Invicta/Frigro 1 - Pallas'08 1

Op zaterdag 9 december 2017 om 16:45 uur stond de wedstrijd tegen Pallas voor de Invicta Frigro combinatie op het programma.  Vooraf wisten de Invicta/Frigronaren dat dit een lastige tegenstander was en het een belangrijke zaak was dat iedereen scherp begon aan de wedstrijd. In de voorbespreking wist trainer/coach Raymond Vetter de ploeg goed op scherp te zetten.

De wedstrijd begon lastig voor Invicta/Frigro. Het eerste schot van Pallas was gelijk raak. Zelf wisten de oranjehemden de korf niet te vinden en stonden ze vrij snel met 3-0 achter. Daarna begreep Invicta/Frigro toch dat de bal door de korf heen moest en kwamen ze sterk terug.  Over en weer werd er gescoord en Invicta/Frigro kwam op een 8-8 gelijke stand. De laatste 10 á 5 minuten van de 1e helft zat Invicta/Frigro beter in de wedstrijd dan Pallas. Helaas wisten ze dit niet in doelpunten om te zetten en werd er gerust met een stand van 9-9.

De tweede helft was het Pallas dat scherper was in de afronding. De verdedigende scherpte was er bij Invicta/Frigro ook wat van af en er werd te veel ruimte weggegeven. Dit wist Pallas zeer effectief te benutten. In een korte periode wist Pallas een voorsprong te pakken van 20-12. Toen, helaas te laat, schrok Invicta/Frigro wakker en scoorde de ploeg weer. Het gat was alleen te groot geworden en de eindstand van 22-17 was een feit.

Volgende week mag Invicta/Frigro aantreden tegen DWA/Argo 1 uit het Groningse Winsum.
DWA staat laatste met 2 punten. Invicta/Frigro heeft 1 punt meer. Het gaat een belangrijke wedstrijd worden waar er gestreden gaat worden om 2 belangrijke punten. Wij hopen u allen te zien en te horen in de Van der Bij-Hal.