Pupillen van de week

Zaterdag 30 November 2019  kwamen er 2 dametjes naar de sporthal, want ze hadden een uitnodiging gekregen omdat ze pupillen van de week waren bij de wedstrijd van Invicta/Frigro tegen Ekc 2000 .

Het waren Marije Nutma en Sjoukje Zijlstra.

Nou dacht ik van te voren , ik maak 2 verslagen van hun verhaal, maar al snel bleek dat ze (bijna) in alles gelijk denken, doen en zijn, dus het wordt een gezamenlijk verslag.

Marije Nutma woont met haar ouders en zusje Eline in Kollum, ook haar zusje en haar vader zitten  op korfbal.

Sjoukje Zijlstra woont met haar ouders en broertje in Kollum, ook Sjoukje haar broertje korfbalt.

Ze zitten allebei op de Casimirschool en hebben 2 juffen, Ieteke en Evelien( die laatste  hebben ze maar 1 dag, want die is ook strenger volgens de dames).

Ook op school met de gymnastiek doen ze wel korfbal, omdat de juf het ook wel leuk vindt.

Ze zitten allebei in de D1 en hun trainers zijn Alex Visser en Rien van der Laan, de trainingen vinden ze wel leuk, en ze vinden Rien wat strenger dan Alex, maar het team vinden ze wel leuk, maar het leukst vinden ze de wedstrijden en dan vooral het schieten.

De wedstrijd van gister hebben ze gewonnen, in de rust stonden ze nog maar met 3-1 voor en de einduitslag was 16-2, een super overwinning.

Nu naar de wedstrijd van het eerste, mee in de kleedkamer met het team(spannend), waar coach Johan Boerema de voorbespreking deed, ze vonden dat wel lang duren, dat was bij hun eigen wedstrijd nooit zo.

Toen moesten ze nog nadenken met wie ze gingen oplopen om voorgesteld te worden, Marije koos Silva en Sjoukje ging voor haar trainer/coach Alex. Na de voorstelling wat ze erg leuk vonden gingen we op de bank zitten en de wedstrijd begon.

De dames hielden allebei de stand  bij en wie er scoorde, dat is voor diegene die ook op de bank zitten altijd erg fijn omdat je daar het scorebord niet ziet.

Onder het genot van chocolade/snoepjes en drinken hebben we de wedstrijd gevolgd, het was niet erg spannend. Tijdens de rust weer mee de kleedkamer in voor de bespreking, maar dat ging snel, want het ging goed, we hebben gewonnen met 28-18, beide dames hadden ook wel voorspeld dat ze meer dan 20 zouden halen en dat is ruim gelukt.

Na de wedstrijd moesten ze alle 2 nog 10 strafworpen nemen en ook dat deden ze gelijk, allebei 3 gescoord, super dames.

Aan het eind van deze mooie middag kregen ze van Silva en Alex een mooi herinnering  van het “pupil van de week”zijn.

Marije en Sjoukje, heel erg bedankt dat jullie pupil van de week wilden zijn, ik vond het super leuk om jullie te begeleiden, geniet van de herinnering en aandenken.

1
2
3
4