Geschreven door Harmke de Vries op .

Pupil van de week: Demi

Afgelopen zaterdag 16 maart moest Invicta/Frigro het opnemen tegen Pallas.

Bij deze wedstrijd was Demi Wiersma de pupil van de week.

Tijdens de wedstrijd van het tweede kon ik Demi mooi wat vragen stellen.

Demi woont in Kollum op de Oostenstein. Hier woont ze samen met haar vader, moeder, zus en broertje. Demi haar oudere zus Silke zit ook op korfbal in de C2. Haar ouders korfballen niet, maar sporten wel. Zo voetbalt vader en volleybalt moeder. Ik kan wel zeggen dat het een sportieve familie is.

Demi korfbalt in de D1. Alex en Rien zijn de trainers. Demi vindt het leuke trainers en soms zijn ze grappig. Ze zit nu ongeveer drie jaar op korfbal. Toen ik Demi vroeg wat ze het leukste vindt aan korfbal: zei ze meteen scoren. Zelf hadden ze zaterdag met 13-0 gewonnen en Demi had 2 gescoord. Goed zeg!!.

Demi kent al een paar spelers van het eerste. Zo kent ze Alex, Sanne en Silva. In de voorbespreking vroeg Alex met wie Demi wil oplopen. Helaas Alex ze koos niet voor jou, maar wilde met Sanne oplopen.  Na het oplopen mocht Demi een doorloopbal nemen. Helaas ging de doorloopbal net mis. We gingen op de bank zitten en de wedstrijd begon.

Demi wilde de stand wel bijhouden. Dit deed ze ook erg goed. Soms werd er wel heel snel gescoord en konden we niet zo snel zien welke speler scoorde of een goal doorliet. Tijdens de rust stond Invicta/Frigro met 9-10 achter. Gelukkig begon de tweede helft goed en stond Invicta/Frigro zelfs een tijdje voor. Spannend was de wedstrijd wel. Demi vroeg mij of ze nog kampioen konden worden. Helaas kan dit niet meer, maar het is wel belangrijk dat ze winnen om degradatie te voorkomen. Het begrip degradatie is best wel lastig uitleggen…. Nadat ik een poging had gedaan om het uit te leggen was Demi haar reactie: Maar dat is toch beter, want dan kunnen ze makkelijker winnen. Haha nou Demi hier had je wel een goed punt.  Uiteindelijk moest Invicta/Frigro genoegen nemen met een gelijkspel. Het werd 19-19.

Nu was het tijd voor de strafworpen. Demi scoorde er 4 van de 10. Keurig Demi. Demi vond de strafworpen het leukste, maar dat is goed te begrijpen aangezien ze scoren het leukste vindt aan korfbal.

Demi het was erg gezellig. Dankjewel dat je pupil van de week wilde zijn.