Geschreven door Willem Kroodsma.

Vrijwilligersavond Invicta

Ongedwongen……

Zelfs geheel vrijwillig…..gingen wij naar de kantine van KV Invicta waar ons een prettige verrassing wachtte. Het bestuur had een overheerlijk warm & koud buffet gearrangeerd voor alle vrijwilligers die een functie binnen de club bekleden, DE vrijwilliger. Alvorens aan te vallen op de culinaire hoogstandjes, deels zelf gecreeërd deels zelf ingekocht, werd de openingstoespraak gedaan door voorzitster Andrea Djoegan. Zij sloot af met het gedicht…DE vrijwilliger!

Daarna werd er gegeten en bijgekletst over de vakantie, de voorbereiding op het nieuwe seizoen en over alles en nog wat meer. Relaxt sfeertje. Dat we daarna t serieuzere gedeelte kregen wisten we toen nog niet. Esther en Inge, de ‘serieusten’, legden ons per groep een aantal kaarten voor, zoiets als tarotkaarten moet je maar denken , maar dan anders…. Hieruit moesten we de voor onze groep de 2 meest aansprekende onderwerpen nemen en hierover gaan discussiëren. Het thema betrof….Hoe houden we A- en B-junioren actief betrokken bij de club zodat ze niet voor bijbaantjes gaan kiezen. Zeer actueel omdat deze jonge mensen, de directe toekomst van de club zijn en deze groep mensen raakt ook steeds meer individueel ingesteld. Begrijpelijk in deze steeds meer individualistische maatschappij waarin wij momenteel leven. De uitkomsten per groep qua gekozen vragen was redelijk gelijk (en d’r waren n hoop kaarten per groep waaruit gekozen kon worden!) maar ook de antwoorden c.q. bedenksels kwamen redelijk overeen. Dat houdt dus in dat de vrijwilligers op 1 lijn zitten, MOOIiiii! Een van de ideeën was dat er meer feestjes voor en door de jeugd georganiseerd moesten worden. Redelijk voor de hand liggend, maar…een GOED streven! Hilarisch momentje was dat naar voren werd gebracht dat coaching van een team bijvoorbeeld door een ervaren persoon MET een niet-ervaren persoon een goede match zou kunnen zijn . Hierop riep Uulco meteen dat dit reeds een feit was inzake de A-1, waar Durk Oostra de coaching op zich neemt samen met Ruurd Meindertsma. Voor t eerst dat Ruurd deze avond EVEN n moment sprakeloos was. Hij had waarschijnlijk ook niet verwacht dat zijn naastzittende buurman zo adrem kon zijn….

Zonder toetje geen diner natuurlijk. Dussss…..vruchtje, vanille-ijs, kwark en niet te vergeten….SLAGROOM! Dat deze bus leeg ging, hoeft natuurlijk geen verdere uitleg. Ik moet zeggen….t eten en de gezelligheid in Invicta-Centre was fantastisch en verrukkelijk en t hoeft natuurlijk niet , maar t bindt de vrijwilliger wel. Goed bedacht bestuur en een volgende keer zal iedere vrijwilliger toch ECHT tijd voor een dergelijke uitspatting vrij moeten houden in zijn/haar agenda.

En dan wil ik graag eindigen met de laatste vier regels van t vrijwilligers-gedicht……

Al lijkt het soms weinig wat je doet
Je geeft veel meer dan dat je zelf vermoed
Bedenk dus, je bent beslist niet overbodig
Want iedere vrijwilliger is hard nodig.