Geschreven door Lieke Terpstra op .

Pupil van de week Maud van der Molen

Afgelopen week (3 maart) mocht ik de pupil van de week begeleiden. Dat was deze keer Maud van der Molen in de wedstrijd Invicta/Frigro 1 tegen EKC2000 1. En van Invicta was Ruben van Delden de pupil van de week.
 Maud was al vroeg in de sporthal zodat ze ook nog een stuk van de wedstrijd van het tweede heeft gezien.

Maud woont in Gerkesklooster samen met haar mama, papa en grote zus Esmee. Esmee zit ook op korfbal en haar papa en mama hebben ook altijd gekorfbald. Maud zit in groep 5 van basisschool de Claercamp en heeft daar 2 hele lieve juffen dat zijn juf Hedwig en juf Fenneke.  Op school doen ze tijdens de gymles soms korfbal en dat vindt Maud erg leuk. Maud heeft nog geen idee wat ze later wil worden maar gelukkig heeft ze nog genoeg tijd om dat te bedenken.

Het leukste van korfballen vindt Maud het trainen. Maud zit in de E1.  Haar trainer is Gerben en Maud vindt dat Gerben heel goed trainen kan geven.  Met de wedstrijden gaat het ook goed al hebben ze eerst wel heel vaak verloren. Gelukkig winnen ze de laatste tijd ook wedstrijden en dat vindt Maud leuk. Gerben is ook Maud haar idool en met hem wil ze graag oplopen als de wedstrijd gaat beginnen. Naast Gerben kent ze ook Wytze en Jorn van het eerste. Maud mag voorspellen wie gaat winnen. Maud denkt dat Invicta/Frigro gaat winnen met 20  - 10.

Dan is het zover. Maud en Ruben mogen met het eerste mee naar de voorbespreking. Maud vindt het best een beetje spannend dus mama gaat ook gezellig mee naar de kleedkamer. Trainer/ coach Durk Oostra vertelt de spelers waar ze op moeten letten en wat er allemaal belangrijk is. Maud en Ruben mogen ook nog vragen stellen. Dan is het wachten op het begin van de wedstrijd.

Maud en Ruben mogen nog even oefenen op hun eigen korf tot de wedstrijd gaat beginnen. Maud loopt samen met Gerben het veld op. Als iedereen is voorgesteld mag Maud een inloopbal nemen. Dan mogen ze op de bank zitten bij de reservespelers en Maud wil wel graag de stand bij houden. Maud zegt tijdens de wedstrijd dat het goed gaat. Ze vindt het leuk om het eerste te zien korfballen. Ze ziet wel dat haar trainer Gerben soms springt terwijl dat niet moet dus we spreken af dat ze dat tijdens de training met Gerben zal gaan oefenen.

Maud zat dichtbij met de uitslag van de wedstrijd want uiteindelijk wint Invicta Frigro met 23 -11.

Als de wedstrijd is afgelopen mag Maud nog op de foto met een speler naar keuze uit het eerste. Maud wil graag met Alex en Wytze op de foto dus dat doen we. Daarna mag ze samen met Ruben nog 10 strafworpen nemen. Maud weet er 2 door de korf te gooien. Dan krijgen ze nog een cadeautje en een zakje snoep.

Maud ik vond het erg leuk om jou te begeleiden als pupil van de week en ik hoop dat je nog heel lang blijft korfballen!