Invicta/Frigro ongeslagen poulewinnaar na winst op Harich

Zaterdag 26 maart stond de wedstrijd Invicta/Frigro 1 - Harich 1 gepland. De wedstrijd die voor het eerste team van Invicta de ongeslagen status op kon leveren en dus een mogelijke promotie naar de eerste klasse.

Afgelopen week was de jeugd van Invicta/Frigro opgeroepen om spandoeken te maken om Invicta/Frigro aan te moedigen. Daar hadden ze allen goed hun best voor gedaan. De zaal was tijdens de wedstrijd gevuld met prachtige spandoeken.

Iets na 17.30 uur floot scheidsrechter K.M. Houtstra voor het begin van de wedstrijd. Een goed gevulde Van der Bijhal zag dat de Pruttelpot-formatie snel op een 2-0 voorsprong kwam. De formatie uit Harich liet zich niet zomaar gewonnen. De oranjehemden liepen uit, maar Harich wist toch weer aan te haken. De eerste helft liep gelijk op en de ruststand was 10-9.

De tweede helft begon Harich sterk en trok de stand gelijk. Toch was het de ploeg uit Kollum dat steeds aan de goede kant van de score bleef staan. Op het moment dat Invicta/Frigro een gat sloeg van zes doelpunten, leek de wedstrijd gespeeld. Harich wist toch nog terug te komen tot drie doelpunten verschil, maar dit mocht niet baten. De Pruttelpot-formatie gaat hierdoor ongeslagen en met vetrouwen beginnen aan de promotiewedstrijden. Eindstand 20-17. Het in grote getale gekomen publiek wordt bedankt voor de support!

Na de wedstrijd bleek, gezien de resultaten uit de andere poules, dat promotie naar de eerste klasse al een feit was. Dit tot grote blijdschap van spelers en staf. De promotiewedstrijden zijn nu slechts een formaliteit. De tegenstander en de tijden van de wedstrijden zijn nog niet bekend. Dit zal te zijner tijd bekend worden gemaakt.