Invicta/Frigro boekt moeizame overwinning op TOP (V)

Afgelopen zaterdag 14 december stond de wedstrijd tussen Invicta/Frigro 1 en TOP (V) 1 op het programma. Een duel tussen de koploper en de hekkensluiter van de derde klasse B. De pupillen van de week waren Hebe Stellema en Sjoukje Kootstra. De wedstrijdbal werd gesponsord door Siebe Loo aardappelhandel.

Net na 19.00 uur floot scheidsrechter Bekkema voor het begin van de wedstrijd. De eerste 10 minuten van de eerste helft waren gelijk opgaand. Daarna was het de Pruttelpot-formatie die de leiding nam. De Kollumers wisten een voorsprong op te bouwen van vijf doelpunten verschil en zo stond er halverwege de eerste helft een stand van 8-3 op het scorebord. TOP gaf niet op en wist zich voor de pauze terug te knokken tot 11-9. Met deze stand gingen beide ploegen dan ook de kleedkamers in.

De tweede helft was een helft welke gelijk op ging. Wist Invicta/Frigro op voorsprong te komen, kwam de ploeg uit de Vroomshoop weer op gelijke hoogte. Tot het einde bleef de wedstrijd spannend. Onder aanmoediging van het publiek in de van der Bijhal wisten de oranjehemden tegen het einde van de wedstrijd een gat van twee doelpunten te slaan. Invicta/Frigro kon daardoor de punten in Kollum houden, maar makkelijk ging het niet. Eindstand 19-17.

De competitie wordt pas in het nieuwe jaar weer hervat op 11 januari om 19.30 uur in en tegen Harkema. Aanwezige publiek bedankt en hopelijk tot in het nieuwe jaar!