Geschreven door Maarten Piersma op .

Invicta/Frigro 1 wederom te sterk voor Sios 1

Zaterdag 12 maart wist Invicta/Frigro 1 belangrijke punten te bemachtigen van Sios 1. De vreugde was groot, maar iedereen wist dat er doorgepakt moest worden. Want woensdag 16 maart stond het tweede duel tegen Sios 1 alweer op het programma (deze wedstrijd werd gespeeld op woensdag, doordat de eerdere geplande wedstrijd werd verhindert door corona). Om goed beslagen ten ijs te komen werd de wedstrijd van 12 maart gezamenlijk met het team teruggekeken. Vervolgens is de wedstrijd besproken en zijn de aandachtspunten in kaart gebracht.

Op woensdag 16 maart mocht Invicta/Frigro 1, na de zinderende wedstrijd van Invicta/Frigro 2 tegen Sios 2, het opnemen tegen Sios 1. De scores kwamen enigszins moeilijk op gang. Maar door de degelijke verdediging, had de aanval de tijd om de voorsprong op 0-2 te zetten. Na de vak wissel wist Wytze van Santen de 0-3 en 0-4 op zijn naam te schrijven. De pruttelpotformatie had de smaak te pakken, waardoor zij de 0-5 voorsprong konden pakken. Op dit punt werd Sios 1 wakker,  en konden zij terug komen tot een stand van 4-8. Sios 1 had zich opgescherpt, wat betekende dat de oranjehemden er een tandje bij moesten doen. Dit werd waargemaakt. Tien minuten voor rust waren beide partijen erg doeltreffend. In deze tien minuten Wist Sios 4 doelpunten bij te schrijven, daarin tegen wist de pruttelpotformatie in dit tijdsbestek 7 ballen door de korf te halen. Wat ervoor zorgde dat Invicta/Frigro met een ruime voorsprong van 8-15 de rust in ging.

In de tweede helft werd als maar door gestreden. Sios had er nog vertrouwen in, en hoe gedreven Invicta/Frigro in de eerste helft speelde, zo werd er in de tweede helft stevig doorgespeeld. Dit resulteerde in een strijdlustige wedstrijd, waarbij de eindstand eindigde in het voordeel van de oranjehemden met 14-22. Al dus konden de welverdiende punten mee naar Kollum, dit door de solide aanvallen en de gedegen verdediging van de pruttelpotploeg.

We willen het publiek bedanken! En zien jullie graag weer langs de lijnen!