Geschreven door Gerdien Kuipers op .

Zuur verlies voor Invicta/Frigro 1

Afgelopen zaterdag stond er voor de Pruttelpot-formatie een spannende wedstrijd op het programma. Als de oranjehemden deze wedstrijd wisten te winnen kon de ploeg zich veilig stellen in de 3e klasse.

Met deze gedachte gingen de spelers het veld in en begonnen ze ook redelijk scherp aan de wedstrijd, waardoor ze op een voorsprong wisten te komen. In de eerste helft zijn er weinig doelpunten gemaakt. De eerste doelpunten vielen ook pas na ongeveer 15 minuten. Bijzonder is dat zowel DWA/Argo als Invicta/Frigro weinig doelpunten weten te scoren als zij tegen elkaar spelen.
Na de voorsprong wist DWA/Argo dichterbij te komen en begonnen de oranjehemden tegen zichzelf te spelen. Met een ruststand van 5-4 gingen beide ploegen de kleedkamers in.
Trainer/coach Raymond Vetter gaf in de rust nog aan dat we de knop om moesten zetten en beter moesten worden in de afronding. Er werden genoeg kansen gecreëerd, maar werden tot dusver niet goed afgerond.
Invicta/Frigro begon scherp aan de tweede helft en wist vrij snel te scoren. Helaas was dit van korte duur. Nog steeds waren er genoeg kansen maar ontbrak het aan de afronding. De ploegen gingen langzaam gelijk op. Door een cruciale en ietwat vreemde beslissing van de scheidsrechter kreeg DWA/Argo in de laatste minuut een strafworp mee waardoor de thuisploeg met de punten naar huis gingen.
Met een eindstand van 10-9 kan de pruttelpot-formatie zich dus nog niet veilig stellen in de derde klasse wat een ontzettend zuur gevoel met zich meebrengt.

Een bedankje gaat uit naar de supporters die naar Winsum zijn gekomen!
Graag zien wij jullie weer op 10 maart om 14.30 uur in de van der Bij-hal te Kollum. De laatste wedstrijd wordt gespeeld tegen Thrianta 1, wat een beslissende wedstrijd kan worden, en we dus alle supporters nodig hebben om ons naar de overwinning te helpen. Tot dan!