Hester pupil van de week

Zaterdag 30 maart stond er voor Invicta/Frigro 1 alweer de laatste zaalwedstrijd op het programma. Deze keer was het aan Hester de beurt om pupil van de week te zijn. Invicta/Frigro 1 nam het op tegen Oranje Zwart 1 uit Zwolle, het beloofde dus een erg spannende wedstrijd te worden want Oranje Zwart werd bij winst kampioen. Voor Invicta/Frigro stond er niks meer op het spel. Toch hoopte Hester dat wij wel gingen winnen.

Nadat Hester zich had omgekleed waren de spelers aan het inschieten en besloten wij ook alvast maar de doorloopbal te oefenen! Hester vindt afstanders leuker, dus hebben we die ook maar even geoefend. Na het schieten zijn we mee de kleedkamer ingegaan om de voorbespreking van trainer/coach Durk Oostra te beluisteren. Hij had veel te vertellen, veel meer dan Alex en Rien, jouw trainers, voor de wedstrijd vertellen. Je had nog wel een goede tip voor de spelers! Ze moesten namelijk gewoon veel gaan scoren.

Daarna gingen we nog een stukje van de wedstrijd van Invicta/Frigro 2 bekijken en leerden we elkaar beter kennen. Hester speelt in de D1 en is met haar team kampioen geworden! Ze hadden vandaag met 13-2 gewonnen, maar toch was het nog wel een spannende wedstrijd omdat er pas laat in de wedstrijd heel veel gescoord werd. Hester komt uit een groot gezin, met veel korfballers. Zo speelt haar broer Jildert in de C’s, haar zus Anke in de B’s en haar broer Jelmer in de A’s. Ook Jelmer had vandaag een belangrijke wedstrijd, zij konden ook kampioen worden. Daarnaast heeft Hester nog een oudere broer, hij zit op volleybal samen met haar vader. Een erg sportieve familie dus!

Toen de wedstrijd van het tweede en we nog even hadden geoefend op de doorloopbal, was het tijd om de teams voor te stellen aan het publiek. Hester wilde graag oplopen met Silva (Jammer Alex)! Nadat Hester onder luid applaus van het publiek werd voorgesteld was het tijd voor de doorloopbal. Hierna konden we rustig op de bank de wedstrijd bekijken. Hester had veel vragen over het spel en vond het snel gaan. Ook werd er veel meer gebeukt dan in hun eigen wedstrijden. De time outs waren ook nieuw, deze kwamen niet tijdens haar eigen wedstrijden voor.

Na de eerste helft gingen we weer mee de kleedkamer in voor de bespreking. Hier had je weer een belangrijke tip, namelijk dezelfde als voor de wedstrijd, ze moesten gewoon meer gaan scoren. En dat klopt ook, als er niet wordt gescoord kun je natuurlijk nooit de wedstrijd winnen.

De tweede helft was erg spannend, want de teams lagen dicht bij elkaar. Helaas lukte het Invicta/Frigro 1 vandaag niet om te winnen en werd Oranje Zwart kampioen. Toch was het een mooie wedstrijd om samen te kijken.

Na de wedstrijd mocht Hester nog 10 strafworpen nemen onder aanmoediging van de spelers. Ze scoorde 3 van de 10. Goed gedaan! 

Hester ik vond het erg gezellig om met jou deze wedstrijd te bekijken. Bedankt!