Geschreven door Sanne van der Meulen op .

Invicta/Frigro 1 wint met ruime cijfers van NQL 1

Afgelopen zaterdag 11 mei stond voor de hoofdmacht van Invicta/Frigro de eerste thuiswedstrijd van het veldvoorjaar op het programma. Na twee weken vrij te zijn geweest mocht er tegen NQL 1 aangetreden worden. De vorige ontmoeting bleek een spannend duel, maar werd toentertijd afgesloten met twee punten. Met de zon en een vrij aanwezige wind startte de wedstrijd om 15.30 uur op sportpark Baensein onder leiding van scheidsrechter de Haan.

Het was de uitploeg die de score middels een afstandsschot opende in Kollum. In deze beginfase van de wedstrijd waren de ploegen nog enigszins aan elkaar gewaagd, maar daarna was het al gauw Invicta/Frigro wat het initiatief nam. De ploeg uit Kollum en Gerkesklooster bouwde van 4-2 uit naar een stand van 8-2. Via meerdere schijven werden de doelpunten gemaakt en dat zorgde ervoor dat er bij rust een comfortabele 10-4 op het scorebord stond.

Belangrijk was om de tweede helft niet te verslappen en het goede spel door te zetten. Na een kleine 10 minuten in de tweede helft was de wedstrijd eigenlijk definitief gespeeld toen het scorebord 15-5 aangaf. NQL wilde nog wel, maar Invicta/Frigro was simpelweg te sterk. Ook de tweede helft liet de Pruttelpot-formatie zien dat er via meerdere schijven gescoord kon worden en werd de voorsprong als maar meer uitgebouwd naar 20-7. Verdedigend was de tweede helft iets minder, maar daar tegenover stond dat er aanvallend veel doelpunten gemaakt werden. Zo eindigde de wedstrijd met een duidelijke zege van 24-12 in het voordeel van de oranjehemden.

Invicta/Frigro heeft NQL deze wedstrijd vrijwel geen moment het gevoel gegeven dat er iets te halen viel. Daardoor waren er twee belangrijke punten behaald wat vertrouwen geeft voor de wedstrijd van aankomende zaterdag. Op 18 mei wordt er namelijk gespeeld tegen Spannum 1 om 15.30 uur in Spannum. Aanwezig publiek bedankt en hopelijk tot aankomende zaterdag!