Geschreven door Harmanna Dijkstra op .

Invicta/Frigro 3 verliest nipt van DTS 4

Na de overwinning tegen NQL twee weken geleden, ging Invicta/Frigro op zaterdag 17 april naar Surhuizum. De tegenstander was DTS. Om 14.00 uur startten de volgende spelers. In de aanval: Edward, Jesse, Suzanne en Anneke. In de verdediging begonnen: Tim, Fokke, Baukje en Harmke. Op de bank zaten Jacob, Marloes en Harmanna.

De eerste helft verliep niet zo goed voor de oranjehemden. Na vele kansen voor DTS, scoorde Jesse de 0-1. DTS kwam snel terug en liep uit op een 3-1 voorsprong. Na een mooie inloopbal van Jesse kwamen de tegenstanders weer terug en scoorde DTS weer twee doelpunten. In het andere vak was er nog niet gescoord, maar Tim bracht daar snel verandering in door de 5-3 op het scorebord te zetten. Baukje verliet het veld en Marloes kwam erin. Edward scoorde een kansje achter de korf en Marloes gooide er een afstander in, waardoor we met een 6-5 achterstand de rust in gingen.

Na een peptalk van Willem Kroodsma, gingen we er weer met volle moed tegenaan. Jacob kwam erin voor Edward en Harmanna voor Suzanne. De aanvallen kwamen op gang maar DTS opende de score. Tim maakte een afstander waardoor de stand weer tot 2 punten werd gebracht. De dames van DTS waren op dreef waardoor we tegen een achterstand van 12-7 kwamen te staan. De heer van Jesse begon telkens te happen waardoor Jesse steeds naar binnen kon gaan. Dit zorgde ervoor dat Jesse kon scoren en de afstand steeds kleiner werd. Na een afstander van Tim kwamen we terug tot een 13-12 tussenstand. Suzanne kwam weer terug in het veld voor Harmke. DTS scoorde weer een doelpunt waardoor er 14-12 op het scorebord stond. We gaven niet op en Marloes scoorde de 14-13. Helaas is het bij deze stand gebleven.

Zaterdag 21 april spelen we thuis tegen CSL om 18.30 uur. Dan gaan we weer vol voor de winst!