Geschreven door Bernard Kamperman op .

Invicta/Frigro 1 wint kraker van Thrianta

Zaterdag 8 oktober stond de kraker tegen Thrianta uit Hoogeveen op het programma. Een wedstrijd waar voor beide ploegen belangrijke punten op het spel stond. Invicta/Frigro had dit seizoen in de competitie nog niet verloren. Thrianta had wel een wedstrijd verloren en had winstpunten nodig om bovenin aan te sluiten, bij de ploeg uit Kollum/Gerkesklooster. Er stond dus een mooie wedstrijd op het programma.

Om 18.30 uur floot scheidsrechter A.F. van der Meer de wedstrijd in. De Pruttelpot-formatie, onderleiding van coach Johan, begon scherp en opende de score. Thrianta haakte aan en tot een score van 3-3 ging het gelijk op. Daarna wist de Pruttelpot-formatie een gaatje te slaan en stond er 6-3 op het scorebord. Thrianta voorkwam dat de ploeg uit Kollum/Gerkesklooster verder uitliep en wist het verschil terug te brengen naar één doelpunt. Voor rust kregen de Invictenaren nog een strafworp mee die werd benut. Met een ruststand van 10-8 zochten beide ploegen de kleedkamers op.

De tweede helft startte Thrianta scherp door een strafworp te benutten en vervolgens met een 11-11 stand gelijk te komen met Invicta/Frigro. De oranjehemden scherpten zichzelf op en wisten daarna vier keer achter elkaar het gat van de korf te vinden. Het gaatje van vier was gevonden en zou in deze wedstrijd ook niet meer weg worden gegeven. De ploeg uit Hoogeveen kwam enkel nog een keer terug tot twee doelpunten verschil. Dichterbij kwam Thrianta echter niet meer. De ploeg uit Kollum bleef scoren wist te winnen met 22-17.

Het was een beladen wedstrijd waarbij de ploeg van coach Johan en trainer Sake de punten in Kollum wist te houden.

Volgende wedstrijd is zaterdag 15 oktober. Invicta/Frigro 1 speelt dan uit tegen Udiros 1 om 15.30 uur. Publiek is dan van harte welkom bij sportcomplex Nieuwehorne.