Geschreven door Bernard Kamperman op .

Invicta 3 wint wedstrijd met 17-16 na een 11-3 achterstand

Afgelopen zaterdag speelde Invicta 3 tegen Ven V/ Quick 3 in Hardegarijp. Invicta had tot nu toe 2 wedstrijden gewonnen maar wist wel dat V en V wel eens een zwaardere dobber kon worden. Dat bleek al na vijf minuten. Helaas bleef het vele publiek van de voorgaande wedstrijd niet zitten voor een ons derde team. Gezien het begin van de wedstrijd was dat maar goed ook. Gezien het einde van de wedstrijd, was het schouwspel veel meer waard dan de beste wedstrijd van voetbalclub Heereveen.

Invicta startte de wedstrijd met Wietze Jan Grijpma, Andre Kalsbeek, Anneke Dijkstra en Danielle Broersma. In het andere vak speelde Alle Thiemen Pranger, Wytse Miedema, Iris Maijs en Tessa de Poel. De kantspelers keken de eerste helft al vrij snel tegen een scorebord aan waar niemand van Frigro/ Invicta blij van werd. V en V startte met een goede opstelling en vooral de heren schoten van enorme afstanden raak, Andre Kalsbeek gaf een heel aantal keren behoorlijk druk maar er werden knappe goals gescoord. Een stukje klasse werd getoond. Frigro had moeite om te herstellen. Andre Kalsbeek viel helaas na 10 minuten geblesseerd uit en Yme Westra liet de invalbeurt over aan Ruurd Meindertsma die wat moeite had om het geschikte shirt te vinden. Invicta had in het begin van de wedstrijd behoorlijk moeite om langere aanvallen te draaien en een goede rebound neer te zetten. Gaande de wedstrijd werd dat wel beter. Toch kon Invicta niet voorkomen dat V en V duidelijk de betere ploeg was de eerste helft. Het was op een bepaald moment gênant om naar het scorebord te kijken want Quick liep via 6-1 uit naar een 11-3 voorsprong. Gelukkig werd er vlak voor rust nog twee maal gescoord.

Voor de wedstrijd was er een hele luchtige, weinig zinvolle bespreking. Het was een gezellig samenzijn. In de rust was dit heel anders. Ondanks de grote achterstand wilde Invicta wel meer laten zien. Er werden pittige woorden uitgesproken. De aanvallen werden al beter en er lagen ook wel kansen.

Na de rust pasten de Garijpers een aantal wissels toe die kansen boden voor de Stroobossers. De ploeg werd daardoor zwakker en Invicta werd juist sterker. Er werden een aantal kansen afgerond. Wytse Miedema was in deze fase erg belangrijk voor de ploeg en onder leiding van hem knokten de Kollumers zich weer langzaam terug in de wedstrijd. Hij scoorde zelfs een enorme afstander en dat was zijn vijfde doelpunt. Invicta kwam tot 12 -9 en het begon weer op een wedstrijd te lijken. Het was zelfs zo dat Invicta in deze fase van de wedstrijd beter was. Toch liet V en V zich niet uit het veld slaan. Iris Maijs daarentegen letterlijk wel want ze moest geblesseerd het veld verlaten. Anneke Planting, met de Sinterklaascadeaus reeds in haar bezit, was toch aangeschoven en deed nuttige dingen tijdens haar invalbeurt , ze pakte een paar steals. Tien minuten voor tijd roken de Kollumers kansen na een mooie doorloopbal van Danielle Broersma, die na drie wedstrijden al laat zien dat ze een behoorlijke toegevoegde waarde heeft voor deze ploeg (onze dank is groot ) maar wisten wel dat het ook gewoon een inhaalrace voor niets zou kunnen zijn. Niets bleek minder waar. Invicta stond 16 -14 achter maar Alle Thiemen, vroeger een beruchte spits, wist dat hij het kon. De 16-15 van een meter of 12 was dan ook een behoorlijke bevrijding en opluchting voor zowel het team als Alle Thiemen zelf, hij deed dit kunstje vlak daarna nog een keer over en zowaar stond er een gelijke stand op het scorebord. Dit keer fijn om naar te kijken. 3 minuten voor tijd, 2 minuten na de goal van Alle Thiemen, scoorde Wietze Jan een prachtige uitstarter en vlak daarna floot de scheids al af. Een ongelooflijke inhaalrace en wat een adrenaline en plezier. De ploeg speelt geen legeau maar zo mag het wel voelen. Volgende week tegen de Hoeve wat erg zwaar zal worden, maar na zo’n wedstrijd kan je wel een stootje hebben. Voor als u zich verveelt…….eind van de middag in Kollum en het kaartje is goedkoper dan u zult verwachten. We hopen u te zien. U had erbij moeten zijn.