Geschreven door Alex Visser op .

INVICTA/FRIGRO 1 – SIM 1

Met zonnig weer werd er op zaterdag 13 oktober richting Haskerdijken vertrokken. Op de bank waren Marieke, Sijke en Wim mee.

De wedstrijd begon Invicta/Frigro scherp en er stond al snel 0-2 in het voordeel van de Pruttelpot-formatie op het scorebord. De tegenpartij reageerde hierop met twee snelle tegendoelpunten. Het ging zo verder en het liep gelijk op. Einde van de eerste helft kregen de oranjehemden nog een vrije bal mee. Iedereen stond op zijn plek. Iedereen was klaar om de vrije bal te nemen en wachtte op het fluitsignaal. De seconden verstreken. Ineens klonk er een fluitsignaal, maar niet het fluitsignaal voor het influiten van de vrijebal. Nee, dit was het signaal voor de rust. Iedereen stond perplex. Wat gebeurde ons hier nu? Alle spelers van de ploeg hebben zijn/haar spelregelbewijs gehaald en wisten dat de vrijebal nog gewoon genomen mocht worden. Helaas dacht de scheids hier toch iets anders over. Met een stand van 7-6 in het voordeel van SIM werd er de rust in gegaan. In de rust genoot iedereen van een warm bakje thee, behalve Wytze, want die drinkt alleen water. Ome Durk gaf aanwijzingen wat er anders moest en hoe we dit konden gaan uitvoeren.

Begin tweede helft werd er nog even aan de scheidsrechter gevraagd of de vrije bal nog genomen mocht worden (je weet het namelijk maar nooit). Dit was helaas niet het geval. De formatie onder leiding van ome Durk liet zich hierdoor niet uit het veld slaan. Ze moesten namelijk als nog de tweede helft spelen. Begin tweede helft wisten de oranjehemden 1 keer de korf te raken. SIM hier in tegen wist nogmaals twee te scoren waardoor de stand 9-7 werd. Invicta/Frigro keek nu tegen een achterstand van maar liefst 2 doelpunten aan. Het team herpakte zich en rechtte hun rug. Na een paar mooie doelpunten stond het nu 9-9. Na 45 minuten in de wedstrijd werd de achterstand omgebogen en uitgebouwd naar een voorsprong van maar liefst 4 doelpunten. Het duurde even maar dan heb je ook wat. De eindstand werd 12-14. De twee punten werden meegenomen naar Kollum.

Zaterdag 20-10-2018 speelt de Pruttelpot-formatie tegen DTS 1. De wedstrijd zal gespeeld worden in Kollum om 15:30 uur op sportpark Baensein. Natuurlijk hopen wij weer op veel publiek.