Invicta/Frigro 2 - de Wâlden 5.

Op een zonnige zaterdag 6 oktober mocht Invicta/Frigro 2 het opnemen tegen de Walden 5. Invicta/Frigro stond 4e, terwijl de Walden puntloos onderaan stond. Invicta/Frigro wilde het goede spel van de afgelopen weken graag doorzetten en waakte ervoor om de tegenstander niet te onderschatten.

In de aanval begonnen Lieke, Wim, Kelly en Wietse en in de verdediging startten Marieke, Jorn, Anne-Jan en Hinke. Fennie was met Invicta/Frigro 4 mee om hen uit de brand te helpen. De score werd geopend door een doorloopbal van de Walden. Invicta/Frigro kreeg in de beginfase de bal niet gemakkelijk door de mand en het lukte nog niet om lange aanvallen te draaien. Gelukkig hield de verdediging het goed dicht en was Lieke daar met een mooie afstander. In de eerste helft werd er door beide ploegen weinig gescoord en werd er gerust met een 4-5 stand voor de Sterkenburg-formatie.

In de rust gaf Coach Geertje, die weer terug was van haar vakantie, een motiverende preek. Vorige week waren we ook in de tweede helft veel sterker dan in de eerste, dus dit zou vandaag ook weer moeten lukken. Er waren nog genoeg verbeterpunten en we moesten allemaal een stapje harder. In de beginfase van de tweede helft leek dit te lukken. Door onder andere goals van Wim, Anne-Jan en Marieke werd de stand op 6-10 gebracht. Het slaagde echter niet om deze voorsprong van 4 doelpunten vast te houden. De Walden kwamen langzaamaan dichterbij en de oranjehemden verslapten in de eindfase. Door onnodige fouten van Invicta/Frigro en een scherp schietende heer van de Walden lukte het de tegenpartij om op voorsprong te komen. En toen... klonk het eindsignaal, eindstand: 15-14.

Komende zaterdag speelt het tweede van Invicta/Frigro om 11.00 uur tegen ROG in Groningen. Publiek is natuurlijk van harte welkom!