Geschreven door Sanne van der Meulen op .

Invicta/Frigro lijdt eerste puntenverlies tegen Achilles (A)

Afgelopen zaterdag 7 december reisde de ploeg van coach Johan Boerema af naar Almelo waar de wedstrijd tegen Achilles (A) op het programma stond. Voor de Pruttelpot-formatie was dit een wedstrijd met een onbekende tegenstander, gespeeld op onbekend terrein. Na voorgesteld te zijn aan het publiek floot scheidsrechter Vermeulen rond 15.50 uur voor het begin van de wedstrijd.

Invicta/Frigro wist de openingstreffer te noteren, maar al vrij snel was het weer gelijk. Het publiek in Almelo zag een eerste helft waarin beide ploegen aan elkaar waren gewaagd. Maar het was voornamelijk Invicta/Frigro die steeds aan de goede kant van de score stond. Toch kwam de ploeg uit Almelo op gelijke hoogte en daarna op een 12-10 voorsprong. Echter vlak voor rust wist Invicta/Frigro de achterstand nog om te draaien in een voorsprong door driemaal op rij te scoren. Beide ploegen zochten de kleedkamers op bij een stand van 12-13 in het voordeel van de oranjehemden.

Na rust sloeg de Pruttelpot-formatie een gat van twee doelpunten. De gehele tweede helft werd de voorsprong vastgehouden tot tegen het einde van de wedstrijd aan. Met een stand van 16-20 op het scorebord zag het er gunstig uit voor Invicta/Frigro. Alleen het lukte de ploeg uit Kollum/Gerkesklooster niet om verder uit te lopen. Integendeel, de oranjehemden kwamen helemaal niet meer tot scoren. In deze slotfase van de wedstrijd werden veel overtredingen tegen de Kollumers gefloten en dat bood Achilles de kans om weer terug te komen en het gat te dichten. Achilles wist zelfs vier doelpunten op rij te scoren waardoor de Almeloërs toch nog een punt konden bijschrijven. Zo werd er afgefloten bij een stand van 20-20. Voor Invicta/Frigro betekende dit een zuur puntverlies. Meegereisd publiek, bedankt!

Volgende week zaterdag 14 december zullen de punten gepakt moeten worden tegen TOP (V) om 19.00 uur in de van der Bijhal. Voor Invicta/Frigro zal dit wederom een onbekende tegenstander zijn. Publiek is van harte welkom!