Geschreven door Hinke Beets op .

Invicta/Frigro verliest van Emmeloord

Afgelopen zaterdag mocht het eerste van Invicta/Frigro afreizen naar Emmeloord voor een mooi potje korfbal. De Pruttelpotformatie had hard getraind afgelopen week en had vertrouwen in de wedstrijd. Tijdens de voorbespreking werd besproken dat we mentaal sterk moesten zijn en mee moesten scoren. We waren gebrand om te winnen! Een goede warming up en een stukje concentratie waren vandaag heel belangrijk. Maar van alles wat er gebeurde, behalve dat...

Het eerste aanvalsvak met Uulco, Hinke, Gerdien en Alex begon met mooie acties. Anne-jan kon helaas niet mee spelen. Alle vier spelers hadden genoeg kansen; doorloopballen, afstanders, vrije ballen... maar alles ging mis. De ene na de andere bal rolde uit de korf. Emmeloord daarentegen begon wel met scoren. Daniƫlle kwam gelukkig wel met een antwoord middels een doorloopbal en daarna kreeg Hinke nog een strafworp mee. Dit gaf hoop, maar helaas bleef het hierbij in de eerste helft.

Na een bakje thee en een peptalk van trainer Raymond Vetter gingen we weer verder met de wedstrijd. Het kon nog, maar dan moesten we wel heel snel gaan scoren. Weer mooie acties en vrije kansen, maar helaas, die bal wilde maar niet door het mandje vallen. Emmeloord ging ondertussen lekker door met scoren en kreeg vleugeltjes. Om nog enigszins de nederlaag te redden werden wissels Marieke, Silva, Sanne en Gerben in het spel gebracht. De oranjehemden konden echter met geen mogelijkheid weer terugkomen in de wedstrijd. Marieke en Silva kregen gelukkig nog wel de bal door de korf, waarna de scheids de wedstrijd tot een einde floot.

Volgende week zaterdag speelt Invicta/Frigro weer thuis en hebben ze iets goed te maken. Met als tegenstander Pallas mag de Pruttelpotformatie laten zien wat ze in huis hebben. Graag zien we jullie allemaal om 15.30 in Kollum.