Geschreven door Wytze van Santen op .

Gelijkspel na spannende wedstrijd de Granaet 1 - Invicta/Frigro 1

Afgelopen zaterdag 9 april stond de eerste promotiewedstrijd voor Invicta/Frigro 1 op het programma. De tegenstander voor deze partij was K.V. de Granaet uit Dokkum. Het was al een lange tijd geleden dat deze ploegen elkaar tegen kwamen in een officiƫle wedstrijd. Er kon dus niet veel worden gezegd over hoe de wedstrijd zou verlopen.

Wel is voor de Invictenaren promotie al zeker, doordat ze ongeslagen bovenaan in hun poule zijn geƫindigd. Voor de Granaet was dit echter nog niet het geval, want zij hebben in hun poulewedstrijden hier en daar punten laten liggen. Ondanks dat er voor Invicta/Frigro minder druk op stond, waren zij natuurlijk er op gebrand de wedstrijd naar eigen hand te trekken. Het beloofde een leuke wedstrijd te worden.

Om 14:00 gaf de heer E. van de Linde het startsignaal en de wedstrijd werd scherp begonnen door de Oranjehemden. Er stond al snel een stand van 0-4 op het scorebord. Ondanks dat Invicta/Frigro goed begon, wist de Granaet het hoofd koel te houden en uiteindelijk het gat niet groter dan 3 te laten worden. De Pruttelpotformatie wist de stand niet verder uit te breiden en de ruststand was dan ook 9-11. Nog altijd in het voordeel van de ploeg van Johan Boerema.

Ondanks dat Invicta/Frigro zich na de eerste helft aan de goede kant van de score bevond, was het wel duidelijk voor het team dat er toch een schepje bovenop moest. Na rust begon de Granaet dan ook een stuk beter aan de tweede helft. Na een stand van 13-13 wisten ze voor het eerst in deze belangrijke wedstrijd op voorsprong te komen en dit ook vast te houden. Met niet veel tijd meer op de klok en een score van 18-15 was de opdracht voor Invicta/Frigro duidelijk: er moest een tandje bij gezet worden.

Met de nodige moeite werden de laatste minuten toch nog erg spannend. Het lukte de ploeg uit Kollum/Gerkesklooster om de stand gelijk te trekken. De eindstand is 21-21 geworden. Voor het publiek was dit een erg spannende en mooie pot om te zien, maar dit was uiteraard niet de gewenste uitslag.

Komende zaterdag 16 april speelt Invicta/Frigro 1 nogmaals tegen de Granaet 1 om te bepalen wie er door zal gaan naar de eerste klasse. Deze wedstrijd zal gespeeld worden om 20:15 in de van der Bij hal in Kollum. Voorafgaand aan deze partij om 18:45 zal ons tweede team spelen voor handhaving in de reserve tweede klasse.

Wij willen het publiek van afgelopen zaterdag bedanken voor de support! Wij hopen jullie komende zaterdag allemaal weer te zien om ons te helpen de wedstrijd te winnen.

OPROEP: Trek zoveel mogelijk oranje kleding aan en neem alle toeters en bellen mee die je in huis kunt vinden!