Sylke pupil van de week

Deze week was Sylke Kooistra pupil van de week. Sylke woont met haar ouders en 2 broers op de bernhardlaan in Kollum. Sylke is de enige binnen het gezin die op korfbal zit.

Sylke zit in de D2 en haar coach is Weinyk, het team is heel leuk en gezellig. Bij veel van haar team leden zit ze ook in de klas op de prins Bernhardschool in groep 7, dit maakt het nog leuker. En hierdoor krijgen ze tijdens gym op school ook vaak korfbal. Ze moeten hun meester Lieuwe de spelregels vaak uitleggen maar dat maakt het juist leuk vindt Sylke.

De D2 heeft vandaag gewonnen met 15-5 van Wez Warber. Sylke heeft zelf 2 gescoord! Door deze winst blijft de D2 boven aan staan in hun poule. Sylke staat het liefst in de aanval, afstanders en doorloopballen gaan haar goed af.

Nu naar de wedstrijd van het eerste. Sylke was wel een beetje zenuwachtig van te voren, maar had er erg veel zin in. Ze werd aan de kant aangemoedigd door haar teamgenootjes en vriendinnetjes Marije en Gitte . De voorstel ronde was geweest en toen kwam de spannende doorloopbal, maar Sylke liet zien dat ze onder druk ook kan scoren. Super gedaan!!!

Het fluitsignaal ging en de wedstrijd begon, het viel Sylke meteen op dat ze heel snel speelden. Van het eerste kende ze al aardig wat spelers zoals Sijke, Marieke en Sanne die vandaag met het eerste mee deed. De Pauze bespreking was interessant en Sylke snapte wat de trainer bedoelde. Sylke voorspelde dat de eindstand 15-12 zou worden, ze zat heel dichtbij want de eindstand was 16-13.

Na de wedstrijd was het tijd voor de strafworpen Sylke, dit ging haar goed af want ze scoorde maar liefst 6 strafworpen, super!!

Sylke ik vond het erg leuk om met jou vanaf de spelersbank de wedstrijd van 1 te kijken, bedankt!