Geschreven door Lieke Terpstra op .

Invicta/Frigro 2 – DTS 2

Op zaterdag 20 oktober stond er een belangrijke wedstrijd op het programma. Na een aantal verloren partijen moest er vandaag gewonnen worden van DTS 2 om weer aansluiting te vinden bij de bovenste drie ploegen. Op papier een spannende wedstrijd tegen een gelijkwaardige tegenstander, en dit werd het ook. Onder goede weersomstandigheden floot de scheidsrechter om 14.00 uur af. In de aanval begonnen Wietse, Jorn, Sijke en Lieke. In de verdediging startten Anne-Jan, Weinyk, Marieke en Fennie.

De eerste helft ging het gelijk op en werd er over en weer gescoord en werden daarnaast aan beide kanten strafworpen gemist. Het was voor ons een geluk dat DTS niet zuiver was vanaf de strafworpstip. Via een 1-0 voorsprong en 1-3 achterstand werd er gerust met een 4-4 tussenstand. Weinig doelpunten dus. Er werden goede aanvallen opgezet maar de korf kon nog niet goed gevonden worden. De doelpunten die werden gemaakt kwamen uit handen van Sijke, Jorn en Marieke. In de pauze namen we de bemoedigende woorden van Coach Geertje in ons op, die er alle vertrouwen in had dat de twee punten vandaag in Kollum zouden blijven.

De tweede helft verliep inderdaad beter dan de eerste helft. Wederom werden er goede aanvallen opgezet, maar dit keer werd de korf ook vaker door ons gevonden. Ook verdedigend hadden we het goed voor elkaar, en hoefden we de tweede helft wederom slechts vier doelpunten te incasseren. In de tweede helft hadden we telkens een voorsprong van twee doelpunten en wisten dit soms uit te bouwen naar een voorsprong van drie of vier doelpunten. DTS besloot een aantal tactische wissels in te zetten, maar dit mocht niet veel baten. Intussen had bij ons Wietse het veld verlaten en werd vervangen door Thomas Visser. Hinke kwam nog in het veld voor Marieke, nadat ze een vervelende blessure aan haar hoofd over had gehouden door een botsing met een heer van DTS. De stand die aan het einde van de wedstrijd op het bord stond was 11-9 in ons voordeel. Doelpunten in de tweede helft werden gemaakt door Sijke, Jorn, Weinyk, Fennie en Lieke. Deze overwinning geeft goede moed voor onze tweede ontmoeting met DWA/Argo 2, zaterdag 27 oktober om 14.00 uur in Kollum. Hopelijk tot dan!