Geschreven door Sanne van der Meulen op .

Invicta/Frigro beleeft goede start in de 1e klasse

Zaterdag 27 november mocht Invicta/Frigro haar eerste wedstrijd in de eerste klasse spelen. De Pruttelpot-formatie wist vorig seizoen promotie af te dwingen. Hierdoor komen zij dit zaalseizoen uit in de eerste klasse. Dit betekent dat er wordt gespeeld met een schotklok en zuivere speeltijd. De oranjehemden namen het op tegen Noordenveld, eveneens afgelopen seizoen gepromoveerd naar de eerste klasse. De wedstrijdbal werd gesponsord door vishandel Sterkenburg. De pupillen van de week waren Lotte de Kok en Jouke Pieter van der Wal die voorafgaand aan de wedstrijd een doorloopbal mochten nemen.

Om 19.30 uur floot scheidsrechter Van der Veen voor het begin van de wedstrijd. De ploeg uit Kollum/Gerkesklooster nam direct het initiatief in de wedstrijd. Invicta/Frigro wist de score te openen en bouwde vervolgens de voorsprong al vrij snel uit. Noordenveld had het eerste deel van de eerste helft vrij weinig in te brengen. Noordenveld probeerde via een aantal wissels de wedstrijd te kantelen. De oranjehemden wisten de score echter uit te bouwen naar 11-2. Vlak voor rust wist de ploeg uit Roden nog twee doelpunten te maken. De ploegen gingen de rust in met een stand van 11-4.

Ook na de onderbreking wist Noordenveld direct twee doelpunten te maken. Het geloof  kwam weer terug bij de Rodenaren. Dit was van korte duur. De Pruttelpot-formatie bleef zelf ook scoren, waardoor het  15-6 werd. Invicta/Frigro wist de score echter niet verder uit te bouwen. Noordenveld wist daarentegen nog een aantal maal de korf te vinden. De wedstrijd eindigde bij een stand van 18-13 in het voordeel van de thuisploeg.

Het publiek wordt bedankt voor de aanmoediging. Graag zien wij jullie aankomende zaterdag weer. Zaterdag 3 december neemt Invicta/Frigro het om 20.00 uur op tegen Udiros in Nieuwehorne.