Geschreven door Silva van der Laan op .

Invicta/Frigro 1 wint onder tropische temperaturen van SIM 1

Zaterdag 1 juni nam de Invicta/Frigro 1 het op tegen SIM 1. De vorige ontmoeting werd  in een stroeve wedstrijd gewonnen door de ploeg uit Kollum/Gerkesklooster.

We wisten dat er vandaag weer hard gestreden moest worden om de punten hier te behouden.

Onder mooie weersomstandigheden floot scheidsrechter A. van der Griend om half vier af.

Het was de uitploeg die de score middels een afstandsschot opende in Kollum. In deze beginfase van de wedstrijd waren de ploegen nog enigszins aan elkaar gewaagd, maar daarna was het al gauw Invicta/Frigro wat het initiatief nam. De oranjehemden bouwden van 4-3 uit naar een stand van 8-5. Door verschillende spelers uit te spelen werd er veel gescoord en dat zorgde ervoor dat er bij rust een comfortabele 11-5 op het scorebord stond.

In de rust werd ons verteld door trainer/coach Durk Oostra  dat we nu niet moesten verslappen en het goede spel door te zetten. Na een kwartier in de tweede helft bleek de wedstrijd al gespeeld te zijn, het scorebord gaf 14-7 aan. SIM probeerde alles op alles te zetten om nog wat dichterbij te komen, maar Invicta/Frigro was simpelweg te sterk. Ook in de tweede helft liet de Pruttelpot-formatie zien dat iedereen kon scoren en daardoor werd het gaatje met SIM als maar groter, inmiddels is de stand 18-8. Zo eindigde de wedstrijd met een duidelijke zege van 20-8 in het voordeel van de oranjehemden.

Op zaterdag 15 juni zal er om half 4 worden gestreden in Surhuizum, namelijk tegen DTS 1. Dit zal voor ons en belangrijke wedstrijd worden. Aanwezig publiek bedankt en hopelijk tot zaterdag 15 juni! 

©Foto's Sake Beerstra