Pupil van de week: Laura Boersma

Zaterdag 19 Januari 2019 moest het eerste team van Kv Invicta hun wedstrijd spelen tegen de koploper Sparta uit Zevenhuizen.

en bij een thuiswedstrijd is er ook altijd een pupil van de week en deze week was dat Laura Boersma van kv Invicta en Siebren Bosma van kv Frigro, het verhaal van Siebren wordt door de begeleider van Frigro vertaald.

Mooi op tijd was Laura in Harkema( waar voor deze zaterdag de wedstrijden van Invicta werden gespeeld), de hele familie was meegekomen.

Laura is 9 jaar en woont met haar heit en mem en broer Merijn en broertje Jurrian  aan de Eyso de Wendtstraat in  Kollum waar ze een mooi nieuw huis hebben.

Ze  zit in groep 5 van de Prins Bernhardschool in Kollum en heeft meester Johannnes, wat ze een leuke  meester vindt.

Op school vindt ze Geschiedenis en rekenen een leuk vak en natuurlijk gym, waar ze soms wel eens korfbal doen, want ze heeft  klasgenootjes die ook op korfbal zitten.

Ze is op korfbal gekomen omdat beppe, (Froukje Solle ), haar vertelde dat het een mooie sport is en ook mem heeft vroeger gekorfbald en tante Griettina zit nog op korfbal,  dus het leek Laura ook mooi en ze heeft het naar haar zin, Alex Visser en Rien van der Laan zijn haar trainers en coach, de trainingen vindt ze mooi en ze hebben veel lol. Aanvallen vindt ze toch het mooist, want dan kun je scoren en laatst heeft ze er 5 gemaakt tijdens een wedstrijd.

Wat ze later wil worden, nou daar was ze heel duidelijk in: verpleegkundige in het ziekenhuis, net als mem en tante Griettina.

Na de voorbespreking in de kleedkamer waar hoofdtrainer Durk Oostra vertelde hoe ze moesten spelen gingen we weer de zaal in.

Nu de wedstrijd: wat was het spannend, gelukkig hield Laura de stand bij, zodat wij op de bank ook op de hoogte bleven.  Nu zag ze ook haar trainer Alex aan het werk, wat ze mooi vond, het spel gaat wel snel hoor zei ze.

Wat de eindstand zou worden, wist ze niet, maar gelukkig konden we juichen toen de wedstrijd was afgelopen, we hadden gewonnen met 16-15.

Het nemen van de strafworpen ging heel goed bij Laura, ze had er 7 van de 10 door de korf, wat een topper.

Laura, ik vond het erg leuk om jouw te begeleiden met pupil van de week en volgens mij heb jij ook erg genoten.