Geschreven door Hinke Beets op .

Invicta/Frigro wint van Harkema 

Afgelopen zaterdag speelde Invicta/Frigro de derby tegen Harkema. In deze bizarre competitie is het van belang dat elke wedstrijd gewonnen wordt. De nummer 1 staat namelijk op 10 punten, terwijl de nummer 7 maar 2 punten minder heeft. Het kan dus nog alle kanten op gaan. Met dit in gedachten beloofde het een spannende wedstrijd te worden.

In de aanval begonnen Anne Jan, Uulco, Gerdien en Hinke, en in de verdediging mochten Marieke, Sijke, Wim en David starten. De eerste aanval begon met een mooie, lange aanval, maar het lukte helaas nog niet om te scoren. Terwijl Harkema het eerste schot meteen raak schoot, had Invicta daarna wel een antwoord klaar, 1-1. De pruttelpot-formatie liep vrij snel uit naar 7-3, onder andere door afstandsschoten van de heren. Harkema had dichterbij kunnen komen, maar miste tot twee keer toe een strafworp. Invicta kwam in een fase waar even niet veel gescoord werd, hierdoor kon Harkema terug komen in de wedstrijd tot een stand van 7-6. Invicta besloot er nog een schepje bovenop te doen, wat resulteerde in een 9-7 ruststand.

Na de pauze liep Invicta/Frigro uit naar 13-9, waarna Harkema nog één keer iets terug kon doen. Na een stand van 14-13 scoorden de oranjehemden vijf doelpunten achter elkaar, waardoor de wedstrijd beslist was. Uiteindelijk werd de eindstand 21-15 in het voordeel van Invicta. Met deze belangrijke punten doet Invicta weer helemaal mee in de competitie.

Volgende week komt DIO op bezoek in Kollum, wat weer een hele belangrijke wedstrijd is. Vorige keer werd verloren tegen DIO, het is dus tijd voor revanche. Publiek is van harte welkom om 17.35 uur in de Vanderbij-hal.

Foto's gemaakt door Sake Beerstra