Geschreven door Hinke Beets op .

Invicta/Frigro 1 wint spannende wedstrijd van Harkema 1

Zaterdag 18 november mocht de Pruttelpot-formatie aantreden tegen het eerste van Harkema. Dit was een belangrijke wedstrijd, omdat beide ploegen alle punten nodig hebben in deze competitie. In de aanval begonnen Gertjan Oppersma, Anne Jan Miedema, Gerdien Kuipers en Hinke Beets. Dit eerste aanvalsvak begon erg rommelig en zette geen  goede aanvallen op, waardoor er weinig gescoord werd in de eerste helft. In de verdediging begonnen Wim Oostra, David van Dusschoten, Marieke van Straten en Sijke de Vries. Gelukkig was de verdeging scherp, waardoor Harkema niet uit kon lopen. Na doelpunten van Gertjan Oppersma, David van Dusschoten en Sijke de Vries stond het in de rust 4-5, in het voordeel van de oranjehemden.

In de pauze werd besproken dat we ons eigen spel moest gaan spelen. We zaten er niet goed in en moesten ons gaan concentreren op onze eigen schoten. Na de pauze kwam Harkema gelijk terug in de wedstrijd door de 5-5 te maken.  Tot de 7-7 bleef het gelijk opgaan. Daarna liep Invicta/Frigro uit door doelpunten van Marieke van Straten, Wim Oostra en Hinke Beets. In de slotfase van de wedstrijd kwamen een aantal spelers van Havic binnen rennen, maar deze konden het tij niet meer keren voor Harkema. Met doelpunten van Daniëlle Broersma en Anne Jan Miedema werd de stand beslist op 9-13.