Invicta/Frigro 2 wint van Mid-Fryslan/Jansma Burdaard 5

Op 29 september stond er een thuiswedstrijd op het programma voor de Sterkenburg formatie.

De koploper uit Grou kwam naar Kollum om hun koppositie te verdedigen.

Deze wedstrijd stond onder leiding van Edward Hoen.

In het zonnige Kollum floot de scheidsrechter om 14:00 uur voor het begin van de wedstrijd.

De sterkenburg formatie werd deze week gecoacht door Willem Kroodsma en Klaas Visser.

Invicta/Frigro  begon niet scherp aan de wedstrijd, na 10 minuten stond Mid-Fryslan met 1-4 voor.

Na dit mindere begin kwam de Sterkenburg-formatie sterk terug en wist het ervoor te zorgen dat ze toch met een redelijk goed gevoel de rust in konden. De thee werd opgezocht met een 6-4 voorsprong voor Invicta/Frigro.

In de rust werd er door beide coaches gezegd dat we scherp moesten blijven en dat we niet weer zo slap uit de kleedkamer moesten komen. Het spel was wel goed in het tweede gedeelte van de eerste helft en dat moesten we vasthouden.

Nadat iedereen de thee op had gingen we met een goed gevoel de tweede helft in.

In de tweede helft was het maar 1 ploeg die het spel dicteerde en dat was Invicta/Frigro.

Verdedigend hield de ploeg het heel lang dicht in de tweede helft en aanvallend waren er mooie doelpunten te zien.

Met nog 5 minuten te gaan was het Jorn v/d Weg die al wel een paar keer de korf wist te vinden moest toezien hoe zijn heer van grote afstand toch nog te korf wist te vinden.

Door een uitstekende tweede helft fluit de scheidsrechter na 60 minuten korfbal af met een eindstand van 19-5 voor de ploeg uit Kollum.

Door de tweede overwinning op rij stijgt  Invicta/Frigro 2 op de ranglijst naar de 4de plek.

Volgende week speelt Invicta/Frigro 2 de uitwedstrijd tegen de De Walden 5 om 17:00uur in Tytsjerk.