Pupillen van de week - Jona & Kuba

Zaterdag 24 november, de eerste wedstrijd van Invicta 1 tegen Elko 1.

En daarbij hoort natuurlijk een  pupil van de week en dat was voor Invicta Jona, ook van Frigro was er een pupil, Kuba.

 

Kuba

Kuba woont in Gerkesklooster aan de Hoogstraten 19 samen met zijn moeder en zijn zusje: Emma. Ze hebben veel huisdieren: Zoë, Mikkie en Chanien de katten. En Bara de hond. Ook nog vissen en kippen.        

Kuba gaat in Buitenpost naar school. En zit op de Mienskip. Hij zit in groep 5.

Zijn juffen heetten Pietje en Judith. Kuba vindt deze juffen lief want de kinderen hebben vaak vrije tijd en doen vaak rekencircuit en dat vindt hij leuk. Met gym doen ze vaak korfbal.

Kuba zijn zusje zit nog niet op korfbal.

Kuba vindt het leuk om lange strakke ballen te gooien in de wedstrijd en natuurlijk om te scoren, dit kan hij dan ook heel goed.

Kuba speelt in de E1 van Frigro. De wedstrijden gaan goed want we scoren vaak en het verdedigen gaat goed. Ze zijn zelfs op het veld kampioen geworden! Kuba vind het een leuk team ondanks dat het een klein groepje is. Kuba zijn trainer is Gerben de Vries.

Kuba wil later meester en gamemaker worden.

Hij kent alleen Gerben uit het 1e team van Invicta/Frigro.

Kuba merkt dat ze snel spelen en schieten. Kuba dacht dat de eindstand 34-10 zou worden voor Invicta-Frigro 1. Helaas heeft Invicta/ Frigro 1 verloren.

Kuba zijn idool uit het 1e is Gerben.

Op de vraag: met wie zou je op de foto willen? Zegt Kuba: dat maakt mij niks uit.

Na de wedstrijd mocht Kuba nog strafworpen nemen. Dit ging heel goed.

 

Jona

Alie mocht vandaag Jona begeleiden en keurig op tijd kwam Jona aan, trainingspak, haren strak, kortom, Jona was er helemaal klaar voor.

We gingen eerst nog op de tribune ,naar de wedstrijd van het 2de kijken en toen het rust was, gingen we naar beneden en even later mee de kleedkamer in, waar Durk de voorbespreking deed, ook werden Jona en Kuba nog benoemd en mochten naar voren komen om stiekem aan de hoofdtrainer te zeggen, hoeveel ze dachten dat Invicta/Frigro ging scoren. En werd er door de heren gezegd, met wie ze wilden oplopen, Jona koos voor Alex en Kuba voor Gerben.

 Toen begon de wedstrijd en mochten de heren de 1ste doorloopbal nemen en Jona scoorde, super goed.

Tijdens de wedstrijd hield Jona de stand bij en dat is super handig voor als je aan de kant zit, want dan zie je het scorebord niet, dus Jona, namens menigeen op de kant, bedankt dat je de score bij hield.

Omdat de wedstrijd zo spannend was en Jona de stand moest bijhouden, had ik voor de wedstrijd al het 1 en ander aan Jona gevraagd, want we willen toch wel een beetje meer van je weten.

Jona van der Bij, woont aan de Eskesstraat in Kollum en dat doet hij samen met heit en men en broer Job, die heeft ook op korfbal gezeten, is later op voetbal gegaan.

Jona zit op de Prins Bernhardschool in groep 4/5 bij juf Tuchinda( dit heb ik vast niet goed geschreven), op school met gym doen ze bijna nooit aan korfbal en dat vindt Jona wel jammer, hij gaat het weer tegen juf zeggen om eens een wedstrijd te spelen.

Vandaag heeft hij zelf met zijn team de E1 ook een wedstrijd gespeelt en de stand was 6-6, hij vond het wel een mooie wedstrijd. Zijn trainers zijn Esther en Marloes en hij vindt het een leuk team, het mooiste aan korfbal vindt hij het gooien

Later als hij groot is wil Jona gamer worden, hij is nu vaak aan het gamen op zijn i-pad of op de we-you.

Terug naar de wedstrijd, het gaat steeds maar gelijk op en het blijft spannend, o ja in de rust gingen we mee naar de kleedkamer, maar wat de hoofdtrainer daar allemaal vertelde snapte Jona niets van, dus dat laten we maar.

Helaas heeft Invicta/Frigro de wedstrijd verloren, maar toch ging Jona lachend en dansend naar zijn eigen korf, waar hij nog 10 strafworpen mocht maken, waarvan hij er 3 scoorde, super Jona. Bedankt dat je pupil wilde zijn, ik vond het erg leuk met jouw.

Veel plezier met je cadeau en snoep.