Geschreven door Sanne van der Meulen op .

Invicta/Frigro 1 verliest van DWA/Argo 1

 

Afgelopen zaterdag 27 oktober stond de thuiswedstrijd tegen DWA/Argo 1 op het programma. Invicta/Frigro 1 kende deze tegenstander inmiddels goed en wist wat haar te wachten stond. Het vorige duel in september ging verloren, dus de Pruttelpot-formatie wilde vandaag de punten in Kollum houden. Het zou een regenachtige middag worden, maar toch werd de wedstrijd gespeeld onder prima weersomstandigheden. Iets na 15.30 uur ging de wedstrijd van start op sportpark Baensein. 

De eerste aanval, bestaand uit Wytze van Santen, Gerben de Vries, Silva van der Laan en Jenny Nicolai, wist de eerste twee aanvallen direct om te zetten in doelpunten. Daarna was het de beurt aan het eerste verdedigingsvak, bestaande uit Alex Visser, Jorn van der Weg, Elisa Zijlstra en Sanne van der Meulen. Ook dit vak wist te scoren, waardoor er een stand van 3-1 op het scorebord stond. De start van de oranjehemden was goed. Maar op het moment dat Invicta/Frigro nog één doelpunt voorstond, draaiden de rollen om. Het was DWA die beter in de wedstrijd kwam door vier keer op rij te scoren. De scheidsrechter floot voor de rust en beide teams zochten de kleedkamers op met een ruststand van 6-9 in het voordeel van de ploeg uit Winsum. 

De tweede helft ging van start en de oranjehemden moesten een achterstand van drie doelpunten weg zien te werken. Door de verdedigende tactieken van DWA, namelijk achterverdedigen, had de ploeg uit Kollum het moeilijk. Toch wist de ploeg tot tweemaal toe het gaatje te verkleinen. Door verschillende wissels probeerde coach Klaas er nog een overwinning uit te slepen, maar dit mocht niet baten. DWA had in beide vakken een lange heer te staan die veel rebound werk kon doen, waardoor de ploeg lange aanvallen kon draaien. Dit zorgde ervoor dat DWA de score uit kon bouwen naar uiteindelijk zes doelpunten. 

De laatste veldwedstrijd van het najaar was helaas verloren met 10-16. Al het publiek bedankt. Nu is het weer tijd om de zaal in te gaan. Invicta/Frigro 1 komt hier uit in de derde klasse B. We hopen al het publiek ook weer in de van der Bijhal te zien komend zaalseizoen! 

©Foto's door Sake Beerstra