Invicta 2 neemt de punten mee naar Kollum

Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd Invicta 2 - Sparta 2 op het programma. Voor Sparta 2 was het noodzaak om punten te behalen, gezien ze onderaan in de competitie staan, maar ook de Sterkenburg-formatie was gebrand om te winnen, omdat ze graag bovenin mee willen blijven doen. Ditmaal vond de ‘thuiswedstrijd’ plaats in Harkema en gelukkig was er weer veel publiek meegereisd. Voor onze wedstrijd zagen we het 4e en 3e de punten binnenhalen, aan ons de taak om hetzelfde te doen.

In de aanval startten Kelly, Sijke, Anne-Jan en Wietse. De aanval begon gelijk voortvarend door een snelle doorloopbal van Kelly. De verdediging, met Fennie, Hinke, Weinyk en Wim, kon het gedurende een tijdje dichthouden, maar zagen uiteindelijk toch een bal door het mandje vallen. Na de vakwisseling werd snel gescoord door Wim en Hinke, maar daarna stokte het scoren. Er werden weinig doelpunten gescoord in de eerste helft, onder andere Anne-Jan en Weinyk konden de korf ook nog vinden, wat resulteerde in een ruststand van 8-4.

Na een peptalk van coach Geertje en een wisseling van Jesse voor Wietse stapten de oranjehemden het veld weer in. Er moest met meer rust gespeeld worden, beter nagedacht worden en we moesten meer geduld hebben in de aanval. Na het zure verlies van vorige week, waren we te gretig om te winnen, waardoor we onnodige fouten maakten. De tweede helft ging beter en werd er meer samengespeeld. Er werden langere aanvallen gedraaid, maar toch verliep het scoren niet zo soepel. Hierdoor kon Sparta 2 terugkomen tot 9-8. Gelukkig waren daar Sijke, Weinyk en Lieke met prachtige doelpunten, waardoor de Sterkenburg-formatie de punten uiteindelijk wel mee naar huis nam. De eindstand was 13-9.

Volgende week speelt Invicta 2 om 18.20 tegen Oranje-Zwart in Zwolle. De ploeg uit Zwolle staat bovenaan in de competitie, dus het beloofd een spannende wedstrijd te worden. Publiek is natuurlijk weer van harte welkom en daarnaast willen we het afgereisde publiek naar Harkema bedanken voor jullie komst. Tot volgende week!