Geschreven door Thomas Visser op .

HAVIC kampioen 1e klasse!!!

Zaterdag 16 maart stond de kampioenswedstrijd van Havic op het programma tegen de concurrent Nic/Hoogkerk A1. Voor deze wedstrijd reisden we af naar het verre Groningen. De vorige wedstrijd tegen Nic/Hoogkerk was de stand 19-13 in het voordeel van Havic.

Om 16.20 uur klonk het beginsignaal van de scheids. Havic begon scherp aan de wedstrijd en er stond al gauw een stand van 0-2 op het scorebord. Hoogkerk daarentegen begon ook scherp waardaar het in het begin steeds gelijk op ging. Telkens wanneer er een gaatje viel lukte het Hoogkerk om toch bij te blijven. Vlak voor rust liep Havic nog enigszins uit en gingen we de rust in met een stand van 10-13.
Na de rust begon de wedstrijd moeizaam voor de Havicjes. We kregen gelijk 2 doelpunten tegen en de kansen die we kregen werden niet optimaal benut. Beide ploegen probeerden uit te lopen door te wisselen met de spelers, maar dat pakte niet heel goed uit en het bleef tot een stand van

14-16 spannend. Pas hierna lukte het Havic om een gaatje te slaan van 4 doelpunten verschil. Hoogkerk kreeg het niet voor elkaar om dit verschil te verkleinen en konden de Havicjes het verschil uitbreiden naar 6 verschil. Na 60 minuten spelen klonk het eindsignaal van de scheidsrechter waarbij er een stand van 16-22 op het scorebord stond in het voordeel van de Havicjes. Dit betekend dat Havic A1 kampioen is geworden in de eerste klasse. Dit werd natuurlijk even gevierd in de kantine van de sporthal waar we met de Havicjes, ouders en staf heerlijk hebben gegeten. Ook werd er genoten van een heerlijke taart, gekregen van het bestuur van Invicta en Harkema!