Geschreven door Ruurd Meindertsma op .

Invicta/Frigro 3 steelt punt in Bolsward

Afgelopen zaterdag 15 september speelde het nieuw samengestelde team, Invicta/Frigro 3 tegen Westergo 2. Westergo had de week ervoor gewonnen met 19-10 van Joure. Toch had Invicta vertrouwen.

De oranjehemden gingen voortvarend van start en kwamen vrij snel op 0-2 voorsprong. Ze liepen zelfs terecht uit naar 1-5. Een mooie doorloopbal van Tessa de Poel en een mooie uitstarter van Wytse Miedema waren onderdeel van deze 5 goals. Het vak van Minze de Boer (ex-niccer en oud Invictanaar), met Andre Kalsbeek ( oud – Flamingo’s en Invicta-speler) en het vaste duo Anneke Dijkstra en Bonita Bergsma (beide altijd in oranje te hebben gespeeld ) zorgden in de fase tot 1-5 voor een duidelijk overwicht. Minze de Boer pakte veel ballen er tussenuit en daardoor was er geen vuiltje aan de lucht. Maar na deze fase  stokte de doelpuntmachine, Westergo bracht mensen van hun eerste binnen de lijnen en dat waren goede spelers. Daar hadden de Kollumers/Bossers moeite mee. Lange dames zorgden voor verstoring van het spel en er kon niet “lekker”worden geschoten. Gevolg ruststand 5-5.

In de rust is het normaal gesproken een feit dat er dan een coach is die dan aanwijzingen geeft, na 5 seconden naar de muur te hebben gekeken en om ons heen, kwamen we echter tot de conclusie dat we toch echt zelf tips aan onszelf moesten geven. Het werd een monoloog maar ook weer niet. In de rust werd er gezegd dat we beter in de ongelijk konden spelen om de lange dames zover mogelijk van de korf vandaan te krijgen. De tweede helft was duidelijk nog spannender en andere facetten gingen meespelen. De bal is rond en dat werd ook maar weer bevestigd.

Na de rust kwamen we zelfs achter met 5-7 en dat was in het begin steeds het geval. Organisatorisch werd er beter gespeeld maar er werden domme fouten gemaakt, de ploeg met de nodige ervaring kreeg omdraaiballen tegen, verkeerd opstellen bij de korf, vrije ballen. Gelukkig bleven we in de race door de vrije ballen van Minze de Boer en strafworpen van Gerdien Kuipers. Jan Feenstra kwam in het veld voor Wytse Miedema, die beide verdienstelijk speelden. Frigro kwam op 9-10 voor het eerst weer op voorsprong. In deze fase was het net ping pong en de bal kon alle kanten opgaan, dat deed hij ook. Er werd erg veel gescoord in de laatste fase. Invicta dacht op bepaalde momenten de wedstrijd naar zich toe te kunnen trekken. Dat lukte echter niet, Westergo liet klasse zien door ook op de juiste momenten te scoren. Daardoor bleef het een wedstrijd, het was zelfs zo dat Westergo in de eindfase het roer overnam en vaak op voorsprong kwam. Invicta deed wat het moest doen, blijven gaan en door met die motor, dat werkte. Minze de Boer schoot de 14-14 gelijk erin. De emotie was te ruiken, het bloed schoot door de aderen, het zweet verdampte, de K5 bleef de K5 en er gebeurde van alles. Niemand wist wat er zou gebeuren. Invicta bleef cool/koel en nam de leiding met nog anderhalve minuut op klok. Het aanvalsvak speelde een lange aanval en deed dat vrij goed. De seconden tikten weg. Toch werd er korf ingevuld en er werd getwijfeld om te schieten, de scheids floot af en de bal ging de andere kant op. Nog een aanval van Westergo, een instartbal, bovenkant korf, zijkant korf, naast de korf. Einde wedstrijd. Vreugde alom. Een zwaarbevochten punt, daardoor was de voldoening des te groter. Dat de ploeg nog aan elkaar gewend moet raken, is wel duidelijk. Westergo was zaterdag een ploeg waar we van hadden kunnen verliezen. Dat was niet het geval en 2 wedstrijden 4 punten. Zaterdag 13.15 kan Invicta 3 in Kollum doorgaan met  hun reeks 2-4-…….althans dat hopen we. Als u niets te doen heeft, u bent welkom op het sportveld….en oh ja….de entree is gratis. Tot dan !