Invicta/Frigro 1 pakt winst op NQL

Zaterdag 22 september reist de Pruttelpot-formatie af naar een regenachtig Burdaard. Hier mochten we het opnemen tegen NQL 1.

Om 15:30 floot scheidsrechter de heer G. Keuning af om te beginnen. In de aanval begonnen Alex Visser, Jesse van Manen, Sanne van der Meulen en Elisa Zijlstra. De verdediging bestond uit Wytze van Santen, Gerben de Vries, Silva van der Laan en Jenny Nicolai.

Aan het begin van de wedstrijd wisten Invista/Frigro en NQL de korf te raken, hierdoor liep de wedstrijd gelijk op en stond het na een paar minuten 2-2. Na een minuut of 10 gespeeld te hebben viel er een gat in de wedstrijd waarin beide ploegen niet wisten te scoren, na deze 10 minuten wisten beide ploegen weer om en om te scoren. De rust werd ingegaan met een stand van 6-5.

De tweede helft startten we met goede moed na een peptalk van coach Durk Oostra. Door afstandschoten van Alex Visser en een strafworp van Gerben de Vries wisten de oranjehemden weer op een voorsprong te komen van 6-8. Na deze stand wist Invicta/Frigro de voorsprong niet meer uit handen te geven.  De rest van de tweede helft scoorden beide ploegen nog om en om, wat tot een eindstand leverde van 12-14 in het voordeel van de Pruttelpot formatie

Volgende week zaterdag, 29-9, wordt er thuis op het Baensein gespeeld om 15:30 tegen Spannum 1. Hopelijk komt publiek ons weer aanmoedigen!