Invicta/Frigro 2 – Wâlden 5

Op een mooie doordeweekse dinsdagavond was het tijd om de wedstrijd Invicta/Frigro 2 – Wâlden 5 te aanschouwen. De thuisspelende ploeg waren zich ervan bewust, dat ze bij een overwinning konden stijgen naar de 2e plaats. De opdracht was duidelijk, winnen! Deze doelstelling werd nog eens onderstreept. De welbekende woorden van een oud oefenmeester galmden in het kleedhok van Ûnder de pannen:  “Scoor één doelpunt meer dan de tegenstander en je wint het spelletje.” (Deze keer werden ze uitgesproken door Durk Oostra.)

Met deze wijze woorden werd de wedstrijd gestart die onder leiding stond van Dhr. Dijkstra.

Het eerste doelpunt viel in de 3e minuut door een mooie afstander van Sijke. Dit doelpunt werd direct beantwoord door een afstander van de Wâlden.

Het oranje geklede team liep na dit doelpunt naar een mooie stand van 5-1.

Deze doelpunten staan op naam van; Marieke, Hinke en  Sijke. Helaas stokte de doelpunten en de Oenkerkers wisten de rug te rechten en terug te komen. De beide partijen zochten de kleedkamers op, waarbij 7-5 op het scorebord te zien was. 

Na een kopje thee en bemoedigende woorden van de coach, stonden beide partijen weer op het veld om verder te spelen, das logisch... Helaas verliep het niet zoals werd verwacht en de tegenpartij scoorde er rustig op los. De voorsprong werd weggewerkt en je merkte dat de frustratie toenam bij de thuis ploeg. Door verscheidene wissels probeerde de coach het tij te keren. De beide ploegen hielden elkaar in evenwicht. Doelpunten vielen aan beide kanten, maar de Invicta/Frigro doelpunten werden gemaakt door Fennie, Wim, Marieke. Van de Wâlden zijn de namen mij niet bekend)

Het resulteerde in een 10-10 stand in de laatste minuut.

Waar het bekend staat, dat het tweede team wel eens moeite heeft om een wedstrijd goed uit te spelen, was dit  het moment het tegendeel te bewijzen.. Zowel Wim en Weinyk probeerde een doelpunt te forceren, maar ze faalden echter hopeloos (Dit tot frustratie van Sijke) Met nog een 40 seconden op de klok besloot zij zelf maar eens de doorloopbal te testen. Tot de blijdschap van iedereen rolde de bal langzaam door de korf.

Zo kwamen de woorden van de coach toch uit: “Eén doelpunt meer scoren dan de tegenstander en je wint.” Het tweede team heeft deze opdracht letterlijk uitgevoerd. Resultaat 11-10.

A.s zaterdag speelt Invicta/Frigor 2 thuis tegen ROG 4 om 17.00.

Publiek is net als vanavond van harte welkom!

Sijke (5), Marieke (2), Fennie (2), Wim (1), Hinke (1)