Pupil van de week Sytze Dam

Zaterdag 10 maart was het de beurt aan Sytze Dam om pupil van de week te zijn. Sytze speelt zelf in de D3 en had vandaag geen wedstrijd. Korfbal zit in de familie bij Sytze, zijn zus Anke en broer Eelke korfballen namelijk ook en waren er vandaag natuurlijk ook bij om Sytze aan te moedigen.

Hij en de pupil van frigro, Elize Lijklema, waren mooi op tijd aanwezig. Sytze had er vooral heel veel zin in en leek niet heel erg zenuwachtig te zijn. Nadat de pupillen zich hadden omgekleed en hun medaille om hadden gekregen zijn we mee de kleedkamer ingegaan voor de voorbespreking. Het was duidelijk, Invicta/Frigro 1 moest vandaag winnen van Thrianta 1 om in de 3e klasse te blijven. Het beloofde een zeer spannende wedstrijd te worden.

Voordat de wedstrijd begon moest er nog worden besloten met wie Sytze het veld op zou lopen. Dit was even een moeilijke keuze, maar uiteindelijk werd het Ruurd. Na het oplopen en een mooie doorloopbal was de spanning er af en konden we rustig naar de wedstrijd gaan kijken. De wedstrijd ging gelijk op en was erg spannend. Het was erg gezellig op de bank en we hebben mooie goals gezien. Met een kleine voorsprong voor Invicta/Frigro gingen we mee de kleedkamers in.

De tweede helft was alleen nog maar spannender, want toen moest het gebeuren. Toen ze ook nog achter kwamen te staan met een stand van 15-17 werd de spanning om te snijden. De hele wisselbank zat in spanning de slotfase te kijken, dus ook de pupillen van de week. Onder aanmoediging van Sytze scoorde Silva gelukkig de 18-17 en hield de verdediging het daarna dicht.   

Nadat Sytze met het eerste mee was gelopen om het publiek onder luid applaus te bedanken was het tijd voor de strafworpen. Na even oefenen mocht hij er 10 nemen en van de 10 strafworpen heeft hij er 4 gemaakt. Goed gedaan!

Sytze ik vond het erg gezellig om met jou deze spannende wedstrijd te bekijken!