesproken. De verse wissels Jildou en Sanne waren verplicht om een witrokje te dragen. Pas na de wisseltruc van de rokjes konden de beide dames  het veld betreden.

Bij een stand van 13-13 stonden zus en broer van der Weg op. Met een doorloopbal en een afstander werd het verschil twee doelpunten. Dit gaatje leek genoeg voor de overwinning. Zowel Ritola als Invicta/Frigro wisten nog te scoren. Maar de winst kwam niet meer in gevaar, ondanks het late doelpunt van Ritola. Met een eindstand van 15-16 werd

Volgende week staat de thuiswedstrijd  tegen Emmeloord 2 op het programma. Oant nije wike!

Doelpunten: Gertjan (4), Jan (2), Fennie (2), Sijtske(2), Grietina(2), Weinyk(1),

Raymond(1), Jorn(1), Jildou(1).