Geschreven door Lieke Terpstra op .

Invicta/Frigro 2 – EKC 2000 2

Op zaterdag 2 maart stond er na een lange periode zonder wedstrijden weer een wedstrijd voor het tweede op het programma, en wat voor één. Een belangrijke pot om de plaatsen 2 en 3 op de ranglijst. Bij winst zouden we de 2e plaats over kunnen nemen van EKC 2000. De vorige ontmoeting met EKC 2000 mondde uit in een 18-15 nederlaag. We waren dus gebrand op een revanche. In de aanval begonnen Wim, Jesse, Sijke en Lieke. In de verdediging startten Jan, Weinyk, Marieke en Fennie. Daarnaast was er ook weer een goed gevulde bank met reservespelers aanwezig.

De scheidsrechter floot af en de wedstrijd kon beginnen. De score werd door ons geopend met een door Sijke afgeronde strafworp. In de eerste helft wisten we een aantal keer een voorsprong te pakken van 2 á 3 doelpunten, maar echt los kwamen we nooit. De dames van EKC 2000 sneden slim naar binnen en wisten hierdoor kansen af te ronden en strafworpen mee te krijgen. Daarnaast waren er een aantal goede schutters aan de kant van EKC 2000. Toch bleven wij ook de korf vinden en werden er doelpunten gemaakt door Marieke, Jan, Sijke, Wim en Weinyk. Dit resulteerde in een tussenstand van 12-13. Wedstrijd nog lang niet gespeeld dus.

In de rust werd nadrukkelijk besproken dat we goed voor moesten blijven verdedigen en de domme fouten eruit moesten halen. Helaas begonnen we erg matig aan de 2e helft waardoor we op een gegeven moment tegen een achterstand van 5 doelpunten aankeken. Toch gingen de kopjes niet naar beneden en werd de achtervolging ingezet. We wisten uiteindelijk op een gelijke stand te komen van 21-21, terwijl we 4 minuten daarvoor nog 3 doelpunten achter stonden. Inmiddels had Anne-Jan het veld betreden voor Weinyk en was Gerdien op de plaats van Fennie gekomen. De laatste minuten werd het stuivertje wisselen. In de voorlaatste minuut wist Anne-Jan zijn goede invalbeurt te bekronen met de gelijkmaker. Dit resulteerde in een eindstand van 22-22. Overige doelpunten in de 2e helft werden gemaakt door Jesse, Jan en Lieke.

Helaas dus geen overwinning, maar die verdiende de wedstrijd wellicht ook niet. Daarnaast mogen we, gezien de opgelopen achterstand, blij zijn met het punt dat we gepakt hebben. Hierdoor staan we nog steeds op een nette 3e plaats. Onze volgende wedstrijd wordt op zaterdag 9 maart om 17.40 uur in Harkema gespeeld tegen Harkema 2. Hopelijk tot dan!