Geschreven door Suzanne Hoen op .

Pupil van de week – Femke de Haan

Zaterdag 27 januari was het dan zover: Femke de Haan mocht de pupil van de week zijn! En wel bij de wedstrijd van Invicta/Frigro 1 tegen de koploper DIO 1.

Femke was ruim van tevoren aanwezig en kon dus nog een heel stuk zien van de wedstrijd van het tweede die ervoor plaatsvond. In de pauze van het tweede gingen Femke en Albert Pieter, pupil van Invicta, alvast oefenen met inloopballen nemen. Dat oefenen ging niet slecht! Naarmate Femke meer inloopballen nam, ging ze meer scoren.

Tijdens de spannende tweede helft van de wedstrijd van het tweede mocht Femke mee de kleedkamer in om de teambespreking van het eerste bij te wonen. Ze mocht zelfs op de teamfoto die genomen wordt voor elke wedstrijd! Na de teambespreking heeft Femke haar speciale pupillen-medaille nog versierd, waarna ze nog een laatste keer haar inloopballen kon oefenen.

Femke liep met Daniëlle mee bij het presenteren van de beide teams. Hierbij werd iedereen voorgesteld en kreeg applaus, dus ook Femke. Daarna mochten Femke en Albert Pieter de openingsbal van de wedstrijd nemen. Beide pupillen namen een inloopbal op een speciale, kleinere korf. Jammer genoeg scoorde geen van beide, maar ze kwamen beide wel dicht in de buurt!

Femke woont op de Flaphoek 21 in Gerkesklooster, samen met haar vader, moeder en haar broertje Sander. Haar broertje zit verder niet op korfbal. Femke zit op basisschool de Claerkamp in groep 6. Haar juffen zijn juf Ingrid, juf Louwina en juf Charlotte. Ze vindt haar juffen zo leuk omdat ze met de groep heel vaak een film gaan kijken. Femke weet nog niet wat ze later wil worden.

Femke speelt bij het D1 team van Frigro, die wordt getraind en gecoacht door Lieke, Gerben en Thomas. Ze vindt dat het goed gaat met het team. Deze zaterdag moest Femke ook spelen, maar toen hebben ze jammer genoeg met 1-8 verloren tegen De Pein D1. Femke vindt dat ze in een leuk team speelt en haar favoriete onderdeel van korfbal is schieten.

De wedstrijd van het eerste was mooi om te zien, maar af en toe wel wat agressief. Femke vond het opvallendst aan de wedstrijd de manier waarop er verdedigd werd. Aan het begin van de wedstrijd dacht ze dat de eindstand 14-5 winst zou worden, jammer genoeg werd dit 12-21 verlies. Dit verlies zorgt ervoor dat het eerste nu derde staat in de competitie. Femke kende niemand uit het eerste, maar haar idool uit de selectie is haar trainer Lieke.

Na afloop van de wedstrijd mochten beide pupillen elk 10 strafworpen nemen, waarvan Femke er eentje scoorde. Ook kreeg Femke nog een cadeautje, een nagellak set, waar ze erg blij mee was.

Femke, ik hoop dat je het erg leuk vond om pupil van de week te zijn. Ik heb er in ieder geval van genoten om jou te begeleiden op zo’n toch wat enge avond!